Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Silvestrovské tipy v Praze

26. 12. 2011 | Vánoční slavnosti

Jako každoročně i letos nejvíce návštěvníků zamíří na silvestrovské oslavy do Prahy. Letos k tomu navíc láká i silvestrovský ohňostroj, který se v minulosti konal buď na Nový rok nebo nebyl vůbec - to se stalo vlivem šetření v loňském roce. Letos je ohňostroj slíbený, takže je opět na co se těšit.

Rozhodnete-li se po Praze pohybovat autem, určitě počítejte s omezením v dopravě v centru města. Ať už právě kvůli zmíněnému ohňostroji nebo díky kulturním programům na náměstích. Například na Václavském náměstí bude zákaz parkování na Silvestra již od 12 hodin a potrvá až do 10. hodiny ranní Nového roku. Naopak provoz hromadné dopravy včetně metra i nočních linek bude posilněn.

Každoročně je největší zájem o návštěvu Staroměstského náměstí a Karlova mostu. Ten se stává téměř neprůchozím stejně jako celé náměstí i Karlova ulice, která obě místa propojuje. Silvestrovský program začíná již ve 14 hodin, ale samozřejmě i dříve zde jsou otevřené stánky s občerstvením a můžete oslavovat tedy již od dopoledních hodin. Po 14. hodině je připravené kulturní vystoupení určené především dětem. Pro dospělé začíná program ve večerních hodinách a bude pro všechny návštěvníky zdarma. Právě proto je třeba přijít s předstihem, abyste se nemuseli přetlačovat o výhled na pódium. Program bude probíhat tak, že se bude střídat travesty show s vystoupením hudební skupiny. V 18.30 by měla hodinu vystupovat skupina Pangea, která zahraje hity světoznámé kapely Beatles, v 19.30 bude půlhodinové vystoupení travesti show. Zhruba ve 20.15 čeká návštěvníky hodina reggae mucic a poté opět nastoupí v 21.15 půlhodinka travesty show. Okolo 22. hodiny zahraje hudební skupina Las Vegas a v 22.45 nastoupí na půl hodiny opět travesty show. Od 23.15 bude až do půlnoci hrát a zpívat kapela Las Vegas a poté se rozezní na Staroměstské věži orloj.

Ač se může zdát, že trávit Silvestra v centru Prahy je díky petardám a rachejtlím nebezpečné, bývá právě prostor mezi Václavským náměstím a Staroměstským náměstím jedním z těch bezpečnějších. Jednak je v ulicích řada policistů a požárníků, jednak pro případnou pomoc jsou na obou náměstích připravené sanitní vozy se záchranáři.

Na Silvestra je spousta dalších možností, jak příjemně strávit poslední okamžiky starého roku. Můžete zajít na pěknou komedii do divadla či do kina, řada restaurací právě na Silvestra chystá speciální silvestrovské menu. Je dobré si místo zarezervovat včas, protože se k nám na Silvestra chystá  velké množství cizinců.                                                                           


Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek