Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Polabské vánoční trhy s pestrým doprovodným programem

22. 11. 2011 | Vánoční slavnosti
V prosinci se tradičně (letos již posedmnácté) konají na výstavišti v Lysé nad Labem Polabské vánoční trhy. I tentokrát se představí široké spektrum zboží, většinou od prvovýrobců, a tedy za velmi příznivé ceny. Kolem dvou set prodejců v každém ze tří termínů nabídne vánoční dárky od potravin a lahůdek, přes knihy, porcelán, kosmetiku, textil, oděvy nebo hračky, až po elektrokola, zlaté šperky, lázeňské pobyty či luxusní kožené zboží.

Mezi nejoblíbenější dárky patří český porcelán, loutková divadélka, vánoční ozdoby či medové likéry. Od ostatních vánočních trhů se ty lyské odlišují pestrým doprovodným programem. Ten začne 3. prosince čertovským rejem a mikulášskou nadílkou. Na další dny jsou připraveny Dny Polabské vánoční trhy s pestrým doprovodným programemzdraví s VZP s laboratorními testy, nutričním poradenstvím, dermatologickou poradnou a klauniádou pro děti, hudební vystoupení dětských souborů, celodenní soutěž v aerobicu Děti fittness aneb Sportem proti drogám, módní přehlídky, předvádění RC modelů australských Road Trainů, trh uměleckých řemesel, ochutnávky, hrací plochy pro děti s kreativní stavebnicí Brumbino a s dřevěnými hračkami. Zábavný program potrvá do soboty 18. prosince, kdy bude v podvečer ukončen monumentálním ohňostrojem.

Mikulášské trhy proběhnou od 2. do 4. prosince, Stříbrné trhy od 9. do 11. prosince a Zlaté trhy od 16. do 18. prosince. Pro návštěvníky jsou otevřeny od 9 do 17 hodin, vstupné se neplatí. V loňském roce přišlo během devíti dnů kolem padesáti tisíc lidí.

Výstaviště Lysá nad Labem vyhlašuje u příležitosti 17. ročníku Polabských vánočních trhů soutěžní tvůrčí výtvarnou dílnu, jejíž účastníci se budou podílet na vytvoření a sestavení velikého papírového betléma. Do soutěžní dílny se mohou zapojit účastníci bez rozdílu věku (vyhodnocení ale bude probíhat ve třech věkových kategoriích – do 13 let, do 18 let, nad 18 let). Prvním krokem k účasti je zaslání přihlášky na mail rehounek@vll.cz nebo na poštovní adresu Výstaviště Lysá nad Labem, Masarykova 1727, 289 22 Lysá nad Labem. V přihlášce zájemce napíše jméno a příjmení, věk, adresu, telefonní číslo, mailovou adresu a kolik figurek do betléma chce vytvořit. Organizátor soutěže určí přihlášenému účastníkovi, jakou betlémskou figuru má vytvořit, a pošle mu mailem nebo poštou předlohu ke zhotovení konstrukce, na niž se plošná figura posléze přilepí a bude nainstalována do betléma.

Figury jsou ve třech velikostech – základem jsou rozměry kreslící čtvrtky A4.
Velikost 1 – figura na výšku čtvrtky (darovníci, tři králové apod.)
Velikost 2 – figura na šířku čtvrtky (osel a vůl, koně apod.)
Velikost 3 – figura na polovinu čtvrtky (například ovečky, psi, Ježíšek apod.)

Figury účastník nakreslí a vybarví na čtvrtku, tu podlepí druhou čtvrtkou (aby byla figura dostatečně pevná) a vystřihne obrys. Výtvarné techniky může každý autor zvolit podle své fantazie a dovednosti (koláže, polep látkou, muchláže, pastelky, vodovky, tempery…). Podle předlohy nakreslí na čtvrtku konstrukci, vystřihne a naohýbá. Kruhová základna by měla být rovněž dvojitá – podlepená. Pokud budete posílat svoji práci poštou, konstrukci neslepujte, vložte do obálky jen naohýbané. Osobně doručené figury na výstaviště v Lysé nad Labem by měly být již nalepené na konstrukci. Každá figura musí být na zadní straně (tak, aby při nalepení na konstrukci byl popisek vidět) označena jménem autora, věkem, adresou, telefonním číslem a mailovou adresou.

Pořadatelé sestaví z došlých figur betlém, jenž se stane součástí expozice Polabských vánočních trhů, které se konají ve třech termínech: Mikulášské 2. – 4. prosince, Stříbrné 9. – 11. prosince a Zlaté 16. – 18. prosince. Každá figura bude označena číslem, na přiloženém seznamu budou podle těchto čísel uvedeni autoři. Dvacet figur v každé věkové kategorii bude vyhodnoceno a odměněno věcnými cenami. Všichni účastníci budou pozváni na slavnostní otevření betléma. Po skončení Polabských vánočních trhů bude kompletní betlém nainstalován jako stálá expozice na zámku v Křinci.


Zdroj: Výstaviště Lysá nad Labem

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Polabské vánoční trhy s pestrým doprovodným programem:

Polabské vánoční trhy s pestrým doprovodným programem
Polabské vánoční trhy s pestrým doprovodným programem
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !