Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dárky s příměsí originality

5. 01. 2012 | Vaše příběhy
Dárky a dárečky se nedávají jen o Vánocích. My máme v rodině takovou dohodu, že mně i mé sestře udělá největší radost dárek finanční, za který si pořídíme to, co skutečně potřebujeme. A tak už nějaký ten rok dostáváme od mamky i taťky finanční hotovost, a jsme spokojené. Tento příběh je z doby, kdy taťka přišel na zlepšovák.

Aby nedával na narozeniny obálku s penězi, tak koupil velkou bonboniéru, opatrně nařízl průhledný celofán zboku, vložil pod něj bankovku a celofán zase opatrně zalepil izolepou, že to nešlo ani poznat. Takto jsme přijeli k mé sestře, když měl synovec své šesté narozeniny. My se sestrou si předáváme klasické dárky, aby nechybělo i překvapení. A tak Petřík dostal od nás dárečky a můj taťka mu předal velkou bonboniéru.

Sestra mu ji dala do ruky a synovec s ní odběhl do pokojíku. Když se pak vrátil, byla zábava v plném proudu. Děti si hrály, dospělí seděli u kávy a povídali si. Došlo na dort, pohár, společenské hry atd. Večer jsme jeli domů.

Za nějaký čas mi taťka říká: „Jestlipak si Péťa za ty peníze něco koupil, nebo mu je uložili na knížku?“ Nevěděla jsem, a tak jsem se sestry na to zeptala, když jsem s ní později mluvila po telefonu. „Jaké peníze?“, ptala se sestra.
„No, ty v té bonboniéře,“ řekla jsem.
„Ale tam žádné nebyly. Děti už bonbóny snědly, ale žádné peníze tam neměly,“ divila se sestra.
Protože nešlo o stovku nebo dvě, ale celou tisícikorunu, tak jsem informovala svého taťku.
„Jestli náhodou nevypadla v autě,“ řekl taťka, šel do garáže a jal se prohledávat svůj automobil.
Mezitím sestra prohledala dětský pokojík, jestli peníze někde nevypadly tam. Podívala se za postele, nadzvedla dokonce i matračky, zatímco můj taťka prohledával sedadla v autě. Ani na jedné straně se peníze nenašly.
„Vidíš to? To máš z toho, že jsi na peníze ihned neupozornil,“ vyčetla jsem taťkovi.
„Já si myslel, že to bude překvapení,“ řekl smutně taťka.

Mezitím přišly sestřiny děti ze školy a sestra se hned ptala Petříka, jestli neměl v bonboniéře od dědy i peníze. Petr zaváhal. Pak ale přiznal, že penízky tam byly. Byly ale pro něj, a tak si je nechal a nikomu o nich nic neříkal. Naštěstí si je uložil mezi ostatní a neztratil je, a tak si za ně šel s maminkou druhý den vybrat nové brusle, které si moc přál.

Od té doby už víme, že dárky od dědy musíme vždy pořádně prohlížet. On totiž občas přejde na inovaci a místo do bonboniéry dá např. mému pubertálnímu synovi štangli Lovečáku a penízky přibalí do ní. Aspoň se s dědou nenudíme…

Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nápad, taky to tak udělám........Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
bezva nápady!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný příběhSmajlík
Sestra dávala dětem zase peníze do čokolády
Obrázek uživatelky
profil
pobavila sem seSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles