MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kvůli shánění vánočních dárků jsme málem přišli o dítě

30. 12. 2011 | Vaše příběhy
Blížily se Vánoce a ty jsme slavili s manželem a dvěma malými dětmi i celou naší početnou rodinou. Znamenalo to několik příjemných dnů strávených v kruhu rodiny. Energie na přípravu Vánoc i následných návštěv jsme měli s manželem spoustu, horší to bylo v komunistické době se sháněním dárků. Chtěli jsme každému udělat radost, protože nám bylo jasné, že dárky ostatních budou především pro naše malé dcery.

 V 80. letech minulého století obchody zely prázdnotou nebo neprodejným a nepotřebným zbožím. Vyjeli jsme s manželem za nákupy do Bratislavy a domnívali se, že naši slovenští bratři budou lépe zásobeni než my, Brňáci. Babičky ještě chodily do práce, tak na hlídání mladší několikaměsíční dcery zbývala jen prababička. Dát jí ještě dvouletou Lenku, neposedné dítko, to už by bylo na téměř osmdesátiletou prababičku příliš. Lenička tedy cestovala za vánočními nákupy s námi. To nebude problém, jedno dítě uhlídáme, hlavně, že nebudeme muset projíždět mezi obchody s kočárem nebo miminem v náručí, chlácholili jsme se.

Celou cestu autem malá Lenka krásně spinkala, pak dostala kožíšek, kulicha i botičky a hurá za nákupy. Cupitala s námi k nejbližšímu obchodnímu domu, kde byla naděje na nedostatkový tovar největší. Spousta lidí a kupodivu i zboží. Tenkrát se stouplo do fronty a až fronta pokročila blíže k pultu, stojící zjistili, jaké zboží je k mání. Dohadovali jsme se s manželem, co komu dáme pod stromeček. Kdybys viděl nebo kdyby měli... tak to vezmi aspoň dvakrát nebo lépe třikrát, pokud bude ta možnost, malovali jsme si situaci narůžovo. Nákupní horečka se stupňovala a my, mladí rodiče, jsme jaksi pozapomněli, že máme s sebou dítě. Každý jsme zmizeli v jiné frontě, vzájemně se domnívajíc, že naše dítě je s tím druhým.

Po několika hodinách shánění dárků jsme se s manželem i přes nával nakupujících shledali. Radostně jsme na sebe už z dálky volali. „Mám dárky pro babičky i pro tety!“ radovala jsem se a manžel nadšeně odpovídal: „Já ty doplňky do auta taky sehnal!“ Po chvíli naše vzájemné pohledy říkaly: A kde je naše Lenka? „Já jsem si myslel, že je s tebou,“ řekl rázně manžel. „No, já si myslela, že zas s tebou,“ pípla jsem nervózně. Nebyl čas se obviňovat, ale hledat dítě.

Běhali jsme se všemi těmi balíčky a plnými taškami po obchodním domě a vyptávali se kde koho, zda si nevšiml, neviděl, malou holčičku s kulichem v bílém kožíšku. Připadlo mi to jako celá věčnost! Najednou nemám dítě! Kvůli pitomým dárkům. V zoufalství jsme se rozhodli odložit nákupy do auta a pustit se do dalšího hledání. Dorazili jsme uřícení na parkoviště a najednou cítili velkou úlevu. Na parkovišti stáli dva bezradní starší muži a uprostřed nich naše malá ubrečená Lenka. Ve dvou letech dcera uměla říct akorát „Já su Inička,“ (Lenička), což bylo k identifikaci, komu dítě patří, žalostně málo.

Už si ani nepamatuji, zda ztracenou Lenku našli pánové v obchoďáku nebo někde venku. Jen vím, že po zjištění, že jsou také z Brna, jsme jim do auta pohotově naložili dvoje nedostatková plynová kamínka, která jsme slíbili sousedce. Naše auto bylo dárky přeplněno, jako bychom jeli odněkud ze Západu. Tak nevím, zda bylo dříve méně podvodníků, ale tito neznámí pánové nám spolehlivě dovezli až domů i plynová kamínka v hodnotě několika tisíc. Vše dobře dopadlo. Sousedka měla kamínka, my ztracené dítě a příbuzní spoustu vánočních dárků. Šťastné a veselé Vánoce mohly začít.

 

Autor:lena67


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně napsané,hlSmajlíkavně že vše dobře dopadloSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Představovala jsem si sama sebe, jak bych vyšilovala, kdyby se mi toto stalo. Hlavně, že to dobře dopadlo a byly veselé Vánoce.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezky jsem si početla. Smajlík
Kdo by neměl rád příběhy s dobrým koncem, že ano... Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles