8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční stromek

24. 12. 2011 | Vaše příběhy
Vánoce slavíme nejraději doma, ale občas pro změnu uděláme výjimku, jako tehdy u sestřenice, kde rozčarování na sebe nenechalo dlouho čekat. Dárky jsme měli připravené, lahůdky nakoupené, zbývalo jen překonat autem sněhovou vánici. Sestřenice měla také všechno nachystané, takže nic nebránilo tomu, abychom prožili pěkné a spokojené Vánoce. Ani nás nenapadlo, že ideál svátků ztroskotá na vánočním stromečku.

Chtěli jsme, asi jako každý, stromeček co největší, vysoký nejlépe až do stropu, aby se Ježíškovi dobře nadělovalo.

S dětmi jsme udělali vánoční ozdoby i řetěz, protože kouzlo vlastní tvorby nepřekoná kupovaná věc. Jediné, co bohužel nejde udělat, je vánoční stromeček, ten jsme ten rok měli nejhorší z nejubožejších. Tady bylo zvykem, že stromeček obstarává hlava rodiny. Maminky se staraly o jídlo a tatínkové o stromečky. Jenže když ráno vyrazili pro stromek, tak to vzali přes hospodu a stromeček sháněli až odpoledne a to už zbývala právě jen řídká a křivá košťata. Chlapi byli zkrátka zrychtovaní jak na MDŽ, akorát místo karafiátů drželi v ruce stromek. Je to vůbec pohled na "upraveného" chlapa s nějakou rostlinou.

Stáli mezi dveřmi a hrdě ukázali na tu zrůdu, kterou přinesli místo stromku. Ten chudáček měl tak řídké větvičky, že nebylo pomalu na co věšet ozdoby. Se sestřenicí jsme se to snažily zachránit a abychom vyplnily velké mezery mezi větvičkami, věšely jsme bonbony na různě dlouhé nitě a tím vyrovnávaly nesouměrnost stromečku, takže nakonec stromeček vypadal obstojně. Štědrovečerní večeře se vydařila, ale po tomhle zážitku jsem usoudila, že skutečné svátky klidu můžu prožít pouze doma a nechci riskovat podobné lapálie.

Vždycky jsme měli živý vánoční stromek, ale postupem času se přikláním spíš k tomu umělému. Děti říkají, že vánoční stromeček musí být živý, to je jasná věc a že bez typické vůně jehličí to není ono. Máme rádi nazdobené větvičky a v každé místnosti malý betlémek. Kamarádky tatínek vyřezává nádherné betlémy a figurky jsou na něm jako živé. Porušila jsem letos tradici a koupila umělý stromeček, je krásný a souměrný.

Čeká hezky v krabici a mám radost, že nebudeme mít křivý a opelichaný, který si pamatuju z tehdejších Vánoc. Sice mu jehličí nevoní, ale taky neopadá a taky ochráníme životní prostředí a na jeden den i játra manžela.


setury - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !