Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak upéct dokonalé cukroví ?

13. 12. 2008 | Vaření, recepty

Suroviny

Tak především sázejte na kvalitní suroviny. Nekupujte nejlevnější mouku nebo cukr, na který narazíte. Mouky se mezi sebou liší obsahem lupku, cukr zase způsobem zpracování. Se zhrudkovatělým cukrem moc parády neuděláte.

Těsto

Při zadělávaní těsta spoléhejte hlavně na svůj cit. Pokud se vám zda těsto příliš suché nebo drobivé, nebojte se přidat trochu tuku nebo vody, naopak lepivé těsto přímo volá po troše mouky.

Pokud je to možné, připravte si těsto alespoň o den dříve a nechte ho uležet v lednici a vyndejte půl hodiny předtím, než ho začnete zpracovávat. Nejenže se vám s těstem bude lépe pracovat, ale upečené cukroví bude o poznání chutnější.

Jak upéct dokonalé cukroví?Pro dokonalé spojení surovin můžete také použít trik cukrářských mistrů: jednotlivé přísady nejprve v míse nasekejte nožem najemno a pak teprve ručně zpracujte těsto.

Pečení

Samozřejmé je, že plechy s cukrovím dáváme do rozpálené trouby. Nezapomínejte, že některé druhy cukroví nabudou, dejte proto jednotlivé kousky dál od sebe. A po upečení nezapomeňte cukroví z plechu hned sundat, jinak se mohou zespodu připálit jen o rozehřátý plech.

Poleva

Domácí poleva z tuku a čokolády je bezpochyby báječná, ale také pracná. Výhodněji se proto jeví už hotové polevy v sáčku. Volte raději takové, které stačí jen zahřát. Pokud si stojíte za poctivou domácí prací, nechte si poradit a alespoň polevu z bílé čokolády kupte. Za výsledek ručím.

Voňavý cukr made in doma

Vanilkový cukr – kupte si pravý vanilkový lusk a na týden ho vložte k cukru do uzavřené nádoby a máte hotovo. Pokud budete cukr potřebovat dřív, jednoduše ho i s vanilkou vložte do mixéru a mixujte až úplně dojemna.

Citrusový cukr – tak tohle opravdu potřebuje čas. Najděte si malý gázový pytlíček a naplňte ho kousky pomerančové nebo citronové kůry. Do uzavíratelné nádoby nasypte půl kila cukru, vložte pytlíček a zasypte dalším půlkilem a až kilem a nechte alespoň týden v klidu. Takový cukr se hodí na zázvorky, ale i do vánočního čaje nebo punče, které báječně ovoní.

Cukroví s krémem

Takové cukroví bez diskuze skladujeme v lednici, horší je to ale s jeho servírováním. Při pokojové teplotě se může zkazit už během několika hodin. Na stůl dáváme proto vždy jen několik kousků a raději častěji doplňujeme.



Navštivte také naši kategorii VAŘENÍ - kde najdete stovky báječných receptů na cukroví a Vánoční recepty.

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mnam, jsem dostala chut na cukrovíííí
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý poučný článek
Obrázek uživatelky
profil
Sice ještě Vánoce nejsou, ale už abychom na ně pomyslely.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles