Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Andělé jsou trendy

9. 12. 2009 | Vaše příběhy

Moje maminka byla  sirotek a dětství prožila v domově, kde se o ně staraly řádové sestry. Součástí výchovy a vzdělávání bylo pochopitelně i náboženství. Tak se stalo, že i já jsem byla vychovávána podobně. Nad mojí postelí visel barevný obrázek anděla strážného ochraňujícího dvě malé děti kráčející po chatrné lávce. Odtud možná pramení moje náklonnost k andělům.


Jak šel čas, andělů ubývalo a přibývalo ateistické výchovy. Andělé byli k vidění jen v kostelech či obrazových galeriích. Když se nám vrátila svoboda ducha i pohybu po roce 1989, začali se zvolna objevovat i andělé. Se zájmem jsem to sledovala a nakonec si pro potěšení občas nějakého anděla koupila. Nic jsem tím nesledovala, ale nakonec po těch letech vlastním malou sbírku andělů. Loni jsem si koupila textilní anděly a použila je na ozdobení stromku. Celý byl laděn do bílé a zlaté barvy, velice se líbil.

Letos jsem si šla koupit krajku. Ve výloze textilní galanterie vidím ty samé anděly. Vedle je květinářství a ejhle i tady zdobí výlohu stromeček s andělíčky. Den předtím jsem projížděla Českou Kamenicí, tam na náměstí mají krásný strom a na něm zase malé anděly. Říkám si: "Andělé jsou letos trendy," a pokračuji v pochůzkách. Došla jsem až na náměstí, kde již také stál krásný velký strom. Když jsem přišla blíže, vidím, že jako ozdoby zde visí bílá andělská křídla. Ulekla jsem se, že došlo na slova mé sestry, která v dětství prohlásila, že andělíčkové odlétli do teplých krajů. Hloupost, jak by mohli odlétnout bez křídel? Chvíli jsem o tom přemýšlela a pak mi to došlo. Úsporná opatření! Letos budou jen křídla a až se zvýší hrubý národní produkt, krize pomine, přikoupí magistrát i anděly. Jen nevím, zda budou i za rok andělé trendy. 


Autor: Uncina



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pobavilo me
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles