Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce přicházejí

2. 12. 2009 | Vaše příběhy
Včera nám začal advent a já jsem jako každý rok vyhrabala ze skříně můj krásný adventní věnec, je sice umělý, ale krásný, na čajové svíčky, takže nám hoří až do Vánoc. Až letos jsem se poprvé zamyslela nad tím, jaký smysl doopravdy adventní věnec má. Protože to přece nemůže být jen jakési odpočítávání času do Vánoc.

A tak jsem zabrouzdala po internetu a zjistila jsem, že tento věnec vymyslel člověk jménem Johann Hinrich Wichern (1808-1881), který v té době založil školu pro chudé děti. Ty se ho v předvánoční době každodenně ptaly, kdy už budou Vánoce.

V roce 1839 proto vyrobil předchůce dnešních adventních věnců ze starého dřevěného kola, 19 malých červených svíček a 4 bílých svící. Každý den se zapalovala další svíčka, v neděli velká bílá, v ostatní dny malá červená. Když se nad tím zamyslím, do dnešní doby takto pro děti přišel Adventní kalendář se sladkostmi (dokonce jsem viděla v obchodě adventní kalendář s čajovými sáčky), a ten adventní věnec nejspíš v dnešní době potěší spíše ty starší.

My doma jsme jej nikdy neměli, ale od doby, co nebydlím s rodiči, s přítelem máme každý rok adventní věnec. Když jsem včera na věnci zapálila první svíčku a sedla si k němu, poprvé v tomto roce jsem začala více uvažovat nad Vánocemi, co vše bude potřeba připravit: upéct cukroví (mimochodem dnes už jsem upekla perníčky), vymyslet, co komu koupit, dárečky pak zabalit, sehnat stromeček, koupit, nebo si nechat ulovit kapra...no je toho prostě spousta a všechno nás to čeká už za pár dní :)


Autor: Luckaaa

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !