Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce mám ráda, ale na tyto příliš ráda nevzpomínám

12. 11. 2009 | Vaše příběhy
Navoněný, vyzdobený byteček, upečené cukroví, zabalené dárečky kupované s láskou pro radost druhého, prostě vše, jak by mělo být. Jenže...
    
Můj manžel, který je pro velice nedobrý zdravotní stav již léta plně invalidní. Lékaři nemohli stanovit diagnózu, jelikož nemoc, se kterou se léta potýká, přišla zcela "nenápadným" a hlavně vzácným způsobem. Sudeckova osteoporóza. Tato osteoporóza vzniká po těžkých úrazech, zlomeninách, ale manžel žádný úraz neměl, prostě rána z čistého nebe, která se velice špatně léčí a velice často nebývá bez následků. Manžel se proto na doporučení ošetřujícího lékaře, s vidinou, že bude možná v pořádku se  podrobil léčbě na jiném oddělení, po souhlasu zdravotní pojišťovny, jelikož léčení "tam" se běžně ze zdravotního pojištění nehradí. 

Na tomto oddělení podstoupil zavedení kaketru k páteři, který vedl k míše výživu s léky podporující prokrvení, zároveň anestetika. První katetr po určitých dávkách mu byl vytažen, druhý mu "vypadl", proto mu jej dávali lékaři znovu. Po třetím mu však začali potíže, bolesti zad, horečka. Na kontrole u lékaře dostal léky na srážení teploty. Bolesti zad však neustoupily, horečka také ne. Dne 23. 12. v roce 2005 byl na kontrole, na horečku i bolesti si stěžoval...  ale marně. Večer již nemohl bolest ustát, horečka. Nemohl sedět, stát, ležet. Telefonicky jsem sehnala lékaře, sloužil akorát v jiné nemocnici, dozvěděla jsem se, že to opravdu může být tím katetrem. Doporučil mi zavolat sanitku....Tak jsem tak učinila.
Výsledek?: 1,5 dcl zapouzdřeného hnisu u zavedeného katetru v oblasti páteře. Kdybych poslechla manžela, - sanitu nevolala, byla bych asi vdova. Na Štědrý den manžela operovali, domů ho pustili až 4. ledna. Tento den byl u nás Štědrý večer, a to se vším všudy. Náš syn ve svém věku, tehdy dvanáctiletý, počkal.., počkal nejen na tátu, až bude doma, ale i na dárky.

Tyto Vánoční svátky toho přinesly však více, než jsem napsala..., možná příště....Už toho smutného bylo asi moc, nebo ne?


Autor: Vikitorie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smutný příběh se štastným koncem. Přeji všem pevné zdravíSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Syn možná bude vzpomínat celý život na ten nejkrásnější dárek, který dostal až toho 4. ledna se zpožděním - zpátky tatínka.
Obrázek uživatelky
profil
pěkný, smutný, ale šťasný konec a to je hlavní. Přeji hodně zdravíčka Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
přeji letošní Vánoce klidné a veselé.Máte skvělého syna.
Obrázek uživatelky
profil
hezky jsi to napsala.Doufám,že už takové vánoce nikdy nezažijete.Snad a doufám,že určitě se vše k lepšímu změní.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles