Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rozsvěcení vánočního stromu 2011

24. 11. 2011 | Vánoční slavnosti
Jednou z nejkrásnějších ozdob měst v předvánočním čase je rozsvícený vánoční strom. U nás rozsvěcení probíhá zpravidla těsně před zahájením adventního času. Advent nám začíná první adventní nedělí, která letos připadá již na 27. listopadu. Je to tím, že Štědrý večer vychází na sobotu, jinak může vycházet adventní neděle na termín od 27. listopadu až do 3. prosince.

Letos tak budeme mít vlastně nejdelší možný adventní čas. Na to se určitě těší nejen veřejnost, ale i obchodníci, kteří právě letos začali s přípravou vánoční atmosféry snad ještě dříve než v minulých letech. Advent je ukončen západem slunce na Štědrý večer, ale rozsvícené stromy zpravidla svítí dál až do prvních lednových dnů. Pečlivě vybraný vánoční strom pro Staroměstské náměstí se každoročně rozzáří. Letos by se tak mělo stát v předvečer první adventní neděle, a to 26. listopadu v 17 hodin.

Kdo si dává sraz s tím, že se takzvaně najdou někde u metra nebo i kdekoli jinde v blízkosti náměstí, ten ať počítá s tím, že takový nápad má dalších několik tisíc lidí. Rozsvěcení stromu je totiž velmi hojně navštěvovanou událostí, proto jsou na samotném náměstí a v přilehlých ulicích neprostupné davy lidí. Nejlepší je sejít se na náměstí Republiky a projít na Staroměstské náměstí Celetnou ulicí nebo přes Ungelt.

Přijdete tak blíže k vánočnímu stromu, než když půjdete od stanice metra Staroměstská. Navíc od této stanice jde i hodně svátečně naladěných Pražanů i turistů, takže cesta je časově náročnější, přičemž neustálé prodírání mezi davy lidí příliš nepřispěje k předvánoční atmosféře. Další možností je vystoupit již na Můstku a projít Melantrichovou ulicí přímo na Staroměstské náměstí. Tato cesta nebude tak náročná, je kratší, ale využívá ji řada turistů dychtících po staroměstském orloji.

V tomto případě je vhodnější variantou projít z Můstku ulicí Železnou, která je daleko méně frekventovaná. Pokud si chcete předvánoční atmosféry opravdu užít, vystupte na stanici metra Malostranská a projděte se ke Karlovu mostu a dále Karlovou ulicí až na Staroměstské náměstí. Ať už se vydáte kteroukoli cestou, nechte si časovou rezervu nejen pro cestu tam, ale i pro cestu zpět a nezapomeňte se vybavit i finančně, neboť na celém náměstí jsou desítky stánků s občerstvením a vánočními suvenýry.

Věřím, že i když nestihnete rozsvěcení vánočního stromu na Staroměstském náměstí, budete mít alespoň příležitost zavítat na toto náměstí v dalších dnech, nebo přinejmenším zavítáte do vašeho blízkého města či obce, kde bude možná méně honosný strom, ale možná o to vřelejší atmosféra mezi lidmi.


Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !