Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Předvánoční Vídeň (nejen) pro romantické duše

30. 11. 2011 | Vánoční slavnosti

V adventním čase rozzáří majestátní Vídeň miliony malých žároviček, které neodmyslitelně patří k předvánoční atmosféře této metropole. Jestliže se chcete tou nádherou pokochat, příjemně se naladit nebo vybrat originální dárky, sedněte na vlak a vyrazte. Ve Vídni najdete hned několik úžasných adventních trhů.

Ježíškova dílna bude opět

na radnici


K nejznámějším patří ten na Radničním náměstí, jehož historie sahá až do roku 1294, kdy se konal poprvé. Okna radnice se v předvánočním čase proměňují v adventní kalendář, samozřejmě nechybí obří, krásně nazdobený strom, který Vídni věnuje každý rok jiná spolková země. Zdejší trh mají rády hlavně děti – je tu plno světel, protože vyzdoben je celý přilehlý park, 150 stánků plných různých lákadel, jesličky a také několik stanovišť „Ježíškovy dílny“ uvnitř radnice, kde si malí návštěvníci mohou upéct cukroví nebo vyrobit malé dárečky.


Vídeň - Ring BoulevardTradici a oblibu si získal i tzv. Strom srdcí (nebo též srdíčkový strom)¸ pod nímž se setkávají zamilovaní z různých koutů světa. Poznáte ho snadno – je vyzdoben mnoha červenými srdci zavěšenými v koruně. Zajímavostí je rovněž zdejší „nebeská pošta“, která patří k vyhledávaným atrakcím. Od osmi večer se tu navíc konají živé koncerty.


Vánoční trhy – kam vyrazit?


Vánoční trh na náměstí Marie Terezie láká na tradiční řemeslné výrobky a originální dárky. K adventní náladě přispěje dechovka, trubači, ale také sbory zpívající gospel. V tradici započaté již v roce 1772 pokračuje starovídeňský vánoční trh na Freyungu v centru města. Dnes si tady můžete koupit řemeslné výrobky, skleněné ozdoby, tradiční jesličky a keramiku. Vpodvečer se po náměstí line sváteční adventní hudba.


Zaslouženou pozornost vzbuzuje i řemeslnický trh a barokní kulisa kostela Karlskirche. Trh nabízí pestrý program, například každou neděli v sedm večer tu můžete zhlédnout podmanivou ohňovou show. Mladší návštěvníci rádi chodí do romantické vánoční vesničky v areálu staré nemocnice Altes AKH. Rozjařenou atmosférou je znám zimní trh u obřího ruského kola v Prátru, který bude končit až 8. ledna.


Punč, kaštany nebo trhanec


Ve Vídni jsou oblíbené pečené kaštany, brambory, ale hlavně typický Kartoffelpuffer, což je v podstatě obdoba českého bramboráku, nebo třeba sladký trhanec. K adventním trhům neodmyslitelně patří i výborný punč a svařák. To samozřejmě dobře ví i rakouská policie, jež odjíždějící návštěvníky trhů často kontroluje. Když k tomu připočtete ještě velké problémy při parkování, dojdete k závěru, že lepší bude cestovat do Vídně třeba vlakem, který vás doveze pohodlně až do centra metropole.


Zdroj: České dráhy

Fotoarchiv WienTourismus/autor Peter Rigaud

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já tam byla před několika lety vlakem,jako důchodce na hodně slevněnou jízdenku...ale nevím,jak je to teď. Byl to hezký zážitek...Vídeň je hezké město...
Obrázek uživatelky
profil
Taky mě láká předvánoční Vídeň.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
předminulý víkend, před začátkem adventu (ale trhy už se konaly). Stálo to za to Smajlík!
Obrázek uživatelky
profil
je dobrý nápad jet vlakem.Autobusů tam je vždy velké množství.
Obrázek uživatelky
profil
Hezky napsaný a zajímavý článek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles