Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zámky ve vánočním čase 2011

25. 11. 2011 | Vánoční slavnosti
Příjemné očekávání vánočních svátků můžeme spojit v adventním čase s návštěvou některého z mnoha zámků. Nemohu zde vyjmenovat všechny, které budou mít během prosince otevřeno, ale některé z nich si připravily opravdu zajímavý adventní program. Užijí si jak milovníci koncertů, tak i ti, co rádi ochutnají vánoční delikatesy.

Na zámku Dobříš vás čekají od 26. listopadu do 23. prosince adventní prohlídky spojené s výstavou příbramských betlémů. Adventní atmosféru dodá vánoční výzdoba zámku a povídání o historii Vánoc. Na své si přijdou zejména děti, pro které je připravena možnost získat Ježíškovo razítko. V sobotu 17. prosince se v Zrcadlovém sále koná Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby a uslyšíte koledy L. Fišera v podání Příbramské filharmonie. Ve čtvrtek 22. prosince se na zámku pořádá Vánoční koncert houslového virtuóza Václava Hudečka a jeho žáka Jana Mráčka a dalších účinkujících.

V Hrádku u Nechanic si připravili akci Vánoce na zámku, která začíná již 26. listopadu a pokračuje až do 11. prosince. Těšit se můžete na prohlídku vánočně upravených zámeckých interiérů, kde se seznámíte s vánočními tradicemi, zvyky a historickou výzdobou. V zámecké kuchyni si pochutnáte na pravém anglickém vánočním punči, anglickém čaji nebo na výtečné kávě a vánočním cukroví. Lednický zámek nachystal ve dnech 17.-18. prosince od 10 do 15 hodin prohlídky vánočně vyzdobených komnat. Návštěvníci uvidí historické vánoční dekorace s ukázkou knížecího vánočního stolování za doprovodu kostýmovaných průvodců.

Zámek Loučeň si na sobotu 26. listopadu od 14 hodin připravil křest největšího adventního věnce v Čechách. V sobotu 3. prosince od 15 hodin je přichystána nadílka od Barbory. Jinými slovy je to nadílka od světice, která byla díky velkému připomínání Mikuláše, Ježíška a Santa Clause či dědy Mráze neprávem opomenuta. V sobotu 10. prosince od 14 hodin je připravena vánoční hostina pro lesní zvířátka v zámeckém parku a přilehlé oboře. V sobotu 17. prosince od 14 hodin je připraven živý betlém, který je vrcholem adventních programů.

Zámek Mnichovo Hradiště připravil na 17. prosince od 10 hodin Valdštejnské Vánoce zaměřené na dobový styl z období majitele panství Arnošta Filipa z Valdštejna.

Advent na zámku Nelahozeves probíhá o prvním adventním víkendu za doprovodu průvodců v dobových kostýmech. Čekají vás adventní koncerty v Rytířském sále a další hudební vystoupení. Připraveny budou rovněž řemeslné stánky a dílny pro děti, show kejklíře a přijde dokonce i čert a Mikuláš. Zakoupit si můžete keramiku a další tradiční řemeslné výrobky, vánoční výrobky i speciality zámecké kuchyně. Vše naleznete na zámeckém nádvoří, v Arkádové hale a zámeckém sklepení.

Další suvenýry inspirované Lobkowiczkými sbírkami, ručně foukané sklo, šperky s českými granáty či pohlednice můžete zakoupit v Zámecké prodejní galerii. Výběrové víno a pivo na vás čeká v zámeckém sklepení. Na nádvoří můžete ochutnat speciality lobkowiczkého cateringu.

Na zámku v Ratibořicích očekávejte adventně a vánočně vyzdobené interiéry. Seznámíte se zde s adventními a vánočními zvyklostmi z druhé poloviny 19. století na náchodském panství. Rezervujte si na Náchodsko celý den, neboť určitě nemůžete vynechat Babiččino údolí se svátečně upravenými budovami Starého bělidla a Rudrova mlýna. V objektu vodního mandlu je připraven menší adventní trh. Bohaté občerstvení vás čeká v hospůdce. Advent v Babiččině údolí a knížecí Vánoce na zámku v Ratibořicích probíhají  od 1. do 4. prosince.

Pokud se nedostanete do zmíněných zámků letos, nemusíte smutnit, protože i napřesrok bude určitě na řadě zámků obdobný program.


Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !