MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční strasti s manželem

5. 12. 2012 | Vaše příběhy
Miluji Vánoce, jejich kouzlo i atmosféru. Připravuji se na ně pečlivě a už od podzimu. Můj manžel Vánoce nesnáší. Ne, že by v dětství utrpěl nějakou újmu během těchto svátků, vyrůstal sice bez otce, ale jeho maminka se snažila jemu i jeho bratrovi dopřát vše, co mohla. Vyprávěl vždy o krásných Vánocích a i o hračkách, které dostával. Poleno na provázku teda opravdu netahal. Ale právě proto, že vyrůstal na vesnici, možná pro něho Vánoce v paneláku to správné kouzlo nemají.

Nejdřív mu vadil stromeček, jehličí mu padá do kafe, všude je z toho binec...Tak máme umělý, je krásný, mně to nevadí, přírodu tedy supluje chvojí ve váze. Pak mu začal vadit kapr. Vlastně mu prý nikdy nechutnal, má spoustu kostí atd. Tchyně sice vyprávěla, že se s ním vždycky cpal jako protržený, ale i tady mu vyhovím. Dostává tedy filé, nebo řízek. Oproti tomu se mu zdá, že bramborového salátu z pěti kil brambor pro tři lidi je málo, s takovou troškou je zbytečné prý špinit lavor.
vánoční strasti s manželemStromek nezdobí, ale kibicuje, jak to děláme blbě. Hlavně nesmíme s dcerou na něj umístit ani svíčky, ani prskavky, to on si jako dobrovolný požárník prý na triko nevezme. Vloni jsem sestavovala zvonkohru, radši bych si vykloubila ruce, než ho požádat o pomoc. V životě jsem neviděla nikoho se tak radovat, když jsem pověsila andělíčky hlavami dolů, to se mohl potrhat smíchy. Bojkotuje i vánoční tradice. Do lodiček ze skořápek cvrnká, jako že jsou v peřejích, drobné mince zpod talířů ukradne všem, ale koledy naopak chce zpívat sám a co nejhlasitěji, o což však zase nestojíme my s dcerou. Riskovaly bychom příchod policie v domnění, že u nás na Štědrý den někoho vraždíme. Nemá rád ani vánoční návštěvy. U nás doma je přijímá s radostí a štědrostí, ale nechce nikam chodit, ani k našim na oběd. Co se týče jídla, prý věří jenom mně a svojí máti, moje maminka by mu mohla jako pečeni předložit třeba nutrii nebo ondatru.

Výhrady má i k televiznímu vysílání, všude samé pohádky, komedie a koledy. Přepíná z programu na program, a stejně nemůže nic pořádného najít. Ano, Krvavý sport, Kill Bill, nebo Vřískot o Vánocích většinou nedávají.
Jeden zvyk ale dodržoval vždy rád, není to až tak běžné, ale trval na tom, že on si přece nebude kupovat jmelí u stánku, o rodinné štěstí se dokáže postarat sám, a tak každý rok na Štědrý den dopoledne, vytáhnul řvoucí dcerušku od pohádek do lesoparku na procházku za účelem vlastnoručního narvání jmelí. Tam nechal dítě pod stromy a sám se drápal do korun urvat kus cizopasného bejlí. Tajně jsem dítěti podstrkovala do kapsičky cedulku s adresou, kdyby tatík sbuchnul, aby dobří lidé přivedli domů aspoň ji.

Jeho druhý neobvyklý vánoční zvyk souvisí s dárky. Tvrdí, že na nákup nemá jaktěživo čas, dobře ví, že dárečky pro dceru, něho i celou naší rodinu obstarám já, s tím si hlavu lámat nemusí. Jediný dárek, co kupuje, je ten pro mě. A pro ten pravidelně vyráží na Štědrý den po obědě, pořádně odpočinutý, vždyť je do večera času dost. Stejně neví, co by mi měl koupit, vždyť mám jeho a tak mám v podstatě všechno, ale prý snad o něco zakopne. Udělalo by mi radost milion maličkostí, které by rozhodně shánět nemusel, cokoliv od kosmetiky mimo solviny, hrníček, šátek, bižuterie, ale on trvá na něčem originálním. No pravda, žehlicí prkno nebo sušák na prádlo mi nepřipadá jako ideální dárek, ale darovanému koni ...že. Loni si ale po obědě trochu zdříml a probudil se někdy kolem půl čtvrté. A to byl fofr, na kolenou prosil dcerku, aby šla s ním a poradila mu. Ta pak vyprávěla, jak v marketu rotoval mezi regály a cokoliv mu poradila, bylo špatně, hledal přece něco originálního a hlavně jako stvořeného přímo pro mě. Sada zářivě červených kastrolů bylo to pravé. Byl spokojen, pro letošní Vánoce udělal vše, co mohl. Doma ještě hodil dárek po dceři, aby ho vkusně zabalila a sám se zhroutil vysílen na sedačku, kde jsem mu musela poskytnout první pomoc ve formě mísy cukroví a podnosu s chlebíčky, aby do večeře vydržel.

Mám Vánoce ráda a nenechám si je otrávit ničím a nikým, ani svým drahým manželem. Dárky mám už letos všechny koupené, stačí jen dodělat ten pro našeho milovníka Vánoc - myslím, že mnou vlastnoručně upletený svetr se sobem a sáněmi určitě ocení.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tak jsem se dlouho nepobavila. Vidím že hodně chlapů je stejných. I ten můj, ten brbla u všeho.A to nemusí být vánoce. Dnes si děti namysleli pizzu k večeři, manželv domění, že je v mrazu polotovar, se furt cachal, že dnes vaří večeři on. Ale Pizza nikde, No obrblal to jak jinak. Copak nemůžu nakoupit aspoň 20 pizz, aby bylo v zásobě?V tomhle baráku nic není atd. Já jsem se s chutí zasmála.
Jinak k těm vánocům, já sháním dárky během celého roku, aby pak byl klid a manžel si vzpomene 3 dny před vánocemi že už by jsme měli něco koupit.... Nebo den před Štědrým dnem začne malovat zdi a nechápe proč se mi to nelíbí, vždyť jsem přece chtěla vymalovat (jo chtěla, ale asi tak půl roku zpátky-hold když on si má to vzpomněl teď.)Smajlík
Jo a samozřejmé že ten shon těsně před vánocemi musímabsolvovat s nim, aspoň jsme chvíli spolu bez dětí. A to vám nepřeji vidět. Co tip je s ním v obchodě-nic nemají, nic není kvalitní, všechno je k ničemu, zbytečný...
Obrázek uživatelky
profil
trošku se podobá našim Vánocím,jen můj muž je pohodlný na to aby šel na jmelí,či kupovat dárek..Ale my jsme se brali až po padesátce,za mlada s první rodinou, byl ještě Jura,to byl schopný jet pro dárky třeba i do PrahySmajlík Smajlíkto znám jen z povídání jeho holekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vydržať !!! vydržte,oni si pánové musí postupně zvykat...u nás bylo něco podobného..na co uklízet????na co stromeček?? na co dárky?? proč to pečeš??,vždy jsem zatnula zuby a makala jak barevná abych to zvládla sama.No a po 60 letech jsem prodělala nějakou mozkovou příhodu a otékají mě kolena ,a tak se pán tvorstva musel začít zapojovat.Já se vzdala velikého stromečku,máme jen malý na stole,ale on umyje okna,dveře,pomůže s koupelnou a vždy se děsně diví co že je tam tolik špíny když to nedávno(před půl rokem dělal)to netuší že já mezi tím průběžně normál uklízím-myslí že se to dělá jen na Vánoce a Velikonoce.A pečení?? stačilo jednou koupit vánočku a cukroví a rok na to se ptal zda budu pect,že umyje ty vokna,abych něco upekla.Nadarmo se neříká nouze naučila Dalibora housti....Prostě když ženská nemůže musí se zapojit i on..
Tak Vám přeji krásné,šťastné Vánoce a hlavně to zdravíčkoSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak to je smutné,ale je dobře,že si nenecháš zkazit vánoce
Obrázek uživatelky
profil
U NÁS VÁNOCE JSOU TAKOVÉ NĚJAKÉ HEKTICKÉ, MÉMU NÁZORU, ŽE NEUVIDÍ PRASÁTKO ZLATÉ, KDYŽ SE BUDOU CPÁT NIKDO NEVĚŘÍ A MANŽEL SI NAKLÁDÁ SALÁT DO HLUBKÉHO TALÍŘE A JDE K TELEVIZI...JE FAKT, ŽE NEMÁME UŽ MALÉ DĚTI, ALE BYDLÍ S NÁMI DOSPĚLÝ SYN KTERÉMU JE 36....TAKŽE SE U NÁS VEČEŘÍ UŽ V V 17 HODIN, DÉLE TO CHALPI NEVYDRŽÍ, ROZBALÍME DÁRKY O KTERÝCH VÍME ŽE JSOU ALE JÁ SE VŽDY SNAŽÍM, ABY TAM BYL JEDEN, TŘEBA DROBNOST, KTERÁ JE PŘEKVAPÍ.....JEN MALÉ DĚTI DOKÁŽI UDĚLAT VÁNOCE TAKOVÉ, JAKÉ MAJÍ B ÝT, MALÉ DĚTI JSOU MOTIVACÍ PRO PEČENÍ CUKROVÍ A ZVONĚNÉ ZVONEČKEM, ZPÍVÁNÍ KOLED A RŮZNÝCH ZVYKŮ...NAPŘÍKLAD PLOVOUCÍ SVÍČKY NA VODĚ.....Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles