Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce na hradech Grabštejn a Loket

10. 12. 2010 | Vánoční slavnosti

Pokud si v zimním období chcete vychutnat příjemnou atmosféru návštěvníků hradu, máte skvělou příležitost v předvánočním a vánočním čase. Hradní prostory se na mnoha místech otvírají a ožívají v přenádherné sváteční podobě.

 

Hrad Grabštejn

Tradiční adventní akce pro celou rodinu se uskuteční 11. prosince od 11.00-17.00 hodin.

Grabštejn najdete u Hrádku nad Nisou. Marie s Ježíškem se budou brodit sněhem a budou součástí živého betlému. Budete mít možnost si vyrobit vánoční dárky v připravených dílnách, posadit se u rozpálených kamen se strýčkem pohádkou, nechat se unášet sváteční atmosférou na zasněženém hradě, babiččiným zvykovníkem v hradní kuchyni, vydat se na prohlídky interiérů s kostýmovanými průvodci a mnoho dalšího. O zábavu se postarají skupiny Wagabundus Collective, Subulcus, Žaltéř, Jizerka a další.

 

Hrad Loket

11. a 12. prosince 2010 se od 10.00-18.00 hodin konají na hradě Loket Vánoční trhy s keltskými zvyky. Budete mít možnost okouknout, co dělali keltští předkové kolem zimního slunovratu. Jak se družili, bavili, jedli a jaké řemeslné potřeby a umění provozovali. Berounští měšťané předvedou něco ze života keltského kmene Boiů, spatříte mystickou svatyni, stan válečníků, poslechnete si druidovo vyprávění.

 

Soubor Buchty a Loutky vás přijdou pobavit divadelním představením Andělíček Toníček (sobota). V neděli uvidíte ostrovský divadelní soubor a pohádky pro dětičky i dospělé o Palečkovi a Honzovi doktorem. Dále se děti mohou zúčastnit tvůrčích dílen, kde si například upečou perníčky nebo vyrobí ozdoby.

 

Jinak vás zde čeká trh s ručně vyrobenými dárečky, voňavá čajovna, upečené prasátko s delikátními přílohami a domácím pivečkem. Doma musíte nechat jen čtyřnohé miláčky.

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !