Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nasajte vánoční atmosféru v Drážďanech

6. 12. 2011 | Vánoční slavnosti
Adventní trhy v Německu jsou známé po celém světě. Jeden z nejkrásnějších můžete navštívit hned za hranicemi – v Drážďanech. Vlak vás pohodlně dopraví přímo do centra Drážďan, takže si nemusíte lámat hlavu, kde v centru zaparkujete. Z Prahy jste tam za dvě a čtvrt hodiny. Z nádraží je to na slavný Striezelmarkt, kde se před Vánoci soustředí hlavní dění, asi 20 minut chůze po Prager Strasse, která je rájem nákupních nadšenců.

Romantika vykouzlená ze světel


Celé Drážďany se během adventu promění v jednu zářící, vonící pohádku; trhy najdete třeba na slavné nákupní ulici Prager Strasse, u kostela Frauenkirche nebo na náměstí Neumarkt. Centrem vánočních trhů je ovšem Striezelmarkt čili „Štólový trh“, který každoročně vyrůstá na náměstí Altmarkt.

DrážďanyOd vlakového nádraží se sem dostanete za 20 minut chůze po nákupní ulici Prager Strasse. Historie zdejších trhů sahá až do roku 1434, dnes tu stává na 240 krásně ozdobených stánků, které nabízejí široký sortiment tradičních rukodělných výrobků – ozdoby, svíčky, hračky. Samozřejmě nechybí ani stánky s všemožnými dobrotami k jídlu a pití.

Štóla jako symbol adventu


Během každého předvánočního víkendu se návštěvníci mohou těšit na různé akce a festivaly. Hned první adventní víkend patří tajemné figurce zvané Pflaumentoffel, Švestkáček, kterou si tu děti mohou ze sušených švestek samy vyrobit.

V sobotu 3. prosince se pro změnu koná festival tradičního vánočního pečiva, štóly. Každý rok se peče obrovská štóla. Její putování provází po starém barokním městě působivé procesí, které končí na Striezelmarktu, kde štólu slavnostně krájí místní mistr pekař nožem dlouhým přes jeden a půl metru.
Třetí adventní víkend se pozornost všech upíná k vánočním pyramidám a koledám.

Mimochodem, zdejší šestistupňová pyramida, která vévodí Striezelmarktu, je vyrobena ze dřeva pocházejícího z Krušných hor a se svou výškou 14,62 metru je vůbec největší svého druhu na světě. Poslední adventní víkend dojde ke slavnostnímu dekorování vánočního stromu, tato akce je tradičně spjata s charitou.

Advent si v Drážďanech užijí i děti


Jestliže máte strach, že vaše děti by se na adventním výletě do Drážďan nudily, vězte, že zdejší pořadatelé vycházejí co nejvíce vstříc i těm nejmenším. Ve Švestkáčkově chaloupce a v pekárničce si děti mohou vyzkoušet různá řemesla – například hnětení těsta na štólu či vykrajování cukroví. Pokud budete chtít, aby vám děti někdo na chvíli pohlídal, navštivte na Striezelmarktu tzv. Wichtelhaus (čili „Dům skřítků“), kde se vaše ratolesti jistě zabaví a místní personál se jim bude věnovat.

Zdroj: České dráhy
Zdroj foto: dresden.de; Christoph Münch

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Byli jsme v sobotu 3-12. byl tam Stollenfest-nádhera,ale přede dvěma lety byl průvod delší,ale opravdu Dresden mohu doporučit,krásné osvětlení,trhy bájo.Svařák stojí od 2 do 3,50€,doporučuji vedle vchodu do CA na Pragerstraße po pravé ruce je stánek a tam ho mají za 2€ a je moc dobrý a dají vám ho i do pěkných kelímků bez zálohy,jinak hrníček za 2€ záloha.Ten lze pak vrátit.
Obrázek uživatelky
profil
Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit tu úžasnou atmosféru, určitě to za návštěvu stojí !
Obrázek uživatelky
profil
My pravděpodobně teď v sobotu pojededeme, ale autíčkem, tak snad to vyjde Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda