Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 09.05. 2021
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup má své vítěze!

9. 12. 2019 | Vaření, recepty
-Komerční sdělení-

V sobotu 30. listopadu 2019 proběhl ve středočeském Mratíně již třináctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2019. Účastníci soutěže letos předvedli mnoho nových a zajímavých nápadů na servírování. Soutěžící poutavě spojili tradiční vánoční pokrm s tématy, která momentálně hýbou společností.  Hlavně u juniorských týmů bylo vidět, že ochranou přírody doslova žijí.

O titul se utkalo celkem 18 kuchařských týmů a porota, v jejímž čele usedl známý novinář, spisovatel a reportér Josef Klíma, to ani tentokrát neměla jednoduché. Soutěžní týmy byly rozděleny do dvou kategorií – junioři a senioři. Ačkoliv byli kuchaři pod drobnohledem poroty a šlo jim o titul mistrů ČR, ochutnávat a získávat inspiraci mohli i všichni diváci, kteří se přišli na akci podívat.

Vitana Majonéza CupV kategorii seniorů se mistry České republiky v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2019 stal tým Tři grácie s receptem na Sametový salát. Mistrové odborného výcviku na SOU gastronomie a podnikání letos pojali servírování bramborového salátu v duchu oslavy výročí třiceti let od Sametové revoluce. Aranžmá naservírovaného stolu či originální dekorace spolu s vynikající chutí tak porota ocenila první příčkou.

Juniorskou kategorii ovládl tým Diplomatky, které svůj Lesní salát servírovaly velmi originálně na dřevě a nebály se použít ingredience jako je smrkový džem, kaštany či křepelčí vajíčka.

„Soutěžící si letos dali velkou práci s výzdobou. Recepty byly většinou tradiční, ale osvěžené nějakou zajímavou ingrediencí, která jim dodala šmrnc. Zároveň bylo vidět, že pro mladé je téma ekologie a ochrany přírody důležité,“ říká Magdaléna Šodorová z Vitany.

Zajímalo by Vás, jak takový vítězný salát chutnal? Od mistrů jsme získali recept, takže si jejich originální bramborový salát můžete zkusit udělat i doma!

Vítězné recepty:

 

Vítězný recept senioři:

Tým TŘI GRÁCIE: Michaela Karbulková, Miluše Roudnická, Eva Sahánková
Mistrové odborného výcviku SOU gastronomie a podnikání, Praha 9

SAMETOVÝ SALÁT
Vítězný Sametový salát
Suroviny:
1,5 kg brambor Alianz
20 dkg anglické slaniny
200 g sterilovaného hrášku bez nálevu
1 velká cibule
0,75 l sklenice nakládaných okurek
3 vařená vejce
3 mrkve, 1 jablko, 200 g celeru, 1 petržel
1 smetana na šlehání (100 ml)
1 lžíce worcesteru
2 lžíce plnotučné hořčice
425 ml majonézy Vitana
Lžička cukru, sůl a pepř

Postup:
Brambory a vejce protlačíme přes kolečko, ostatní zeleninu a jablko nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na úzké proužky, cibuli nadrobno, okurky na malé kostičky. Vše promícháme s majonézou, přidáme hořčici, worcester, cukr, sůl a pepř.
Na ozdobu tým použil labutě, vykrájené z jablek.
VITANA

Vítězný recept junioři:

Tým DIPLOMATI: Eliška Freibauerová, Anna Haisová, Eliška Hátlová
Střední škola gastronomická a hotelová, Praha - Braník

LESNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT se smrkovým džemem, kaštany a slaninovým hnízdem na křepelčí vajíčka

Suroviny:Vítězný salát junioři
1 kg brambor
80 g šalotky
80 g sterilovaného hrášku
4 středně velké mrkve
5 ks kyselých okurek
300 g Vitana majonézy
1 lžíce hořčice
100 g smrkového džemu (z mladých výhonků)
150 g jedlých kaštanů
Citrónová šťáva

Ozdoba: Slanina, Smrkový džem, Křepelčí vajíčko

Postup:
Uvaříme brambory a také v octové vodě pomalu uvaříme mrkev. Troubu rozpálíme na 200 °C a pečeme kaštany po dobu 10 až 15 minut. Nakrájíme kyselé okurky, mrkev, kaštany a brambory. Vše smícháme, přidáme hrách a spařenou šalotku. Majonézu smícháme se smrkovým džemem, citronovou šťávou a hořčicí. Přidáme sůl a pepř a smícháme s majonézou. Nakonec smícháme vše dohromady.  Udíme a podáváme na dřevu.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup má své vítěze!:

Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup má své vítěze!
Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup má své vítěze!
Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup má své vítěze!
Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup má své vítěze!
Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup má své vítěze!
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !