Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koncerty v adventním čase

1. 12. 2011 | Vánoční slavnosti
V adventním čase se každoročně odehrává snad nejvíce koncertů v roce. Mekkou předních interpretů bývá velký sál Lucerny, kde už měli svá vystoupení snad všichni, co v hudbě něco znamenají, alespoň tedy v té tzv. populární. Letošním šlágrem bude určitě vystoupení Věry Špinarové.

Když na podzim koncertovala ve Strašnicích v Praze 10, slíbila, že v Lucerně zazpívá určitě i svůj největší hit. Jistě si vybavíte melodii z filmu Tenkrát na západě. Koncert se odehraje 7. prosince a na píseň Jednoho dne se vrátíš se můžete těšit stejně jako na další letité hity, ale i písně nedávné. Po Věře Špinarové, která tímto koncertem oslaví své kulaté narozeniny, vystoupí 11. prosince Ondřej Havelka & Melody Makers a svůj Vánoční koncert v Lucerně ve velkém sále má 12. prosince také několikanásobná zlatá slavice Hana Zagorová. Po ní se 15. prosince objeví funková skupina Monkey Business. Fanoušci Heleny Vondráčkové se dočkají 18. prosince, kdy společně s Helenou vystoupí i Michal David. O den později, 19. prosince se dočkáte změny žánru. Populární hudbu vystřídá hudba vážná a vystoupí Pavel Šporcl.

Těsně před Vánocemi 21. a 22. prosince vystoupí opět Michal David, který v loňském roce zazářil a porazil i Karla Gotta. Každý se asi nedostane do pražské Lucerny, ale koncerty se odehrávají po celé republice, namátkou vybírám koncert Hany Zagorové v brněnském Boby centru, který se odehraje 4. prosince.

Duchovnější atmosféru Vánoc si můžete vychutnat na koncertě Magdy Malé v pražské Betlémské kapli. Pro příznivce slovenské hudby vystoupí 19. prosince v pražské Retro Music Hall kapela Tublatanka.

Milovníci vážné hudby a rozsáhlého hlasového fondu se mohou těšit na vystoupení Štefana Margity 5. prosince v pražském divadle Kalich, 13. prosince v Kongresovém sále Aldis v Hradci Králové, 15. prosince v mladoboleslavském Domě kultury a 17. prosince v českobudějovickém DK Metropol.

Vyznavači folkové hudby s přesahem do folkloru uvítají koncert, který se odehraje v pražském divadle Hybernia 6. prosince. V podání skupiny Javory zazní známé i méně známé lidové vánoční písně společně s nádhernými skladbami Hany a Petra Ulrychových.

A nezapomeňte samozřejmě na půlnoční mši v kostele, který máte nejblíž. V řadě kostelů se připravuje i vánoční hraní a zpívání.

Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hned si musím zjistit, jestli mají ještě lístky v Hybernii
na Ulrychovce, stejně jsme si chtěli vychutnat návštěvu předvánoční Prahy (bez nákupů, dárečky už jsou zabaleny).
Obrázek uživatelky
profil
že bych si vybrala úplně všechny popsané koncerty.
Mám ráda atmosféru, která koncerty provází, interprety, kteří ze sebe nic nedělají a jsou milí a přátelští. Snad se na nějaký koncert dostanu.SmajlíkSmajlík
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Každý rok jdeme aspoň na jeden koncert, podle toho jaký se koná u nás nebo v okolí a vždycky je to úžasný zážitek.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle