Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

10 rad pro pohodové Vánoce s dětmi

16. 12. 2015 | Praktické rady
Předvánoční čas je často úmornou honičkou za dárky, čistým bytem, napečeným cukrovím… a vytoužený klid je ten tam. Máme pro vás několik osvědčených tipů, jak si Vánoce i období před nimi krásně užít i s dětmi, které na tyto zážitky budou vzpomínat stejně silně jako na dárky pod stromečkem.

1. Nebojte se nepořádku při pečení cukroví: Netrapte se počtem druhů ani výslednou kvalitou cukroví, užijte si proces tvoření, stejně jako si ho užívají děti! „Od té doby, co naši kluci mohli v kuchyni pomáhat, nenechám si ujít příležitost s nimi strávit alespoň jeden víkendový den pečením vánočního cukroví. Ano, je to náročné a kuchyň pak vypadá jako po výbuchu. Celý den je však příjemně předvánoční. Děti dělají většinu práce, výsledky proto nejsou nejreprezentativnější, o to větší odměnou je pochvala od tatínka a babiček, když rohlíčky či linecké ochutnají,“ říká trojnásobná matka Kristýna Přibylová.

2. Užijte si vánoční výzdobu co nejdéle: Nepřijde vám škoda, že se tradičně vánoční stromek zdobí až na Štědrý den? Kupte si ho letos co nejdříve a nazdobte třeba hned druhý prosincový víkend. Pokud máte Vánoce spojené s pohodou, pak je rozsvícený stromeček tím, co dodá předvánočnímu času krásný rozměr.

10 rad pro pohodové Vánoce s dětmi3. Nádobí a jiné zvyky s vánočními motivy: Vánoční období je ideální dobou pro utužování tradic, těch starých, ale klidně i těch, které si sami vytvoříte. „My s dětmi už začátkem prosince vyndáme ze sklepa tradičně krabici, sfoukneme prach a těšíme se na talířky a hrnečky s krásnými vánočními motivy, které používáme jen v toto období,“ říká Štěpánka Štrougalová.

4. Vytvořte si štědrovečerní rituál: Stejně tomu může být se štědrodenními rituály. „Ten náš si přinesl manžel, zvyklý chodit na Štědrý den na procházku na Pražský hrad. Tuto tradici jsme doplnili o návštěvu hřbitova, kam vždy přineseme dárečky těm, kteří již nejsou s námi, a rozšířili jsme ji o setkání s celou širší rodinou u svařeného vína,“ dodává Kristýna Přibylová.

5. Malinký dáreček už u snídaně: Nečekejte až na večer. Co každému členovi rodiny už na Štědrý den ráno pod ubrousek nachystat malou drobnost? Pro radost, i abyste se ujistili, že skutečně nastal opravdu den D…

6. Udělejte si čas na výlet:
Pokud jsou děti malé, je pro ně opravdu naprosto nekonečný čas čekání od rána až do večera. Osvědčilo se nám na Štědrý den dělat dlouhý výlet – s většími dětmi se můžete vydat na běžkách zasněženou krajinou, těm menším vzít saně anebo si užít divoké bobování.

7. Ježíšek zvoní brzo: Tradiční čas, kdy Češi zasedají ke štědrovečerní večeři je kolem 17 hodiny a ke stromečku míříme nejčastěji teprve kolem 18. Často se pak ale může stát, že děti jsou už večer notně unavené a dárky si ani pořádně nevychutnají. Abyste měli skutečně na všechno dostatek času, nechte u vás Ježíška zazvonit už kolem čtvrté hodiny odpolední…

8. Vzpomínka na Vánoce po celý rok:
Společenská hra nebo puzzle by neměly chybět pod žádným vánočním stromečkem, je to totiž dárek, který přečká všechno. Hrát a skládat navíc můžete celé vánoční svátky spolu…

9. Zapomenutý dárek:
Štědrým dnem ale zdaleka nemusí vše končit! Jeden dárek, se u nás vždy „jako“ nenajde. Pod stromečkem je až druhý den. Většinou se jedná o věc, která je pro svoji podstatu časově náročnější a je radost vědět, že si s ní hned můžeme hrát a máme na to celý den. Osvědčené jsou stavebnice, složitější dráha pro vláček či autíčko nebo výtvarné tvoření.

10. Přátele zvěte i s proviantem: Pokud si na další svátky vánoční zvete rodinu či přátele k sobě domů, či jste naopak někam zváni, včas si rozdělte úkoly. Nemá smysl se uštvat. A když někdo udělá polévku, jiný upeče maso, další připraví zelí a knedlíky, děti připraví slavnostní stůl, ušetří se spousta času třeba na sváteční procházku městem za betlémy, vánočním stromkem na náměstí nebo jen tak do přírody.

Zdroj: Ceskosehybe.cz, Monkeysgym.cz
Zdroj, foto: Juklik.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !