Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyjeďte si na Vánoce na výlet

16. 12. 2011 | Praktické rady

Volné vánoční svátky nemusíte trávit jen u televizních obrazovek, ale můžete se vypravit do některého z vánočně vyzdobených měst.

Na rozdíl od léta jsou sice možnosti pobytu venku nižší v souvislosti s nastávající zimou, ale o to více možností máte při poznávání městských galerií, výstav, muzeí, zámků, hradů, památníků, divadel, kin, kaváren, restaurací či klubů. 

V jižních Čechách je možné spojit návštěvu v každém období překrásného Českého Krumlova s návštěvou adventních trhů v Českých Budějovicích a v případě dostatku času můžete stihnout ještě Hlubokou nad Vltavou, kde je zámek otevřený až do 22. prosince.

V západních Čechách se kromě ohřátí v lázních nabízí návštěva zámku Kynžvart, který je otevřený od 28. do 31. prosince či prohlídka hradu Loket, který je v prosinci otevřený denně od 9 do 15.30 hodin.

Ve východních Čechách nemohu jmenovat nic jiného než návštěvu safari ve Dvoře králové, kde se nachází jediný africký Safari kemp v Evropě. A v Pardubicích se můžete zastavit pro vynikající pardubický perník, který překročil hranice regionu a nedá se srovnat s tím, co se běžně pod názvem perník prodává v supermarketech.

Ve středních Čechách tradičně lákají Karlštejn a Křivoklát, ale otevřený je i dobříšský zámek denně od 8 do 16.30 hodin a hrad Červený Újezd se staročeskou krčmou. Perla Kutné Hory, chrám svaté Barbory, zve 26. prosince na Českou mši vánoční od 15.30 hodin.

Severní Čechy nechť reprezentují i vzpomínku na minulost v podobě Památníku Terezín. Navštívit můžete Malou pevnost denně od 8 do 16.30, Muzeum ghetta a Magdeburská kasárna denně od 9 do 17.30, krematorium denně mimo sobotu od 10 do 16 hodin, kolumbárium, obřadní místnosti a ústřední márnici denně od 9 do 17 hodin, modlitebnu z doby terezínského ghetta denně od 9 do 17.30 hodin.

Na Vysočině navštivte vánoční trh na Vratislavově náměstí v Novém Městě na Moravě, který se koná 16. prosince od 8 do 17 hodin. Tentýž den se ještě v Horáckém muzeu na Vratislavově náměstí koná vánoční jarmark s ukázkou zdobení perníčků, výroby vizovického pečiva i drátování. A bude-li sníh, můžete si i zalyžovat.

Na Zlínsku jsou otevřené zámky jak ve Zlíně, tak i ve Vsetíně denně mimo pondělí.

Na jižní Moravě vybízí k návštěvě brněnský Špilberk, který je otevřen denně mimo pondělí. Skanzen a zámek ve Strážnici zase láká na adventní program.

Na severní Moravě nezapomeňte při návštěvě Ostravy na Slezskoostravský hrad. V prosinci je zde otevřeno denně od 10 do 18 hodin. A Stodolní ulici si můžete nechat na Silvestra. Že to tady bude žít i kdykoli jindy zaručuje snad nejhustší počet klubů a barů, které se už dávno nenacházejí jen v té jedné ulici, ale i v těch okolních.

 


Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !