Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vůně perníčků se už může klidně začít linout

19. 11. 2020 | Vaření, recepty
Zpříjemněte si pobyt doma a zabavte děti jednoduchým pečením

Pro pozvednutí nálady doma a zabavení dětí není nic snazšího než upéct jednoduché perníčky. Podzimní, halloweenské, nebo vánoční? Přinášíme univerzální recept na perníčky pro dobrou náladu. Díky základním surovinám, které najdete v každé spíži je upečete i neplánovaně, stojí pár korun, děti se zabaví a mohu je péct i samy, zatímco vy budete z křesla či od pracovního stolu vysílat nutné příkazy a třeba dopisovat e-maily.

Vezměte tento základní recept na vánoční perníčky, nechte těsto po zpracování dostatečně odpočinout a pak už jen vybalte tematická vykrajovátka různých tvarů. Kdo nemá, může použít skleničku a složitější tvary dokrájet třeba příborovým nožem podle šablony z papíru.

Rozdílnost perníčků spočívá také ve zdobení, na kterém se vždy děti nejvíce vyřádí. Proto jim nabídněte hned několik druhů polev. K perníkovému těstu se skvěle hodí cukrová poleva s citronem, marcipánová pro nostalgickou pouťovou chuť, ale třeba taky kakaová, která se skvěle hodí právě na strašidelné halloweenské kousky. Perníčky jsou natolik vděčné a chutné, že se nemusíte bát péct je téměř kdykoliv. Tudíž pokud uděláte jednu podzimní dávku teď, věřte, že čerstvě upečené před Vánoci opět zmizí.


Nejen vánoční perníčky pro dobrou náladu


upečte si perníčky již nyníSuroviny:
Cukr moučka 150 g
Mouka hladká 400 g
Máslo 50 g
Vejce menší 2 ks
Bramborový škrob 25 g
Perníkové koření 1 lžíce
Kypřicí prášek do perníku 1/3 sáčku
Med 100 g
Žloutek na potření 1 ks
+ poleva na ozdobu

Postup:

Do prosáté mouky zamíchejte kypřicí prášek do perníku, perníkové koření, bramborový škrob. Povolené máslo rozmíchejte s cukrem, vejci a medem. Nakonec přimíchejte sypkou část. Těsto nechte odpočívat zabalené v lednici do druhého dne. Vyválejte na plát silný 4 mm. Vykrajujte požadované tvary. Pečte dozlatova při 170 °C. Po upečení perníčky potřete rozšlehaným žloutkem. Vychladlé perníčky dozdobte připravenou polevou. Polevu si připravíte podle návodu na sáčku.

Tipy na zdobení

Perníčky ozdobte klidně ještě různými cukrovými dekoracemi. Pokud nechcete přidávat už další sladkou položku, zdobit můžete i přírodně. Například šípky, oříšky, pomerančovou kůrou apod. A kdo říká, že všechny perníčky musí být pouze jedlé? Děti můžete nechat si hrát i při zdobení perníčků různými skořápkami, vystříhanou papírovou pavučinou či vločkou. Budou se hodit jako ozdoby do bytu či na vánoční stromeček.


Zdroj, foto: Vitana


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
u nás už se vůně lineSmajlík, orvní várka se většinou sní do vánoc, takže bude ještě jedna
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles