8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční políbení

23. 12. 2012 | Vaše příběhy
Je neděle, dnes jsem strašila velice brzo. Nějak spánek odešel. Možná je to i tím, že máme Martina. Jsem zvědavá, zda přijel na bílém koni, inu vlastnost po babičce. Ta si vedla statistiku, každý rok napsala datum, kdy poprvé napadl i jak bylo na Vánoce. Kdepak, letos by musela napsat: "Prší."
Tak teď ležím na otománku, poslouchám krásnou hudbu, která se line pokojem. Na stole v héérníčku čajíček, z kterého voní skořice, i zapálenou svíčku v kamenném svícnu. Krásné obrazce se objevují na zdi okolo, jak plamínek plápolá. Jen si už nepamatuji, kolik nocí či jiter jsme spolu tímto způsobem prosnili. Vždyť nějaký ten křížek taky má. Na stole leží časopísek, který vše způsobil. Mám ráda obrázky od pana Lady. Tento jeho není, co je na titulní stránce časopisu. Ale i tak radost udělal. Pomalu listuji dál, už vím,  že stálice pohádek opět budou. Název nové komedie už též je jasný. Těším se.

vánoční políbeníPohádkové hrady či zámky a vzpomínky na určité repliky si vybavuji. Tolik se nasměji či pousměji. Jsem labužník, vychutnám si každé gesto. Též článečky lidiček, které vídáme na obrazovce, ale i těch v pozadí. Sic jména jsou známá. Luštěnky, kvízy, paráda. Jen bych uvítala větší písmenka. Ne blešky. To víte, lepší už nic nebude. Ovšem je jich tu hodně pro vyplnění.  Jen co bude chvilka klidu, hned se pustím do brouzdání či procvičování paměti. Snad zdolám tu horu s roklí hlubokou. Pomalu se dostávám k nejžádanější části a to jsou recepty. Štola, nejraději bych se rovnou zakousla. I další recepty ze vzdálených krajů naší planetky. Tak máme naše papáníčko. Štědrovečerní stůl. Jak lákavé obrázky tu máme. Ovšem receptíky na cukrovíčko, těch moc není. Docela zklamalo moji boubelatost. Už i pozvánka na Silvestra je tu. Pár povídek, ráda si počtu. Zase písmenka opět malá. Bez brýlí to nepůjde. Mám posledních pár stran. Horoskop na příští rok, tak jak si asi obstojím.  Ano, ano, je to tak. Nechat život plynout vlastní cestou. Podřídit se. Pak už jen pár reklam. Otáčím poslední list. Na zadní straně obálky se usmívá dívčina a láká na krásné léto 2013. Tak to je konec vánočního políbení. Mám myslet na Vánoce či letní dovolenou? Co teď, kdo poradí? Hudba zní stále dál, jen svíčka pohasíná. Čaj byl dopit. Teď uvažuji, zda by nebylo lepší koupit nějaký ten zájezd pod stromeček. Snad to byl i záměr vydavatele. Tak rukavice, kulich či plavky? Inu, jdu si uvařit další čaj, zapaluji novou svíčku, otvírám jiný časopis a ejhle, copak to tu máme? Ano, kapřík se tu směje a další receptík vykukuje na jiné stránce, tož listujme dál...

Kasparek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vánoční políbení:

Vánoční políbení
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pohodový a oddychový článok, veľmi pekne napísaný.
A pravdivý, z každého časopisu, novín, rádia, telky, ... neustále na nás "vyskakuje" reklama.
Práve dnes som už trochu nahnevaná vypla rádio a na manželovu otázku: "Čo robíš, veď hrajú vianočné pesničky?" som doslova odvrkla: "Už mi lezú na nervy, veď ich hrajú hádam od septembra, mám ich už plné zuby!".
Vianoce a ich propagácia by (podľa mňa) mala začať najskôr začiatkom advetnu a to isté sa týka vianočného tovaru v obhodoch. Inak Vianoce už dávno pred svojím príchodom strácajú svoje čaro - aspoň ja to tak cítim.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsanéSmajlík
Také se těším na vánoční pohodičku,na pohádkySmajlík

Přeji Tobě i celé Tvé rodině krásné vánoceSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsanéSmajlík
Také se těším na vánoční pohodičku,na pohádkySmajlík

Přeji Tobě i celé Tvé rodině krásné vánoceSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsane,pohodíčkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné. SmajlíkJéje, jak já se těším, že si takhle budu hovět v křesle, nožky hore, časopis na klíně, kafíčko.... a k tomu může být i nějaká pohádka v televizi... Pohoda Vánoc.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles