-Komerční sdělení-
K Vánocům patří cukroví a k cukroví patří káva. A už jste vyzkoušeli párování různých druhů cukroví s různými příchutěmi kapučína? To je doslova labužnická vánoční pohádka!
Nevíme, kolik druhů cukroví pečete, ale Jacobs nabízí pět variant
Jacobs Cappuccino – Original, s čokoládovou příchutí Milka, karamelové nebo vanilkové, a ještě ledovou variantu Jacobs Iced Cappuccino Slaný karamel. Příprava je navíc opravdu rychlá a jednoduchá, stačí zalít vodou, zamíchat a káva s hustou krémovou pěnou jako z kavárny je hotová.

Kapučína Jacobs doladí slavnostní tabuli, ale také se dokonale „párují“ s vánočním cukrovím. Vanilkové rohlíčky zapít čokoládovým Jacobs Cappuccinem Milka, nebo naopak kakaové pracny kapučínem s vanilkovou příchutí, linecké s karamelovým…
S kombinacemi chutí můžete experimentovat a všechny budou dokonalé. Ručíme za to, že brzy dojde jak cukroví, tak kapučíno.
Díky rychlosti přípravy instantních kapučín Jacobs vám navíc neunikne nic, co se probírá u slavnostní tabule, prostě se můžete plně věnovat rodině nebo přátelům.
Tak šťastné a veselé!
Víte, jak vzniklo kapučíno
Podle legendy inspiroval jeho vznik italský kapucín Marek z Aviana. Po bitvě u Vídně v roce 1683 našli císařští vojáci s mnoha dalšími poklady stovky pytlů kávy, které po sobě zanechala poražená osmanská armáda. Káva byla v té době v Evropě zcela neznámá a její hořkost vojákům nechutnala, proto jim prý kapucín Marek doporučil, aby si ji zjemnili trochou mléka. Lahodný nápoj měl podobnou barvu jako mnichův plášť, a tak byl na počest objevitele nazván kapuziner a rychle se rozšířil po Vídni i zbytku Svaté říše římské. A nyní patří mezi nejoblíbenější kávové nápoje.
Tento článek také můžete