Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční dekorace ozdobí a provoní celý váš byt

5. 12. 2014 | Praktické rady

Vánoční dekorace

Různorodé vánoční dekorace, které ozdobí a provoní celý váš byt, neodmyslitelně patří k celému adventnímu i vánočnímu času. Kromě adventních věnců a aranžovaných nádob můžete pro dekoraci interiéru využít i vánoční stromky či girlandy. Nezapomeňte také na okna. Přímo na ně můžete nalepit různé samolepky s vánočními motivy nebo je nastříkat pomocí spreje a šablony. Pěkně vypadají také svícny. Pro venkovní dekoraci se hodí především světelné řetězy a girlandy.

Květinové dekorace

Výroba květinových dekorací je snadná a nezabere příliš času. Nejlépe vám poslouží pěnová aranžovací hmota, kterou vyplníte nádobu a následně do ní zapichujete ozdoby dle libosti. Nedílnou součástí vánočních dekorací jsou svíčky, které dotvářejí slavnostní atmosféru.
vánoční dekoracePři upevňování svíček je však třeba dbát zásad bezpečnosti kvůli nebezpečí požáru. Svíčky musejí být pevně přichycené k  nehořlavému materiálu, aby mohly dohořet až do konce. Důležitá je také stabilita, jinak hrozí, že se uvolní a převrhnou. Dbejte také na to, aby byly svíčky vždy umístěny kolmo k povrchu, kvůli rovnoměrnému hoření. Mezi jednotlivými svíčkami udržujte dostatečné mezery (minimálně na dva prsty), přílišná blízkost by totiž mohla vést k měknutí nebo rozpouštění svíček. Při vytváření dekorace neumisťujte do blízkosti plamene svíčky žádné hořlavé materiály.

Vánoční dekorace ve tvaru stromku

S pomocí větviček jehličnanů si můžete svépomocí vytvořit i zajímavé dekorace ve tvaru vánočního stromku. Jak na to? Nejprve upevněte větší větve na dřevěnou tyčku špičkou nahoru. Dále přikládejte další větve tak, aby postupně vytvářely tvar stromku. Připevňujte je pomocí vázacího drátu zhruba ve středu (nikoliv na okraji). Všechny by měly směřovat špicí od středové tyčky – pokud se samy neohnou do vodorovné polohy, můžete jim pomoci a lehce je ohnout. Takto vytvořenou dekoraci umístěte do květináče se směsí písku, cementu a vody. Tyčku do něj zapíchnete a počkáte, než směs zatuhne – čas tuhnutí závisí na složení směsi. Květináč poté můžete ozdobit stuhami nebo vložit do ozdobného obalu a vrchní část zakrýt mechem. Na ozdobení stromků lze použít nejrůznější ozdoby a stuhy, které volte podle toho, do jakého stylu ladíte výzdobu celé domácnosti.

vánoční girlandy


Vánoční girlandy

Další efektivní dekorací jsou vánoční girlandy, které ozvláštní nejen interiér, ale použít je můžete například i nad vchodové dveře či schodiště. Girlandy lze ozdobit pomocí stuh nebo různých přízdob, které omotáte drátkem – využijte například plastové, plstěné či slaměné ozdoby. Při volbě materiálu na ozdobu musíte u girland umístěných venku myslet na to, aby byly odolné a rychle se nepoškodily vlivem počasí.

Zdroj, foto: OBI


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to zábradlí s girlandou by se mi líbiloSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles