Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na vánoční dárky

13. 12. 2012 | Praktické rady

Vánoce patří k nejkrásnějším svátkům v roce. Lidé si v tomto období projevují vzájemným obdarováním lásku, úctu a důvěru. Vánoční dar pomáhal po celá staletí upevňovat vzájemné svazky. Lidé věřili, že prostřednictvím daru dávají část sebe sama. Jednalo se ovšem o dárky drobné, často vlastnoručně vyrobené.

I v dnešní době si většinou uvědomujeme, že na velikosti nezáleží a že i malý dárek může mít obrovskou hodnotu. Snad každý z nás si láme hlavu, jaké vánoční dárky pořídit svým blízkým. Každý rok vymýšlíme vánoční dárky pro celou rodinu, děti, manžela, manželku, rodiče, prarodiče a také čtyřnohé miláčky. Samozřejmě, se jejich velikost odvíjí od toho, kolik máme finančních prostředků. Při výběru dárků si dáváme záležet, aby se dotyčnému dárek líbil, aby jej využil a nezůstal odložený někde ve skříni.

tipy na vánoční dárkyVánoce a knihy patří tradičně k sobě. Pokud nemáte stále vhodný dárek pro všechny věkové kategorie od nejmenších po nejstarší členy rodiny, knihou nic nepokazíte. Kniha je ideální vánoční dárek. Záleží jen na žánru, který se komu líbí. Někdo má rád romány, někdo detektivky, jiný dává přednost naučným knihám, encyklopediím, kuchařským knihám atd. Pro nejmenší děti jsou krásné obrázkové knihy s říkadly a pohádky. Pro větší děti jsou to knihy dobrodružné, komiksové a knížky s překrásnými působivými příběhy. Stejně jako knihy můžeme věnovat DVD filmové nebo hudební.


Vánoční dárky pro celou rodinu

Pokud máte děti, určitě Vás potěší permanentka do zoo, krytých vodních areálů a aqvaparků, solné jeskyně, nebo i do kina.  Lyžařským pobytem na horách pro celou rodinu nic nepokazíte. Vhodným dárkem jsou lyžařské a snowboardové kurzy, které jsou určené pro děti i dospělé, kteří se chtějí naučit nebo zdokonalit v jízdě. Deskové společenské hry pro všechny věkové kategorie na dlouhé zimní večery.

 

Vánoční dárky z lékárny

Darujeme nejčastěji rodičům a prarodičům. Babičkám a dědečkům udělají určitě radost nějaké doplňky stravy, které podpoří jejich zdraví. Také různé mastičky, krémy a gely, které pomáhají s různou bolestí. Dárek z lékárny můžeme věnovat také dětem ve formě vitamínů.

 

Vánoční dárky pro děti

Nejmenším dětem dáváme k Vánocům různá šidítka, závěsné hračky nad postýlku, gumové hračky do koupele a odrážedla. Pro větší děti jsou vhodným dárkem různé stavebnice, autodráhy, hračky, deskové hry, puzzle aj. Pro dospívající děti poukaz na nákup oblečení v nějakém značkovém obchodě. Dárkový poukaz do multikina cinestar, vstupenku na nějakého zpěváka, skupinu, která bude mít vystoupení a vaše dítě je má oblibě. Dětem můžeme nakoupit potřeby ke sportování, brusle na led, kolečkové, boby sáně, lyže nebo snowboard. Také lyžařské bundy, kalhoty a rukavice můžou být součástí vánočních dárků. Hokejka je skvělý vánoční dárek pro každého malého, nebo velkého kluka.

 

tipy na vánoční dárkyVánoční dárky pro ženy

Vhodným dárkem pro každou ženu je šperk. Můžete volit zlato, stříbro, ale také krásnou bižuterii, záleží jen na vás, co si vyberete. Dárkové poukazy na různé služby také potěší. Může to být manikúra, pedikúra, kosmetika, kadeřnictví, ale také masáže, koupele aj. Originálním dárkem je relaxační víkendový pobyt, na kterém si každá žena odpočine. Můžete volit například lázně. Kosmetické balíčky s přírodní kosmetikou, dárkové a koupelnové sady jsou také milým dárkem. Z elektroniky to může být například elektrický epilační stojek, fén, kulma nebo vysoušeč vlasů. Pro ženu, která ráda fotografuje, je zajímavým dárkem digitální fotoaparát. 

 

Vánoční dárky pro muže

Každého muže určitě potěší  dárek z elektroniky. Může to být digitální kamera, doplňky k počítači nebo také holicí strojek. Kosmetické a drogistické balíčky, parfémy, dárkové poukazy na masáže, do sauny, nebo na pivní koupele. Pokud muž rád rybaří, můžeme mu darovat potřeby k rybolovu. Pro muže kutily jsou na místě dárkové poukazy například do OBI, Baumaxu nebo  Hornbachu. Vhodným dárkem k Vánocům mohou být šperky z nerezavějící oceli a hodinky. Muži, co mají rádi pivní mok, určitě ocení chladící půllitr, který udrží pivo dokonale zachlazené.


Vánoční dárky pro rodiče

Tatínka kutila můžeme obdarovat nějakým vhodným nářadím. Můžeme nakoupit nářadí na zahrádkaření nebo kutění a bydlení. Pro babičku nářadí na zahradničení. Pro rodiče bude určitě pěkným dárkem poukaz do divadla na nějaké pěkné divadelní představení, muzikál, operu, balet aj. Rodičům můžeme věnovat také víkendový pobyt, na kterém si odpočinou.

Pro maminku sada kvetoucích čajů, bonsaj nebo nějaká kytička, bonboniéra s kvalitní čokoládou. Pro tatínka nějaká lahvinka dobrého alkoholu, Bylinkový likér, kvalitní víno aj. Dárky z kožené galanterie jsou také praktickým dárkem, můžeme volit pánské tašky, dámské kabelky, peněženky, pouzdra, rukavice a jiné kožené doplňky.

 

Váčnoční dárky pro babičku a dědečka

tipy na vánoční dárkyVhodným dárkem pro prarodiče je houpací křeslo, ve kterém mohou relaxovat a dopřát si zasloužený odpočinek. Babička ocení určitě televizní pytel, polštářek pro dobré usínání, naplněný léčivými bylinkami. Dědečkovi můžeme koupit teplé bačkory, pyžamo nebo župan.

Dárkové poukazy na nákup zboží v marketu, kde prodávají smíšené zboží.  Dárkový koš plný dobrot je také na místě. Babičku potěší také bonboniéra s kvalitní čokoládou. Dědečka například ořechovka nebo kvalitní víno.


Vánoční dárky pro čtyřnohé přátelé

Při výběrů dárků pro vaše blízké nezapomeňte také na domácího mazlíčka, ať už to bude dárek pro psa, kočku, hlodavce nebo nějakého opeřence v ptačí voliéře. Domácím mazlíčkům můžete darovat pelíšky, hračky, různé doplňky, pamlsky, oblečky aj.

 

Každý dárek by měl být také pěkně zabalený a měl by mít přiloženou jmenovku. Originální jsou jmenovky ze stejného papíru, jako je vánoční balicí papír. Tak se s chutí pusťte do výběru vánočních dárků.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Teď už nemá cenu dávat jakékoli tipy, už je pozdě, ale přeji vám všem aspoň krásné Vánoce a spokojenost. Já doufám, že i u nás u stromečku bude spokojenost, momentálně mám trochu obavy z dárku pro manžela (koupila jsem mu ten poukaz na golfový kurz v Jinačovicích), protože si začínám říkat, že to, že někdo něco sleduje v televizi ještě nemusí znamenat, že by to sám chtěl dělat :/ Ale tak snad to všechno dobře dopadne a všichni budou spokojení Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
I když se říká, že jen o dárcích to není, nějaká maličkost pod stromečkem být musí
Obrázek uživatelky
profil
Ono je to těžké, levné či drahé, já raději dám penízky, ať si vyberou co potřebují.Hezky napsané MartičkoSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nápaditý dárek nemusí stát mnoho, aby potěšil. Tak to vidím i cítím já ....

Ale na druhé straně, když chcete někoho obdarovat, tak nás napadne, jestli má ten dárek nějakou hodnotu (nejen tu finanční), aby ten obdarovaný si nemyslel, že jsme na něm chtěli ušetřit a prostě mu dali "kus".... určitě záleží ale na povaze ....
Obrázek uživatelky
profil
Marti,přeji Ti hezké svátečky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles