Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Silvestrovské oslavy

3. 01. 2015 | Vaše příběhy
Dnes bych se s Vámi chtěla podělit o to, jak u nás probíhají silvestrovské oslavy. Silvestr i vánoční svátky jako takové u nás probíhají vesměs hekticky každý rok. Prvotní „panika“ začíná v momentě, kdy si uvědomíme, že se Vánoce kvapem blíží a my nemáme ještě nic připraveného. Po nákupech vánočních dárků a Štědrém dnu se u nás atmosféra lehce pročistí kýženou pohodou a odpočinkem. Netrvá to ale tak dlouho, jak bychom chtěli. Přijde nám to jako chvilka a je tu konec roku a s ním právě ten všemi známý silvestrovský večer.

Připravování chlebíčků nebo jednohubek, příprava zábavy na vyplnění posledního večera v roce nebo popřípadě příprava novoročního malého ohňostroje. Leč se to tak nezdá, tak i tento den mnohdy podceňujeme a necháváme vše na poslední chvíli. Každý si připraví to, co má nejvíc rád a tím nám to rychleji jde od ruky a všechna práce je naštěstí během chvíle hotova. Večer, když už jsme všichni pospolu, tak si povídáme, koukáme na televizi, máme puštěné rádio, nebo se jdeme na chvíli projít ven. Prostě si užíváme poslední chvíle starého roku, než přijde ten nový.

silvestrTo ale neplatí u všech. Bohužel jsme jediní, kdo si ty momenty užívá. Mohli by o tom vyprávět naši domácí mazlíčci a zvířata jako taková. Dělobuchy, petardy a další jiná zábavní pyrotechnika jim nedělá dobře. Časy klidu a pohody pro ně v ten moment končí a střídá je pocit strachu a nejistoty, a nevyhnulo se to ani nám. Naše sedmiletá fenečka jezevčíka by o tom mohla sáhodlouze vyprávět, kdyby mohla. Vždy se ji snažíme všelijak od těch hlasitých ran uchránit a snažíme se, aby to snesla v co nejmenším stresu. Od té doby, co je nemocná na srdíčko, se to snažíme zmírnit co nejvíce. Každý, kdo má nějaké zvířátko doma, tak by pro něj udělal vše, co v danou chvíli může. Zkoušeli jsme i pro ni nejednou jet na veterinární kliniku a konzultovat s veterinářem, jestli by nebylo pro ni jako kardiaka lepší jí dát nějaký prášek na zklidnění nebo uvolnění, aby neměla takové šoky. Zprvu se to jevilo jako dobrý nápad, ale přesto to Jessinka řešila útěkem do nějaké skrýše a mohli jsme na ní vidět, že i přes doporučené prášečky jsme jí moc neulevili.

Proto jsme se rozhodli, že ohňostroj už dále u nás dělat nebudeme, abychom jí to trochu ulehčili. Přece jen jsme na tom světě jen jednou, naši čtyřnozí miláčci také, tak proč si to zbytečně komplikovat, když můžeme i takovéto maličkosti ze svého života vytěsnit a užívat si chvíle, kdy máme jeden druhého.

Dárek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Košík