Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rolničky pro dědy i babičky

23. 12. 2020 | Vaše příběhy

Už je to tady zase. Pomalu, nenápadně, ale jistě přicházejí Vánoce. Od doby, kdy mi vyrostly děti, Vánoce nemám ráda. Roky jsem měla problémy především s dárky pro rodiče. Stále mi říkali, že nic nepotřebují, vše, co jim chybělo, si koupili sami a mají toho na další minimálně tři životy. Mamce jsem se navíc často netrefila do velikosti oblečení a taťkovi jsem často koupila parfém nebo jiný kosmetický přípravek, který mu nevoněl.

 

„Jsem už stará. Proč utrácíš?“ ptala se mamka, která mi sama kupovala drahé dárky.

 Začala jsem proto rodičům nakupovat pouze kosmetiku. Ta se jim ale vršila doma ve skříních. Často jsem objevila v jejich skříni dávno prošlé kosmetické přípravky.

 „Mami, proč to nepoužíváte?“

 Dostalo se mi odpovědi, že rodiče jsou staří a takto luxusní kosmetiky je pro ně škoda.

 „Ale není škoda, když kosmetika projde zárukou ve skříni a pak se vyhodí?“ řekla jsem.

 Pak mi kamarádka poradila. Sama prý kupuje rodičům potravinové doplňky, vitamíny a minerály, přípravky na klouby a jiné problémy, které rodiče mají.  

„Od té doby mám pokoj,“ řekla kamarádka.

 Neviděla jsem to jako šťastné řešení. Nebudou ve skříni ležet krémy, šampony a pěny do koupele, ale produkty z lékárny. Toto řešení nebude.

 Pak jsem ale četla článek o seniorce, která se přiotrávila prošlým multivitaminovým přípravkem. Nakopírovala jsem si ho a poprvé jsem na Vánoce koupila balíčky přípravků. Přikládala jsem důraz tomu, aby vše mělo dostatečnou délku minimální spotřeby. Taťkovi jsem koupila mazání na bolavá kolena a léky na klouby, mamce různé bylinné čaje na migrénu. Oběma univerzální vitamínové a minerální přípravky pro seniory. Mamce jsem koupila přípravek na ostřejší vidění, protože si poslední dobou stěžovala, že jí oči už tak neslouží a taťkovi lék proti hučení v uších. Pak ještě pár cucavých pastilek, a ke všemu jsem přiložila článek o přiotrávené seniorce.

 Přišel Štědrý den a tradiční rozpaky.

„Co s tím budeme dělat?“ spustila mamka naučenou frázi.

Naštěstí ji právě rozbolela hlava. Ihned jsem jí udělala čaj na migrénu, který byl mezi dárky.

 „Není to škoda?“ ptala se mamka, pro kterou je vše škoda.

„Ne, není, a určitě ti to pomůže.“

 Doufala jsem, že mám pravdu. A měla. Mamce se projevy migrény skutečně zmírnily. Od té doby pila čaj pravidelně, i preventivně.

 „Od té doby, co mám ten čaj, cítím se mnohem lépe,“ chválila si mamka po čase.

Když občas přece jenom rodiče popadla jejich „šetřivá“, ukázala jsem jim článek, který jsem jim k přípravkům také přiložila. A bylo rozhodnuto. Než riskovat otravu, rádi ještě polykali pilulky a pili čajíčky.

Dárky na Vánoce pro rodiče už mám koupené. Zatímco druzí nadávali, že je nemají kde koupit, protože obchody byly zavřené, já v lékárně bez problémů nakoupila.

 Roky tak kupuji rodičům balíčky plné zdraví. Aby to nebylo tak fádní, přidám občas taťkovi k dárku tradiční ponožky, nebo pantofle, mamce třeba utěrku, ručník, nebo balíček kvalitní kávy. Něco malého, co potěší a je užitečné.

 Tak šťastné a veselé!


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Rolničky pro dědy i babičky:

Rolničky pro dědy i babičky
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
za komentáře. Reklama to v žádném případě není. To by mi ani admin neschválily. Jsou přípravky od různých firem na vše. Jen prostě to tak dělám, rodiče jsou spokojení. Ptala jsem se, jak tu bylo uvedeno, ale rodiče mají stejnou odpověď: nic. A stejně si každý udělá, co uzná za vhodné.
Obrázek uživatelky
profil
Já to dělám tak, že se zeptám, není to až takové překvapení, ale dostane každý co si přeje
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný,inspirativní článek.Dobrá rada pro nerozhodné.Ovšem,připadá mi to tak trochu jako reklama.Jen tam chybí názvy přípravků.Ono je ale opravdu těžké někdy pro někoho typ na dárek vymyslet.Já jsem neuspěla ani s doplňky stravy.Mám to,bohužel,vyzkoušené.


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles