Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příchod dvounohých podivínů

26. 12. 2015 | Vaše příběhy

Oživlá hvězda, člověk, živočich, stejný jako ti před ním a okolo něho, neboť všemu živému jsou společné stejné pochody. Tvorové závislí jeden na druhém, spjatí se vším, co je obklopuje. To tiché ráno, kdy první opočlověk zíral na okolní svět, nastalo více než před třemi milióny let a na cestu ke hvězdám vykročil pračlověk vlastně už před pěti sty tisíci roky. Kráčeje po zemi klopýtal, padal, vstával a nepochopeného zůstávalo na zemi stále méně. Donutil oheň, aby mu sloužil v pozemské vesnici i u Moře klidu. Rval z hmoty jedno tajemství za druhým.


Jak dlouho to všechno trvalo? Jakýsi vědec sestavil podivný roční kalendář, abychom si mohli udělat alespoň matnou představu:

- leden - vznik Slunce

- únor - narození Země

- duben - oddělení pevnin od vod

- květen - první stopy života

- listopad - vypučení rostlin

- prosinec - připlazení veleještěrů v předposledním týdnu, jejich vyhynutí o Štědrém večeru.

 - Silvestr - příchod ve 23.00 samotného člověka

- ve 23.50 lidé neandrtálští

- ve 23 59´30 - známé období lidských dějin

- ve 23.59´59 - dnešek

__________________________________________________________

Několik poznámek závěrem:

- v Etiopii našli sto padesát lidských kostí, starých 3 - 4 milióny let.

Známí lidé z Neadertálu vymřeli  před více než sedmdesáti tisíci lety, ačkoliv vlastnili větší mozek než dnešní člověk. Nezáleží totiž na jeho velikosti, ale na přizpůsobivosti, jež souvisí s rozsahem kůry mozkové, hlavně v oblasti předního laloku, vlastně na jejím poměru k vlastní mozkové kůře, jakési třetí oko.

U šimpanzů jde o vztah 1:16, u člověka 1:3. Co dokáží budoucí tvorové s poměrem 1:2, 1:1, neumíme ani předvídat.

Jsme jedno velké bratrství živých a mrtvých. Nosíme vlastně v sobě přesně to, co vlastnili tvorové před námi. Vlastníme pochody ptáků, plazů a žab, ryb i červů. Podléháme zákonům stromů, ryb i modrozelených řas. Umíme více než oni, dík schopnosti pracovat. Myslíte, že se musíme vrátit zpět k přírodě?

Není to nutné. Žijeme v mnoha ohledech lépe než naši předkové, i když se zdá, že budeme muset zavrhnout některé nesprávné prvky dnešní životosprávy.

__________________________________________________________

P. S.

Víte, v čem viděl Einstein nejdokonalejší vlastnost člověka?

- V umění pracovat, hrát si a odpočívat.

- Všimli jste si, že člověk vůbec není souměrný? Pravá ruka je delší, pravé ucho lépe slyší, pravá polovina těla více váží, levá tvář je prý hezčí.

- Slyšeli jste, že v době kamenné byl každý druhý člověk levák? V bronzové každý čtvrtý. A znáte slavné leváky? Beethoven, Picasso, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Goethe. Četli jste o tom, že infarkt myokardu je u leváků méně častý?

- Neuniklo Vám, že čím starší lidské společenství, tím větší úcta ke slunci? Ve starém Egyptě mu přinášeli třikrát denně vonné oběti. Za svítání pryskyřice, v poledním žáru myrtu, kifik při západu. Nevím, co dělali lidé, sama se na to ptám, za doby Atlantidy. Podle kalendáře Mayů prý zanikla 5. června roku 8 498 před n. l.

________________________________________________________

To všechno píšu proto, abych se dostala ke druhé části mého článku pod titulem „Naší domovinou je hvězdný prach“, o níž si myslím, že by redakce Chytré Ženy ji mohla publikovat. Jsem volná a cítím se volná.

Imogeen - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zajímavý članekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles