Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příběh vánočního stromečku

17. 11. 2021 | Vánoční slavnosti
-Komerční sdělení-

Letos již počtvrté bude na Zámku Loučeň probíhat adventní vernisáž s názvem PŘÍBĚH VÁNOČNÍHO STROMEČKU, která návštěvníkům nabídne celkem 21 speciálně nazdobených vánočních stromečků umístěných v každé zámecké komnatě.

Výstava potrvá od 17. listopadu 2021 do 17. ledna 2022

Během prohlídky zámku si návštěvníci poslechnou, jak se slavily křesťanské Vánoce za první republiky, proč zapalujeme adventní svíce a co je to půst. Proč se staví betlém, jak k nám pronikla tradice zdobení vánočního stromku, a kde najdeme její původ. Nebo jak se slaví Vánoce v jiných evropských zemích a ve světě. Děti si z prohlídky budou moci odnést speciální přání pro Ježíška.

Zámek LoučeňK vidění budou i tradiční dobové stromečky, například stromeček jablíčkový či přírodní. Tematická část prohlídky je letos věnována „Věhlasu českého průmyslu první republiky“, který bude oslaven například stromečkem pivovarským, který zajisté ocení pánská část návštěvníků. Fanoušky moderního stylu zajisté potěší stromečky zasvěcené trendům roku 2021.

Nejimpozantnější stromeček celé výstavy, který je tradičně věnován aktuálnímu společenskému tématu, bude opět v zámecké knihovně sahat špičkou až po strop po vzoru stromu z Oválné pracovny Bílého domu. Vzhledem k tomu, že poprvé v historii oddělí letní a zimní olympiádu pouze jedny vánoční svátky, bude nejvýraznějším stromem na Loučeni právě stromeček Olympijský, který vzdá hold bohaté české sportovní tradici a všem úspěchům českých a československých olympijských sportovců. Zámek Loučeň

Návštěvníci budu mít příležitost vžít se všemi smysly do kouzelné vánoční atmosféry ve svátečně vyzdobených prostorách zámku. Nejenže bude celý zámek krásně nazdoben, zahalen do vánočních barev a provoněn vůněmi Vánoc, návštěvníci budou moci také ji tradičně ochutnat speciální vánoční pečivo, které se běžně servíruje v zahraničí. Pro umocnění zážitku se také na fasádě zámku vždy v 17:00 rozehraje speciální světelná show.


Doporučujeme rezervovat vstupenky předem online:
https://tickets.zamekloucen.cz/vstupenky
Zámek Loučeň, Loučeň 1, 289 37 Loučeň


Příběh vánočního stromečku patří k těm nejpopulárnějším akcím na zámku. Další akce, na které se můžete na Loučeni těšit v roce 2022 bude zimní Příběh lásky, Velikonoce na Loučeni, Květnomluva, tradiční události jako Den Matek či Den Otců a o letních prázdninách opět tradiční akce jako jsou Turistika naboso, Hradozámecká noc či Pohádkové léto.
Zámek Loučeň



















Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Příběh vánočního stromečku:

Příběh vánočního stromečku
Příběh vánočního stromečku
Příběh vánočního stromečku
Příběh vánočního stromečku
Příběh vánočního stromečku
Příběh vánočního stromečku
Příběh vánočního stromečku
Příběh vánočního stromečku
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !