Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Omládněte ve správných barvách brýlí

24. 11. 2023 | Vánoční TIPY
-Komerční sdělení-

Barva brýlí může výrazně změnit náš celkový vzhled, a dokonce i výrazně omladit!  Při výběru brýlí se proto zaměřte nejen na pohodlí, ale také na barvu obrouček. Většina lidí automaticky volí obroučky černé nebo stříbrné. Ne vždy jsou ale tou „univerzální“ volbou. Jakou barvu a jaký odstín tedy zvolit? Pomozte si barevnou typologií.

Podle barevné typologie každý z nás spadá do jedné sezónní kategorie podle odstínu pleti – teplé (jaro, podzim), nebo studené (léto, zima). Výběr brýlí v optice pak bude mnohem jednodušší. Vhodná barva rozjasní vaši pleť, rozzáří oči a zvýrazní celou tvář. V opačném případě by vaše tvář mohla vypadat starší a unavenější. Určit svůj barevný typ zvládnete i doma.

Jak na to?

    1) Odličte se a pokud máte vlasy barvené, stáhněte si je do culíku, aby vám nepadaly do obličeje.
    2) Ujistěte se, že jste na denním světle, umělé vnitřní osvětlení by mohlo výsledky zkreslit.
    3) Sedněte si před zrcadlo a požádejte partnera nebo kamarádku o pomoc. Zkoušejte si k obličeji přikládat různé odstíny látek. Sledujte, jaké barvy vám zvýrazní oči, prozáří pleť a utlumí viditelnost kruhů pod očima.
    4) Nejdřív zjistěte, zda potřebujete teplé či chladné barvy. Vyzkoušejte například krátce po sobě lososovou (teplá) a starorůžovou (chladná); čistou modrou (chladná) a zelenomodrou (teplá), rajčatovou (teplá) a malinovou červenou (chladná), zlatou (teplá) a stříbrnou (chladná).
    5) Vyzkoušejte různé odstíny rtěnek (oranžová vs. magenta) nebo tvářenek na jinak nenalíčený obličej. Zkoušejte nanášet barvy bez nasazených brýlí, aby barva obrouček dojem nezkreslila.


Sluší vám více chladné odstíny?
Pravděpodobně máte studený tón pleti a spadáte do kategorie léto nebo zima.

Omládněte ve správných barvách brýlí











Sluší vám více teplé odstíny?
Vaše pleť má spíše teplý podtón a barevná paleta je jaro nebo podzim.

Omládněte ve správných barvách brýlí











TIP: Řada lidí má neutrální podtón pleti (ani extrémně teplý, ani extrémně chladný), ale i tak se pokuste určit, co je pro vás „menší zlo“. Tedy zda potřebujete spíše mírně chladné, nebo mírně teplé odstíny – jedno z toho bude vždy lichotivější.

Odstín brýlí můžete vybírat i podle barvy očí, vlasů, případně se poradit se specialistou zabývajícím se barevnou typologií. „Když už víte, které barvy vám sluší, je výběr brýlí snazší. Pokud stále tápete, nebojte se experimentovat a vyzkoušet všechny možnosti, které se nabízejí. S výběrem perfektně padnoucích brýlí vám ostatně rádi pomohou vyškolení odborníci v optice. Většina obrouček se vyrábí v několika barevných variantách, u nás určitě najdete ty pravé,“ doporučuje optometristka Alice Burianová ze sítě OpticLab. OpticLab má kromě e-shopu dvě prodejny v Praze – ve Florentinu (u Masarykova nádraží) a na Jiráskově náměstí (u Tančícího domu).

Znám svůj barevný typ, jaké brýle si mám tedy vybrat?


    • Studený tón pleti (léto, zima) – Tento typ pleti má růžový podtón a nejvíce mu sluší obroučky podobných chladných tónů s modrým podtónem – stříbrné, šedé, růžové, fuchsiové, fialové, modré, modrozelené a čiré. Celočerné obroučky mohou na letních typech působit příliš ostře. Zimní typy je budou mít v oblibě.

    • Teplý tón pleti (jaro, podzim) – Typům pleti se zlatým podtónem nejlépe sluší podobně teplé obroučky, jako jsou želvovinové, olivové, teal, hnědé, červené, oranžové, zlaté a žluté.

Lesklé nebo matné? Zvažte také, zda vypadáte lépe v kontrastních kombinacích a výrazných odstínech, nebo vám lichotí spíše tlumené, jemné barvy oblečení. Podle toho zvolte i brýle: v prvním uvedeném případě vybírejte živé, čisté barvy a nebojte se lesku. V druhém případě volte raději matné verze a klidnější, zastřené odstíny barev. 

Světlé nebo tmavé? Zhodnoťte svou míru tmavosti a sytosti – pokud celkově působíte světleji (jaro, léto), máte světlé vlasy, oči i pleť, volte světlejší či středně tmavé odstíny obrouček, které působí lehčím dojmem. Pokud je vaše vizáž spíše tmavší (podzim, zima), máte středně tmavé až tmavé oči i vlasy, můžete si dovolit tmavší odstíny obrouček, aniž by přebíjely vaši tvář.

A jak vybírat kovové obroučky?

Tenké kovové obruby jsou trendy, navíc jsou lehké a ideální na řízení auta. „Jarním a podzimním typům sluší zlato a další kovy s teplým podtónem jako je měď, mosaz či bronz. Pokud jste letní nebo zimní typ a potřebujete chladné odstíny kovu, budete vypadat krásně ve stříbrných, hliníkových, platinových nebo ocelových obroučkách. Letním a podzimním typům obvykle lichotí spíše matný finiš, jarní a zimní typy si mohou dovolit více lesku,“ uvádí osobní stylistka a specialistka na barevnou typologii Vanda Jarošová z Colour-medicine.cz.

Příklady vhodných a nevhodných odstínů brýlí


vhodné brýle

Koláž č. 1 – Tyto obroučky z OpticLabu jsou ideální pro Vandu i jiné podzimní typy. Obroučky brýlí ve střední tmavosti a teplých odstínech vypadají krásně, jemně a přirozeně. Nebojte se vzorovaných obrouček, mohou být velmi praktické – pokud víte, jaké barvy vám sluší a zvolíte vzor složený z těchto barev, budou se vám jedny brýle hodit ke všemu, co máte v šatníku.



nevhodné brýle

Koláž č. 2 – Pro podzimní typy nejsou vhodné černé ani vyšisované odstíny obrouček. Černé obroučky jsou pro tvář Vandy příliš tmavé a tvrdé a dělají ji zbytečně starší. Růžové obroučky jsou příliš světlé a v chladném odstínu, který nositelce nelichotí – vypadá bledá.



Tipy na vánoční dárek

Pokud chcete udělat radost někomu blízkému, darujte mu dárkový voucher do sítě optik OpticLab. K tomu můžete přidat i voucher na konzultaci se specialistkou na barevnou typologii.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !