MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejkrásnější pohádky

24. 11. 2012 | Vaše příběhy
Před lety se můj bratr živil jako prodejce knih, takže když nastal čas Vánoc, bylo jasné, čím nás všechny obdaruje. I moje tehdy téměř pětiletá dcera dostala od strýčka, vlastně od Ježíška, knížku Nejkrásnější pohádky z celého světa.

Hned na 1. svátek vánoční prosila, že si budeme číst. Tak jsem vzala knížku, vlezly jsme si spolu do pelíšku a já se dala do čtení.
První pohádka byla z Ruska a jmenovala se Děvčátko se sirkami. Půvabný příběh byl poznamenán tragickou smrtí děvčátka, které vyškrtalo všechny svoje sirky a umrzlo. K vánoční pohodě pohádka příliš nepřispěla, ale nevadí, zkusíme druhou.

Příběh  O sirotkovi byl z Francie. V podstatě to samé v bleděmodrém, tentokrát byl hrdinou chlapeček, ale ten neumrznul. Nikdo mu nedal najíst,  a tak si ho maminka vzala do nebíčka.

Nejkrásnější pohádkyDalší pohádka byla O chocholoušovi, už nevím odkud. To sice nebyla taky žádná legrace, ale docela dobře to skončilo. Příběh z Německa ani nemusím popisovat. Krysaře zná asi každý.
Pak přišel na řadu Paleček, to jsme se těšily, veselý chlapeček, samý šprým a legrácka. Jeho nejlepší kulišárna byla, když pobýval u obra se svými bratříčky. Ten šikula totiž v noci prohodil čepičky svých bratříčků s korunkami dcerušek samotného obra, a ten pak nevědomky svoje dětičky sežral. Tahle psina byla myslím z Holandska.

Pohádka z Česka měla důstojné zastoupení. Božena Němcová a její pohádka Zlatý kolovrat. Ano, i tam se vraždilo a dokonce se řezaly ručičky a nožičky. 

Poslední příběh, tuším že z Polska, jsem už dcerušce nečetla. Byla to pohádka o Modrovousovi a stačilo se jen podívat na ilustrace. Realisticky namalovaný krb, z něho visely několikery ženské nožky a odkapávala z nich krev. Romantika ze Španělska.

Knížku jsem po Vánocích s díky bratrovi vrátila, aby si tento skvost uchoval pro své případné budoucí děti. Pak jsem ho poprosila, aby příště mojí dcerušce věnoval něco méně drastického, například příběhy o Drákulovi.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
nejlepší je klasikaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík skvelo a výstižne napísané. niektoré zo spomenutých rozprávok poznám a je to hrôza. uvidíme, či poslúži bratovi na jeho ratolesiachSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek.Smajlík Ale takové pohádky bych taky nechtěla. Mám raději pohádky vlídné.
Obrázek uživatelky
profil
Martinko krásně napsané Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ne, že bych měla něco proti hezkým a milým pohádkám, taky je preferuji, ovšem pravdou je, že to čemu mi dnes říkáme pohádky není totéž jako to, čemu říkaly pohádky naše prabáby.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles