Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejhezčí dny v roce

25. 12. 2014 | Vaše příběhy

Advent a předvánoční čas s následujícími Vánocemi jsou nejkrásnějším časem v roce.

Já sama tuto dobu mám obzvláště ráda. Už od mala jsem se těšila na dárky od Ježíška, mísy a podnosy s cukrovím a ovocem a k tomu nepřeberné množství pohádek. Venku jsme prováděli různé aktivity na sněhu nebo tvořili bunkry. Doma jsme mívali živý stromeček ze smrčku nebo borovice, který se zdobil myslím 2 dny před Štědrým dnem.  A k večeři tradičně smažený kapr s bramborovým salátem.

Když jsem povyrostla, zjistila jsem, že Ježíšek dárky nenosí a to jenom díky tomu, že jsem hledala nějakou věc u mamky ve skříni a našla jsem tam krabici, ve které byla panenka Barbie s krásnými šaty. Samozřejmě se tento dárek objevil pod stromečkem. Od té doby každoročně jsme s bratrem hledali dárky.

vánoceOd té doby se některé věci změnily. V obchodních centrech se vánoční zboží začíná prodávat už v polovině listopadu a nechybí ani nazdobené stromečky. U nás se netraduje živý stromeček, máme jako spoustu lidí v dnešní době umělý. A to je jeden z důvodů, proč strojíme stromeček už na začátku prosince. A ten druhý způsobily samotné obchody. Děti většinou chodí s rodiči na nákupy a otázka tedy zní: Proč, když děti vidí stromečky ve svém okolí, proč bychom ho nemohli mít nazdobený i doma? Samozřejmě na začátku adventu si zdobím i domácnost. Na okna lepím různé obrázky, vršky záclon vlnovkovitě zdobím vánočními řetězy a v obývacím pokoji navíc mám světelný hvězdičkový řetěz. Postupně se mi zalíbily i světelné svícny do oblouku a tak netrvalo dlouho a pořídila jsem si je do dvou pokojů. I přesto, že Vánoce miluji, adventní věnce mám pro jistotu umělé a svíčky nezapaluji. Na zapálení svíček bych musela mít jistotu, že mi nezačne hořet i okolí. K tomu všemu nechybí ani koledy. Místo rádia a písniček na CD se tu po celou dobu hrají pouze CD s koledami. A konečně i cukroví. Je velmi snadné si cukroví koupit, možná lidé nemají tolik času. Ale není přece jen hezčí si cukroví upéct doma a ještě k tomu provonět celou domácnost?

U nás ve městě se sice pořádají každoročně vánoční trhy, ale bývá tu čím dál tím méně stánků. Stejné je to i o Mikuláši. Vždy za Mikulášem, andělem a čerty chodily davy lidí, kterých ubývá. Pro letošní rok mikulášské balíčky už mám připraveny. Každý rok chodíme na náměstí a do podzemí, které se promění v peklo plné čertů. A ten, kdo z bytu odchází poslední, na dětské postele připraví balíčky.

Během dalších dnů, když zrovna nepeču, se snažím rodinku navnadit na vánoční výlety.

Děti ve věku 7 a 10 let stále věří na Ježíška a doufám, že jim to dlouho vydrží. Bojím se, aby jim starší děti neřekly pravdu. Když píšeme dopis Ježíškovi, snažím se je nenásilně také navést na hračky, které již mám koupené nebo ještě seženu. Jelikož mé dětičky neustavičně opakují, co chtějí, nedává mi to takovou práci.

Vždy jsem pečlivě zabalila všechny dárky. Vloni jsem však zapomněla zabalit dvě malá autíčka. Objevila jsem je až zhruba po půl roce. Letos už od září střádám dárečky, a jelikož jsem každou věc dávala jinam, činilo mi problém pak si vzpomenout, kam jsem co dala. Naštěstí nám do chodby přibyla skříň, tak všechny dárky už mám uvnitř.

Každý rok vzpomínám na sníh a své přání jsem zmírnila už na poprašek sněhu o Štědrém dnu. Škoda, že se příroda k nám obrací zády. Vánoce bez sněhu jsou o tento pocit chudší.

Letos o Štědrém dnu asi budeme doma a teprve až po rozbalení dárků půjdeme naproti k babičce. Co když se Ježíšek splete a opět nechá nějaké dárky i tam?

Tím, že jsem se naučila dárky a trvanlivější potraviny na Vánoce kupovat dopředu, tudíž nemusím před Vánoci šílet. Salát, veku na chlebíčky a vinnou klobásu si zamluvím dopředu, salám a pečivo také vždy seženu, takže mne zdržují už jen fronty u pokladen.

Přeji všem klidné prožití tohoto krásného období, Vánoce jsou přece svátky klidu a pohody.


Piskotik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Nejhezčí dny v roce:

Nejhezčí dny v roce
Nejhezčí dny v roce
Nejhezčí dny v roce
Nejhezčí dny v roce
Nejhezčí dny v roce
Nejhezčí dny v roce
Nejhezčí dny v roce
Nejhezčí dny v roce
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !