Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máte rádi dárečky?

24. 12. 2015 | Vaše příběhy

Vždycky velmi ráda neopomenu zdůraznit, že když si někdo nebude vědět rady s dárkem pro mě, tak brilianty se vždycky hodí. Kdyby nebyly náhodou po ruce, tak se uskrovním a stačí mi zlatý šperk s nějakým drahým kamenem. Jak asi tušíte, v mé domácnosti je kritický nedostatek briliantů, nemám ani jeden. Ještě se nenašel nikdo, kdo by mi jej daroval. A zlato se v darech objevuje zcela výjimečně k nějakým významným výročím.  No ovšem obdarování je o něčem jiném.

Už dávno jsem vyrostla z věku, kdy se člověk hrnul pro dárky, začal je rozbalovat a zkoumal, jestli se mu hodí, případně jakou mají finanční hodnotu. Jako většina lidí jsem se dostala do kategorie, která má větší radost z toho, že se povedlo darovat něco, co udělá radost. Prostě mám ráda atmosféru kolem obdarovávání.

Vzpomínám si na dobu, kdy jsem studovala na vysoké škole. Neměla jsem moc peněz a na dárečky nebylo. Tehdy jsem se naučila darovat drobnosti. Velmi často to byly pletené ponožky „jako od babičky“. Sama jsem je vyráběla.

vánoční dárečkyPo skončení studia jsem nadšeně nakoupila honosnější dary s pocitem, že konečně můžu darovat něco cenného. První Vánoce s výplatou byly pro mě šok. Většina lidí rozbalila dárky s protáhlým obličejem a já nechápala, co se děje.

Netušila jsem, že si oblíbili hřejivé ponožky do nepohody. Ony se tak zhruba za rok zničily. Všichni se těšili, že o Vánocích budou další na celý příští rok. Takže jsem se k ponožkám vrátila a ještě přidávala něco navíc.

Vždycky mě překvapí uvažování dětí, ony vidí dárky jinak. U dětí svých kamarádů netuším, co bych jim měla dát, ať jim to udělá radost. Řeším to tak, že buď se poradím s jejich rodiči, nebo koupím něco, co mi padne do oka. A pak k dárku přihodím nějakou drobnost. Předloni na Vánoce byl hit Černý Petr a loni papírové imitace bankovek na hraní.

A co mám nejraději já? Snažím se hledat radost v každém dárku. A nejraději mám to, že dárečky jsou spojené se setkáním lidí, které mám ráda, s posezením a povídáním. U mě osobně zabodujete jakoukoliv knihou nebo kvalitním čajem.

Ale kdybyste měli doma nějaké zbytečné brilianty, těmi se nic nezkazí, vzpomeňte si s nimi na mě. J

Dana12345 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
prima příspěvek, díky, jsem si hned vzpomněla na jedny vánoce, kdy přítel už od listopadu naznačoval cosi o zlatě. Těšila jsem se, vyzvídala, ale byl jak tajemný hrad v Karpatech. Konečně nastal TEN DEN. Čekala jsem malou krabičku, ale pod stromkem byla větší. - Dostala jsem "zlaté hodiny", které každou hodinu příšerně hrály. Kýč jak vyšitý. Dalo mi tehdy moc práce předstírat nadšení. Přítel už dlouho není, ale ty hodiny jsou nerozbitné.....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles