8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máme rádi perníčky II.

21. 12. 2012 | Vaše příběhy
Jak už jsem minule psala (v 1. dílu), perníčky máme rádi, já je ráda peču a moji drazí rádi konzumují, ale vlastně mě k pečení přivedla moje kamarádka Helča. 
Ta pekla perníčky dřív než já a jsou moc krásné a dobré.

Jednoho sobotního rána před Vánocemi mi Helča zavolala, že budou s dětmi péct perníkové chaloupky. "Hele, Marti, když mám doma už dva matlaly, pošli mi toho třetího, bude tu veselo," odvážně nabídla Helča, abych k jejím dvěma matlalům - Míše a Ondrovi, poslala i svoji malou, tenkrát asi šestiletou matlalku dcerku. Obdivně jsem se vyjádřila, že bude muset mít nervy jako provazy a přislíbila dceřinu účast na pečení. Vyzbrojila jsem ji lentilkami a různými jinými bonbonky, aby bylo čím chaloupky zdobit a Martinka vyrazila do protějšího domu, kde kamarádka bydlí. 
Helča pak ještě brnkla, že Marti dorazila a že až s chaloupkami skončí, pak ji domů doprovodí manžel, protože už asi bude tma.

máme rádi perníčkyKolem páté hodiny odpoledne volala Helča znovu, že už jsou chaloupky hotové, jsou krásné a Milan s Martinkou vyráží domů. Vyhlížela jsem je z okna a viděla jsem, jak Helčin manžel Milan nese do celofánu zabalenou chaloupku na podnose jako svátost a naše Martinka kolem něho hopká a něco brebentí.
Milan předal dceru i chaloupku a ještě chválil, jak se po celý den vzorně chovala, a kupodivu prý i ti jejich dva rarachové se díky naší dcerce hádali méně než obvykle. Já jsem zase pochválila opravdu krásnou chaloupku a také vyjádřila obdiv Helče, jak to v kuchyni s třemi dětičkami zvládla.
Chaloupka byla opravdu krásná, hýřila všemi barvami bonbonů na bílé polevě, i můj manžel se obdivoval šikovnosti naší dcerky. Chaloupku jsem postavila doprostřed stolu v obýváku a nemohla se vynadívat na tu krásu. Dcerka zářila z té chvály. 
"To je taková krása, to až uvidí b ...", slovo babička jsem už nedořekla, v tu chvíli se totiž naše malá rozmáchla a vší silou do chaloupky praštila. Zůstala jsem stát s otevřenou pusou a nepřítomným pohledem.
"To si pochutnáme, viď, tatí," radostně poskakovala Martinka okolo trosek chaloupky a s manželem se hned pustili do jídla. Jako idiot jsem vypadala zase jenom já. Naivně jsem si jako jediná myslela, že chaloupka bude zlatým hřebem naší štědrovečerní večeře, popřípadě přežije bez úhony celé Vánoce a bude zachována pro další roky.
Dcerka ještě poznamenala, že je teta Helena moc šikovná a škoda, že já nic takového neumím. Tak jsem se křečovitě usmála, že se taky o něco pokusím, od Helči vyžebrala recept a dobré rady. A tak peču perníčky taky.
Nejsou dokonalé, ale rodinka je spokojená a dokonce jsem se dočkala i chvály.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
máš moc šikovnou holčinu...Mějte se dobře a krásně v celém příštím roceSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ja som pekávala medovníkové stromčeky a všetkým obdarovaným som prízvukovala, že po sviatkoch ich treba zjesť. Pre zmenu som zas bola sklamaná, keď si ich chceli odložiť do budúceho roka.
Medovníček je na jedenie, buď rada, že tým tvojim "kobylkám" tak chutia.
Obrázek uživatelky
profil
krásný příběh
Obrázek uživatelky
profil
vždy jsem pekla 3 chaloupky. Dají hodně práce, tak jsem si myslela, tak jako ty, že si je v rodině mých dospělých dětí vystaví.Vždy zůstala jen ta u nás doma, další dvě byly snězeny velmi brzo. Letos jsem raději udělala perníčky ze 4 dávek. Těch mi líto nebylo, když už se téměř všechny snědly a Vánoce ještě nezačaly!
Článek se Ti moc povedl - jako vždy!SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pernickove kobylkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles