Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Luštěniny a pohanka nejen pro odlehčenou vánoční tabuli a na Nový rok

13. 12. 2015 | Vaření, recepty
-Komerční sdělení-







Rodinné svátky pohody a prohýbajících se stolů pomalu přicházejí, proto si jistě nejeden z nás láme hlavu, čím jídelníčku odlehčit. S voňavým cukrovím, vánoční štolou či bramborovým salátem přichází často posváteční kila navíc. Jak se z tohoto kolotoče vymanit? Buďte chytří a vsaďte na tradiční pokrmy našich babiček – ať už fazole plné vlákniny, tradiční novoroční čočka či blahodárná pohanka chutnají skvěle a navíc prospívají i našemu zdraví.čočka

Bez čočky si málokdo z nás umí představit novoroční tabuli. Čočku na kyselo jedí lidé v Čechách tradičně proto, aby po celý rok neměli hluboko do kapsy. Jednotlivé odrůdy čočky se rozlišují a nazývají podle barvy zrnek diskovitého tvaru. U nás je nejrozšířenější velkozrnná čočka, která se hojně využívá k přípravě pokrmů ve studené i teplé kuchyni. Pokud nechcete při vaření marnit čas přebíráním jednotlivých zrnek, vyzkoušejte čočku Lagris, která je díky unikátní technologii zpracování bez nečistot.

Kvalitní čočku na náš trh přináší společnost Podravka – Lagris, a.s.: Lagris čočka v balení 500 g za 29,90,- Kč.

čočka červenáV současnosti stále roste obliba červené čočky, která se uvaří během pár minut, aniž by se před zpracováním musela namáčet. Červená čočka Lagris se díky své jemné chuti dá kombinovat s celou řadou nejrůznějších surovin a skvěle se hodí třeba i k zahuštění polévek, gulášů či různých zeleninových jídel. Oblíbíte si ji i jako přílohu k masu, součást pomazánek, salátu nebo v netradiční kombinaci s rýží, pohankou nebo bílým zelím.

Doporučená maloobchodní cena červené čočky Lagris  34,90 Kč / 500 g.
fazole
Snad každá rodina má svůj tradiční pokrm z fazolí, na který nedá dopustit. Fazole jsou úžasným zdrojem bílkovin s vysokým obsahem vlákniny. Na rozdíl do konzumace masa nezatíží organizmus cholesterolem. Fazolí je mnoho druhů a každý objeví jistě ten „svůj“.

Chcete-li si opravdu pochutnat, vyzkoušejte bílé fazole Lagris, ty jsou po uvaření měkké a mají příjemnou jemnou chuť. Skvěle se hodí třeba do nejrůznějších míchaných salátů či jako zavářka do polévek. Výborně si pochutnáte, i když si z nich připravíte samostatné luštěninové jídlo.

Doporučená maloobchodní cena malých bílých fazolí Lagris je 29,90 Kč / 500 g.

fazole červenéMilovníci mexické kuchyně si zaručeně oblíbí červené fazole Lagris. Velice chutné jsou především v kombinaci s ostřejším kořením. Ideální jsou tak třeba ro přípravu Chilli con carne.

Doporučená maloobchodní cena červených fazolí Lagris je 29,90 Kč / 450 g.

Pohanka je neprávem opomíjenou obilovinou, která nejen skvěle chutná, ale i blahodárně působí na naše zdraví. Je vyhledávaným zdrojem stravitelných bílkovin, minerálních látek a hlavně vitaminu P a rutinu. Rutin slouží jako důležitá prevence před onemocněním srdce a cév. Stimuluje také účinek vitamínu C a adrenalinu, proto se doporučuje při vysokém krevním tlaku  a arterioskleróze.  pohanka
Pohanka obsahuje i vitamín E, který má antioxidační účinky, a má i vysoký obsah draslíku, hořčíku, fosforu a železa.

Chuť pohanky je specifická stejně jako její aromatická vůně.  Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu, která se hodí do polévek, rizot i do sladkých pokrmů nebo jako příloha. Náš tip: zkuste uvařit tradičního houbového kubu v přirozeně bezlepkové variantě! Stačí vyměnit kroupy za pohanku.

Doporučená maloobchodní cena pohanky Lagris je 39,90 Kč / 500 g.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
13. 12. 2015 16:19 Sebrán "Toustovač" za 20 bodů
13. 12. 2015 16:14 Sebrán "Toustovač" za 20 bodů
13. 12. 2015 16:10 Sebrán "Toustovač" za 20 bodů
13. 12. 2015 16:07 Sebrán "Toustovač" za 20 bodů
13. 12. 2015 16:03 Sebrán "Toustovač" za 20 bodů
13. 12. 2015 15:59 Sebrán "Toustovač" za 20 bodů

SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jojo,jsem na tom stejně, taky se dušuju, že už nikdy víc..., ale asi nejsme samy, už jsme závislačky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zase pánev
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem se ted rozběhla a poposkočila o 4 místa. Je to vůbec možné?
Obrázek uživatelky
profil
já klikám po druhé a stale se závislákemSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice