-Komerční sdělení-
Rodinné svátky pohody a prohýbajících se stolů pomalu přicházejí, proto si jistě nejeden z nás láme hlavu, čím jídelníčku odlehčit. S voňavým cukrovím, vánoční štolou či bramborovým salátem přichází často posváteční kila navíc. Jak se z tohoto kolotoče vymanit? Buďte chytří a vsaďte na tradiční pokrmy našich babiček – ať už fazole plné vlákniny, tradiční novoroční čočka či blahodárná pohanka chutnají skvěle a navíc prospívají i našemu zdraví.
Bez čočky si málokdo z nás umí představit novoroční tabuli. Čočku na kyselo jedí lidé v Čechách tradičně proto, aby po celý rok neměli hluboko do kapsy. Jednotlivé odrůdy čočky se rozlišují a nazývají podle barvy zrnek diskovitého tvaru. U nás je nejrozšířenější velkozrnná čočka, která se hojně využívá k přípravě pokrmů ve studené i teplé kuchyni. Pokud nechcete při vaření marnit čas přebíráním jednotlivých zrnek, vyzkoušejte čočku Lagris, která je díky unikátní technologii zpracování bez nečistot.
Kvalitní čočku na náš trh přináší společnost Podravka – Lagris, a.s.: Lagris čočka v balení 500 g za 29,90,- Kč.
V současnosti stále roste obliba červené čočky, která se uvaří během pár minut, aniž by se před zpracováním musela namáčet. Červená čočka Lagris se díky své jemné chuti dá kombinovat s celou řadou nejrůznějších surovin a skvěle se hodí třeba i k zahuštění polévek, gulášů či různých zeleninových jídel. Oblíbíte si ji i jako přílohu k masu, součást pomazánek, salátu nebo v netradiční kombinaci s rýží, pohankou nebo bílým zelím.
Doporučená maloobchodní cena červené čočky Lagris 34,90 Kč / 500 g.
Snad každá rodina má svůj tradiční pokrm z fazolí, na který nedá dopustit. Fazole jsou úžasným zdrojem bílkovin s vysokým obsahem vlákniny. Na rozdíl do konzumace masa nezatíží organizmus cholesterolem. Fazolí je mnoho druhů a každý objeví jistě ten „svůj“.
Chcete-li si opravdu pochutnat, vyzkoušejte bílé fazole Lagris, ty jsou po uvaření měkké a mají příjemnou jemnou chuť. Skvěle se hodí třeba do nejrůznějších míchaných salátů či jako zavářka do polévek. Výborně si pochutnáte, i když si z nich připravíte samostatné luštěninové jídlo.
Doporučená maloobchodní cena malých bílých fazolí Lagris je 29,90 Kč / 500 g.
Milovníci mexické kuchyně si zaručeně oblíbí červené fazole Lagris. Velice chutné jsou především v kombinaci s ostřejším kořením. Ideální jsou tak třeba ro přípravu Chilli con carne.
Doporučená maloobchodní cena červených fazolí Lagris je 29,90 Kč / 450 g.
Pohanka je neprávem opomíjenou obilovinou, která nejen skvěle chutná, ale i blahodárně působí na naše zdraví. Je vyhledávaným zdrojem stravitelných bílkovin, minerálních látek a hlavně vitaminu P a rutinu. Rutin slouží jako důležitá prevence před onemocněním srdce a cév. Stimuluje také účinek vitamínu C a adrenalinu, proto se doporučuje při vysokém krevním tlaku a arterioskleróze.
Pohanka obsahuje i vitamín E, který má antioxidační účinky, a má i vysoký obsah draslíku, hořčíku, fosforu a železa.
Chuť pohanky je specifická stejně jako její aromatická vůně. Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu, která se hodí do polévek, rizot i do sladkých pokrmů nebo jako příloha. Náš tip: zkuste uvařit tradičního houbového kubu v přirozeně bezlepkové variantě! Stačí vyměnit kroupy za pohanku.
Doporučená maloobchodní cena pohanky Lagris je 39,90 Kč / 500 g.