1. Na co si dávat nejvíce pozor při míchání alkoholu a jaké jsou nejhorší kombinace?
Míchání různých druhů likérů, destilátů, piva, vína určitě nikomu neprospěje. Nejhorší je kombinace alkoholu a cukru v něm obsaženém. Čím více alkoholu s cukrem, tím horší ráno pravděpodobně bude.
2. Vadí něčemu pití více druhů sektu v jednom večeru, nebo je lepší zůstat u jednoho typu?
Obvykle je lepší pít stejný druh, nicméně pokud budeme pít střídmě, vícero druhů zcela jistě neuškodí, obzvláště když si dáme různá vína k různým pokrmům v rámci jednoho menu. Tzv. zážitková gastronomie je dokonce na ochutnávání více druhů postavena.

Za prvé zcela jistě pít střídmě, za druhé pokud možno nemíchat příliš mnoho druhů alkoholických nápojů a za třetí neustále doplňovat tekutiny, ideálně vodou. Alkohol tělo odvodňuje, proto je důležité doplňovat tekutiny nealkoholickými nápoji, a to raději méně sladkými. (Tip: Vitamin C pomáhá tělu zbavovat se škodlivin, takže jeho doplnění formou čerstvého ovoce nebo potravinového doplňku před večírkem rozhodně pomůže. Pokud to náhodou s konzumací alkoholu přeženeme, není od věci dát si ho i před spaním.)
Po čem nebudeme mít kocovinu zaručeně, je nealkoholický sekt, víno či pivo.
4. Je nějaká opravdu špatná kombinace sektu a jiného alkoholu, ze které nám bude zaručeně špatně?
Pouze z kvalitního sektu nám být zaručeně špatně nemůže, problémy spočívají vždy v množství a kombinacích s ním spojených, jak už jsem psal výše. V rozumné míře by nám nemělo škodit nic.
Zdroj, foto: Osobní Vinotéka.cz