MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jedeme na vánoční trhy do Opavy

16. 12. 2012 | Vaše příběhy

Já a můj partner jsme se rozhodli vyrazit na vánoční trhy. Tentokrát jsme si ale řekli, že se musíme podívat někam dál. Sáhla jsem pro mapu, v úvahu připadala větší města jako Praha, Brno, ale i Vídeň a Bratislava. Nakonec jsme se rozhodli pro menší město – Opavu. Vlakem to máme z Ostravy kousek, spojení je výborné a v Opavě jsme byli snad jen jednou.

Následující den už jsme seděli ve vlaku, moc jsme se těšili. Musím říct, že vlakem jezdíme málo, a tak jsem se modlila, ať jsme v tom „správném“ vlaku, tedy v tom, který jede tam, kam chceme dojet. Vlak byl „správný“ a do hodiny už jsme se ocitli v Opavě. Když jsme vyšli z budovy nádraží, nevěděli jsme, kterým směrem máme jít, abychom dorazili na náměstí. Šli jsme tím směrem, co většina lidí. Volba to byla správná, za chvíli už jsme se ocitli na malebném náměstí. Stánky byly otevřené. Prodejci byli velmi milí. Na zahřátí jsme si koupili dvě medoviny a začali obhlížet i ostatní stánky. Musím napsat, že stánků bylo na náměstí dost. V mnohých se prodával punč nebo medovina. V jiných zase frgály a trdelníky. Trochu mě překvapilo, že v Opavě si člověk mohl vypít „Norimberský punč“ a sníst frgál, který je z Valašska nebo Štramberské uši. Žádná opavská specialita ve stáncích nebyla. Mého partnera zase hodně mrzelo, že na náměstí nehrála žádná hudba. Co se týče zboží, mohli jsme si koupit rukavice, čepice a dokonce ethno výrobky, různé šály a šátky, tašky a taštičky atd. Na náměstí byl také „kovářský“ stánek.

váoční trhy v OpavěPo chvíli nám začalo kručet v bříškách a tak jsme se rozhodli najít nějakou restauraci. Jídlo z restaurace jako oběd mi připadalo lepší než „vánoční“ langoš nebo bramborový placek. Zašli jsme do jedné z uliček a před námi se objevil obchodní dům. Šli jsme dovnitř, úplně nahoře byly dvě restaurace či jídelny. Jedna česká a druhá čínská (možná vietnamská). Váhala jsem mezi svíčkovou a čínskými nudlemi s pikantními kuřecími nudličkami, nakonec jsem se rozhodla dát si to samé, co můj partner, ty čínské nudle. No, vánoční jídlo to tedy také nebylo, ale chutnalo nám to. Po obědě jsme v obchodním domě nakoupili pár dárků pro rodinu a před pátou vyrazili opět na náměstí. Byla první adventní neděle a advent měl zahájit ohňostroj. Náměstí se, zatímco jsme jedli a nakupovali, pěkně zaplnilo. Lidé byli namačkaní a hleděli k pódiu, na kterém právě pronášel proslov primátor města. Za chvíli nastal slavnostní okamžik, na který všichni čekali – rozsvítil se vánoční strom. Byl to pro mě silný zážitek, většinou se takovým velkým shromážděním a tlačenicím lidí vyhýbám. Atmosféra byla krásná, začalo sněžit. Po půlhodině vypukl ohňostroj, musím říct, že celou tu půlhodinu jsme se proplétali mezi lidmi, už mě omrzelo stát na přeplněném náměstí, rozhodli jsme se už jít domů.

Opavo, děkujeme, líbila ses nám! Doma je ale doma, doma je vždycky nejlíp. A tak jsme byli za hodinku zase z Opavy doma a já jsem u pěkného filmu balila nakoupené dárky. Vánoční Opavu už známe, tak se těšíme na letní návštěvu.


Rumlova - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
sú hádam všetky mestá "vyfintené" a teda krásne.
V Opave som bola tuším iba raz, je to už veľmi dávno, ale mesto sa mi páčilo.
Obrázek uživatelky
profil
opava je opravdu moc hezké město, byla jsem mile překvapena...
Obrázek uživatelky
profil
Krásné město je PísekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem byla v Opavě před x léty. Byli jsme na dovolené v Jánských Koupelích u Opavy a procestovali jsme celé okolí. Dnes musí být Opava úplně jiná! Tehdy se nám tam ale také líbilo.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nikdy jsem tam nebyla,škoda
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles