Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zvládnout předvánoční shon a stres

16. 11. 2013 | Praktické rady
Vánoce se kvapem blíží a s nimi i trochu toho adrenalinu. Ženy prožívají listopad a následný advent asi nejhůře ze všech. Pečení cukroví, vánoční besídky dětí, úklid a dárky dávají ženskému pokolení pořádně zabrat. Pokud máte pocit, že vám praskne hlava starostmi, pohodlně se usaďte a načerpejte užitečné rady, jak se předvánočního stresu zbavit.

1. Vytvořte si to-do list – seznam toho, co je potřeba udělat

Plánování je prvním krokem k tomu, abyste si určila svoje priority. Je důležitější o víkendu upéct 200 vanilkových rohlíčků anebo pomoci s mytím oken u tchyně? Seznamy vám pomohou určit, co je podstatné a čím ztrácíte čas. Vytvořte si každý den nebo týden žebříček věcí, které musíte udělat od nejdůležitějšího po nejméně důležité.

vyhněte se vánočnímu stresu

2. Nekupujte dárky na poslední chvíli

Mezi nešvary, kterými si ubíráme životní sílu, patří odkládání nepříjemností. Pokud tápete, co svým bližním pořídíte na Vánoce, pravděpodobně vyrazíte do obchodu poslední týdny před Štědrým dnem. To je ale chyba! Je lepší myslet na dárky již na podzim, kdy si ještě můžete v klidu rozmyslet, kam vyrazíte a co budete vybírat. Udělejte si seznam potenciálních darů, které potěší vaše blízké, a napište si tipy na to, kde se dají sehnat.

3. Ve všední dny nevyvařujte

Abyste získala více času na předvánoční přípravu, netrapte se u sporáku. To ale neznamená, že byste se měla spokojit se suchým chlebem. Máte-li chuť si dát teplou večeři a chcete nakrmit i zbytek rodiny, zajděte na večeři do restaurace nebo si nechte jídlo privést. Není žádná ostuda nechat si čas od času uvařit od profesionálů.

4. Zdravý životní styl = více energie

Pokud se cítíte po uplynulém dni bez energie, možná se špatně stravujete. Obzvlášť v zimních měsících potřebuje tělo správnou výživu, která organismus nezatíží, ale posílí. Přejděte na celozrnné pečivo, díky kterému dostanete do těla třikrát víc vlákniny a nebojte se ani luštěnin, které si můžete dávat do polévky. Dvakrát do týdne si ordinujte rybu, která napomáhá správné funkci srdce a kloubů. Během dne nezapomínejte pít čistou vodu a bylinkové čaje.

5. Nebuďte na vše sama – zapojte do vánočního úklidu víc lidí

Generálního úklidu by se měla zúčastnit celá rodina, nebo alespoň všichni ti, co s vámi žijí pod jednou střechou. Zaúkolujte partnera i děti, které se samy od sebe většinou k ničemu nemají. Odměnou za vykonanou práci bude vaše výborné cukroví a lepší nálada.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jo, seznam hezký, český, my už jsme asi nemoderníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
seznam si píšu už celá léta. To do list ať si píší hospodyňky v Americe nebo v Anglii.
Obrázek uživatelky
profil
Se mi.vzdy k jakekoliv prilezitosti osvedcil uplne prachobycejny seznam. jsem si jista, ze splni stejnou sluzbu jako do listSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles