Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

4 tipy, aby vás Vánoce nezruinovaly

2. 11. 2016 | Praktické rady
Vánoce jsou pro vyvážené rodinné finance zatěžkávací zkouškou. A mít rodinný rozpočet na konci roku pod kontrolou není rozhodně nic jednoduchého. Existuje ale několik základních rad, které vám pomohou vkročit do Nového roku s vyrovnanými financemi a ušetřit.

Příjmy a výdaje plánujte.

O Vánocích dvojnásob

Nejčastější chybou v nakládání s penězi je absence dobrého plánu. Většina lidí sice má představu, kolik peněz má měsíčně k dispozici, ale to už nelze říci o výdajích. Nejčastěji lidé ztrácejí přehled, kolik peněz již utratili a pohled na výpis z účtu může překvapit. A Vánoce jsou v tomto ohledu obdobím dvojnásob těžkým a tedy časem, kdy je plán nadmíru potřeba.
Je jedno, jakou bude mít plán formu, zda excelovské tabulky v počítači, nějaké aplikace v tabletu či telefonu nebo tradiční rozvahy tužkou na papíře. Je třeba, aby věrně odrážel příjmy a nutné výdaje v daném období. Po tomto jednoduchém kroku již bude jasnější, kolik peněz zbyde na vánoční dárky.

VánoceV plánování myslete na rezervu

Druhým důležitým pravidlem nakládání s penězi je péče o finanční rezervu, která by byla schopná pokrýt nenadálé výdaje. Rezerva může mít formu odložených peněz na spořicím účtu, dostatečného kontokorentu nebo třeba kreditní karty.
O Vánocích přichází nutkání použít volné peníze na nákup dárků. Dobré je ale tomuto odolat, protože nikdy nevíte, kdy budete rezervu potřebovat využít.

Nakupujte online

Nákupy přes internet vám mohou snadno pomoci ušetřit. A v období před Vánoci jak finance, tak i fronty a stres v nákupních centrech.
Internet přináší navíc rychlou možnost srovnání cen vybraného produktu napříč trhem a máte tak představu, jak výhodný váš nákup je. Při platbě kartou online navíc ušetříte ještě za dobírku. Placení kartou online je rychlé, pohodlné a při dodržení základních pravidel zcela bezpečné. K placení můžete využít i kreditní kartu, která je v tomto případě vhodnou formou půjčky.

Na smysluplné dárky se půjčky nebojte, ale vybírejte

Ne každý dárek je vhodné financovat půjčkou, ale pokud se jedná o věci, které jsou užitečné, dlouho vydrží a navíc udělají radost, proč ne. Pak lze dárek považovat za vhodnou investici. Manželka může mít radost z vysněné krbové vložky nebo centrálního vysavače, které navíc zvýší hodnotu vašeho bydlení. Děti budou pak nadšené z nové lyžařské nebo snowboardové výbavy, která podpoří jejich sportování, a navíc investujeme jejich bezpečí.

Zdroj, foto: Sberbank


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jé, tak jsem ráda. Normálně si dám nějakou tu korunu na stranu, takhle si hezky vypůjčím a pak budu bezstarostně splácet...., děkuji, ale nemám zájem
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc