8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční shon

4. 12. 2009 | Vaše příběhy

Taky máte ten pocit, že v poslední době Vánoce nezačínají adventem, ale už snad v říjnu? Ano, obchodníci avizují vánoční čas už dlouho dopředu výhodnými nabídkami a akčními slevami.

Já sama pro jednoho takové obchodníka pracuji a strategie je jasná: v prosinci se tržby dělají samy. Ale jak si vykompenzovat období ticha, které se rozprostírá v lednu a únoru, kdy se lidé a jejich peněženky vzpamatovávají po vánočním utrácení? Nejde tady jen o dárky pro blízké, každý člověk o vánocích utrácí za vánoční výzdobu, tedy v dnešní době nejen ozdoby na vánoční stromeček, ale i dekorace do oken nebo dokonce venkovní výzdobu... Někdy to vypadá, jako by v jednotlivých ulicích soutěžili o to, kdo bude mít výzdobu honosnější. Dál tady máme samotný stromeček, který dnes neseženete pod pěstistovku a to by to byl obyčejný smrček. Kdo chce mít krásný stromeček, musí počítat s vyšší cenou. A kde máme ty hromady jídla a surovin potřebných k pečení cukroví? Myslím si, že i když se člověk snaží šetřit, Vánoce každého vyjdou na částky jdoucí do tisíců korun.

Ještě že jsou jen jednou do roka :)

Ale abych se vrátila ke strategii obchodníků a vůbec hlavnímu tématu, proč visí vánoční výzdoby v supermarketech už od října. Odpověď zní: před Vánocemi jsou lidé schopni utrácet peníze klidně i pár měsíců dopředu, ale když si po Vánocích spočítají, kolik že to zase utratili, nějakou dobu se drží zpátky. O tom to, přátelé, je. :)

Hezké vánoční nakupování přeji všem :)

Autor: Luckaaa



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pro děti kupuju třeba už září, protože to je tady pouť, nebo když na něco od léta narazím, tak to koupím, schovám a na Vánoce zabalím, protože by to pro nás byla moc velká rána kupovat vše 2 měsíce nebo měsíc před vánoci.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles