Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce se Zikmundem

18. 12. 2011 | Vaše příběhy
Moje kamarádka před několika lety chtěla odletět na lyžování do Rakouska a zároveň tam i strávit Vánoce a oslavit Nový rok. Jen nevěděla, kam se svým kocourkem Zikmundem. Nabídla jsem se tedy, že se jí o jejího roztomilého kocourka na těch přibližně čtrnáct dnů postarám a tak Zikáček i se svým přenosným hotýlkem putoval ke mně domů.

Stali se z nás během chvilky kamarádi, zvlášť když jsem si s ním hrála a tropila i drobné rošťárny. Hned první večer mi chtěl obsadit moji postel, ale po chvilce putoval pěkně do svého hotýlku. Další dny probíhaly klidně a užívala jsem si se Zikáčkem spoustu zábavy. Nejvíce jej bavilo lítat za malým míčkem nebo plyšovou myškou. Vánoce rychle uběhly a ani jsem se nenadála a byl Silvestr. Přes den jsem nachystala samé dobroty - chlebíčky s lososem, kaviárem, ovocný salát atd. a těšila se na přátele, kteří měli dorazit k večeru.

Zikáček byl ten den velmi klidný a jen sledoval přípravu všech dobrot pěkně ze židle, aby mu neuniklo nic, co postupně přibývalo na stole. K večeru dorazili přátelé se svým kocourkem Andrýskem, aby měl Zikáček alespoň na chvíli kamaráda a po chvilce seznamování už z nich byli kamarádi a dělali nám společnost.

Na chvíli jsme se všichni zapovídali a oba kocourci se nám na chvíli někam vzdálili. Kam, to jsem zjistila za chvíli, Zikáček totiž pozval svého nového kamaráda ne na granulky, ale na lososové chlebíčky a udělali si tak alespoň na chvíli, než byli lapeni, Silvestra po svém. O půlnoci začal oblohu prosvětlovat ohňostroj  a bylo slyšet i rachejtle.

Oba kocourci přes okno zírali na nebe, na pro ně jistě záhadná světýlka, ale jakmile začaly z dálky bouchat rachejtle, okamžitě utekli směr Zikáčkův hotýlek. Tam ovšem vydrželi jen chvíli, jakmile jsme všichni vyšli na terasu, prosvištěli kolem nás a hup do skoro padesáticentimetrového sněhu.

Nejdřív jsem se vylekala, že Zikáček uteče, a jak to pak budu vysvětlovat kamarádce atd., ale naštěstí se rozhodli jen na chvíli dovádět a skákali v tak vysokém sněhu jako na pérách. Nepomáhalo ani volání nebo nabízení dobrot. Až po chvíli, kdy je zřejmě začly zebat tlapky, stejně rychle jak prosvištěli ven, tak po několika minutách prolítli opět zpět do tepla. Tam už na ně čekaly samé dobroty, až po chvíli samou únavou usli.

S přáteli jsem si ještě přibližně hodinku povídala a slavila a pak jsme se rozloučili. Po návratu kamarádky z lyžování mi bylo po Zikáčkovi smutno a tak dnes mám doma jednoho ze Zikáčkových potomků, roztomilého a hravého kocourka Milíka. Přeji Vám všem krásné Vánoce.
    
jitka7777 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vánoce se Zikmundem:

Vánoce se Zikmundem
Vánoce se Zikmundem
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pekný príbeh
Obrázek uživatelky
profil
hezký příběhSmajlík přeji hodně radosti s MilíkemSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles