Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční dárky

12. 12. 2011 | Vaše příběhy
Vánoce se pomalu blíží a my přemýšlíme, co „naježit“ svým blízkým. Rok co rok se předháníme, kdo dá víc a kdo bude mít lepší nápad. V mnohých rodinách už nejde o to překvapit, potěšit, vymyslet, ale o to blýsknout se, předvést, že „já na to mám“.   

Já osobně miluji především překvapení. Jako malá jsem z pár korun, které jsem našetřila z kapesného, nemohla rodičům pořizovat drahé dárky. Tak jsem často kupovala tatínkovi např. ponožky a mamince odpudivě páchnoucí toaletní vodu, která nesla krásný název "Živé květy". Možná si vzpomenete na lahvičku s příšernou vůní, v které byla vložena kytička toho, čím měla vonět. Já kupovala nejčastěji konvalinky :-). Ale i tyto malé dárky jsem dokázala důmyslně zabalit, takže udělaly radost. Tátovi jsem např. složila ponožky do maličké krabičky, vložila do větší, tu ještě do větší... Tak to pokračovalo, až taťka měl právě ode mne pod stromečkem největší dárek. V krabici od televize našel menší, v ní ještě menší..., a tak to pokračovalo, až taťka z hromady papíru, zavalen spoustou krabic a krabiček, vítězoslavně vylovil ony ponožky. Nestačil se divit a já byla šťastná.

Mamince jsem naopak vyrobila z krabic velkého sněhuláka. Do jeho břicha jsem zavřela čpící krabičku se živými květy. Maminka si vybalila sněhuláka a rozplývala se nad tím, jak jsem si dala záležet s výrobkem a jak má šikovnou dceru.  A co teprve, když vylovila ony konvalinky! Dělala: „Jů“ a „Jé“, „No, to jsem si už dlouho přála!“ Jen mi bylo divné, že ony živé květy pak ležely v prádelníku bez toho, že by je mamka používala na sebe. Zdůvodnila mi to tím, že přece i naše prádlo, povlečení, v kterém spíme, musí krásně vonět. A já jí věřila a opět jsem byla šťastná. Když byl syn menší, dělala jsem zase já „Jů“ a „Jé“, „No, to jsem si už dlouho přála!“ nad dárky, které jsem vůbec nepotřebovala.

Já bych si pod stromeček přála například poukaz na masáž, do sauny, nebo třeba na let v horkovzdušném balónu. Jo, to by bylo něco pro mě! Ale ve skutečnosti jsem ráda, že na mě někdo myslí, má mě rád, i kdybych našla pod stromečkem již zde uvedené ponožky.

Nejhezčí dárky jsou stejně ty, které vyrobí naše děti. Mamka má dodnes v šuplíku schovaný náhrdelník z navlečených těstovin, který jsem vyrobila už ve školce, nebo náramek z usušených šípků, který naopak vyrobila má mladší sestra. Už vybledlé, částečně rozpadlé šípky a těstoviny neměla srdce vyhodit.

Pravé kouzlo Vánoc je přece jen někde jinde. Jsou to svátky klidu, míru a lásky. Lidé by si měli být blíž. Měli by si udělat čas na děti i sami na sebe. Krásné chvíle u koled, společenských her nebo strávené na společných procházkách se úročí do krásných vzpomínek. A vzpomínky jsou tím, co nám ani dnes nikdo nevezme…

Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
psala jsi to s láskou ....děkuji...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
za krásné vzpomínkySmajlík
Moje mamka má ještě "živé květy" staré přes 30 let uschovány. Vzpomínám také na sady mýdel v hezkých voňavých krabičkách z Domu kosmetikySmajlík, kam jsme jako děti slavnostně chodily jen před Vánoci.
Obrázek uživatelky
profil
za připomenutí i našich vánoc - živě se mi vybavily živé květy Smajlík. I u nás vedly konvalinky nebo fialky. Mamka si je "vystavovala" do vitrínky a taky je nikdy nepoužila SmajlíkSmajlík. Vánoce byly chudší, ale tak nějak hezčí - a asi to nebylo jen tím naším věkem Smajlík. Dneska mám děti odrostlé a Vánoce - ať chceme nebo ne - už nejsou takové jako dřív, ubyla radost, spontánnost... Škoda Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
za komentíky. Živé květy, to byla tradice.
Irenko, važ si toho, až vyrostou a budou v pubertě, tak se jim kreslení bude zdát povrchní.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík živé květy - taky jsem je mamince kupovala...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles