Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Inspirace k volnému času v adventní době

22. 11. 2011 | Vánoční slavnosti
Snad v každé větší obci se chystá alespoň malé adventní, mikulášské či vánoční setkání ať už pro děti, dospělé nebo seniory. Vybrat si můžete jednak z mnoha jarmarků a řemeslných trhů, jednak kulturních či sportovních aktivit. Z pestré nabídky vybírám od každého něco, abyste si mohli udělat ucelenou představu, z čeho všeho lze vybírat. Nemusíte zůstat u tradičního rozsvěcení vánočního stromu, ale třeba si udělat jen vánoční posezení s přáteli, které máte rádi, ale termín si v předvánočním čase ve vámi vybraném místě raději rezervujte včas.

V Domě Českého Švýcarska v Krásné Lípě se 26. listopadu od 10 hodin koná jarmark, po kterém následuje v 15.45 vystoupení folklórního souboru Křiničánek a skupiny Kvíltet a v 16.30 se slavnostně rozsvítí vánoční strom.

V kulturním domě Ostrov na Karlovarsku se o adventním víkendu 26.-27. listopadu od 9 do 17 hodin koná přehlídka starých řemesel Vánoční inspirace. K vidění i ke koupi budou paličkované, drátované a malované vánoční výrobky, svíčky, malovaná skla a další rukodělné výrobky.

V pražském Břevnově, kam se dostanete tramvají 22 a 25 - stanice Břevnovský klášter,  se v sobotu 26. listopadu od 17 hodin koná slavnostní rozsvícení vánočního stromu za přítomnosti starostky i převora břevnovského kláštera. Připraveno je vystoupení dětského sboru ze Základní školy Marjánka. Od 16 hodin si pochutnáte na tradičním občerstvení v podobě grilovaných klobás, trdla, bramborových spirálek, pečených kaštanů, svařáku, vánočního punče, grogu, čaje. Můžete zde pořídit i dárek pod vánoční stromeček v podobě české keramiky.

V pražských Modřanech
se 30. listopadu od 16 hodin na Sofijském náměstí počíná Modřanský advent. Na jevišti vystoupí dětská lidová muzika Modřenec, pěvecký sbor Základní umělecké školy Adolfa Voborského v Modřanech. V 17 hodin starosta slavnostně rozsvítí vánoční strom.  

Klub českých turistů Lanškroun pořádá Mikulášský výšlap 3. prosince v 10 hodin od Dělnického domu. Letošní 19. ročník počítá s tradiční návštěvností okolo stovky účastníků.

Ve Skalici nad Svitavou
nedaleko Boskovic můžete zažít již tradiční jízdu parního vlaku za doprovodu Mikuláše a jeho družiny. Další program a občerstvení je připraveno v Šebetově.


V Mělníku se chystá již jedenáctý ročník Předvánočního řemeslnického jarmarku, který se bude konat v sobotu 3. prosince 2011 od 9.00 do 17.00 hodin ve všech prostorách Regionálního muzea. Chystá se sem přes třicet prodejců, kteří nabídnou kvalitní tradiční řemeslnické zboží laděného adventně a vánočně. Uvidíte umění perníkářů, svíčkařů či hrnčířů. Nebudou chybět skleněné vánoční  ozdoby známé z tradičních dílen Bergerů – Juklů. Zakoupit bude možné batiku, dřevěné hračky, šperky z nejrůznějších materiálů, práce ze dřeva, bylinkářské produkty, skleněné dárky, výrobky dětí z místní školy nebo vánoční vazby a dekorace.

Připraveny jsou pestré ukázky řemeslných technik jako například perníkářství, figurky ze šustí, drátkování aj. Navíc můžete navštívit zároveň probíhající výstavu Od Ondřeje do Silvestra, která vás provede zapomenutými tradicemi adventní a vánoční dobou našich předků. 

V Sokolově se koná tradiční Mikulášská zábava ve Velkém sále MDK Sokolov. Zahraje Taneční orchestr Sokrat Sokolov se svými sólisty. Akci pořádá O. S. Klub důchodců a vstupné je dobrovolné.

Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !