Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Advent na zámku v Děčíně

28. 11. 2017 | Vánoční slavnosti
Předvánoční doba, čas adventu, bude na zámku v Děčíně pestrá. Program je kombinací poučení    i zábavy pro celou rodinu. Chybět nebudou Zámecká pohádková odpoledne spojená s vyráběním ozdob a lucerniček, divadelní pohádka Hlídali jsme Ježíška vhodná pro děti od tří let.

Tradiční adventní koncerty letos zpestří například vystoupení chlapeckého pěveckého sboru Páni kluci z Litoměřic či Duo Kchun. 17. prosinec je pak dnem, kdy zámek nabídne zážitek opravdu pro každého. Pořádá totiž pravý Zámecký adventní trh, připraveny budou i kostýmované a oblíbené Vánoční prohlídky zámku se vším, co se na dvoře knížecí rodiny Jaroslava Thuna před Vánoci dělo a chystalo. Vánoční prohlídky zámku pak bude možno navštívit i mezi svátky.

„Skladbu vánočního programu vybíráme skutečně pečlivě. Snažíme se zpříjemnit vánoční atmosféru všem. Jak nově příchozím, kteří náš zámek a jeho historii neznají, tak i skalním fanouškům,“ uvádí Ing. Iveta Krupičková, ředitelka zámku Děčín. „Pro rodiny s dětmi jsme připravili jak pohádková čtení, tak divadýlko nebo ruční tvoření. Malí návštěvníci také velice oceňují kostýmované prohlídky, kdy se dozvědí něco ze zámeckého života zábavnou a pro ně srozumitelnou formou. O kostýmované prohlídky má zájem ale  i dospělé publikum. A pro ty, kteří se u nás zdrží do večerních hodin, jsme připravili pak sérii čtyř adventních koncertů. A zapomenout nemůžeme ani na oblíbený adventní trh,“ dodává Iveta Krupičková.

Advent na zámku v DěčíněADVENT NA DĚČÍNSKÉM ZÁMKU

so 2. 12.  Zámecké pohádkové odpoledne - 15:00; Modrý sál
Pan kníže s paní kněžnou čtou tentokrát pohádky hlavně o Vánocích. Mezi čtením vyrobí děti ozdoby pro zámecký vánoční stromeček. Tento den navštíví děti na zámku i svatý Mikuláš se svými pomocníky.

ne 3. 12. 2017 
Duo Kchun – Martin Prokeš (tenor) & Marek Šulc (baryton), Rudolf Felzmann (mluvené slovo) - 1. adventní koncert – PURGATIO 18:00;  kaple sv. Jiří
jedná se o hudbu a zpěv propojené mluveným slovem – středověká a renesanční inspirace Dantovou Božskou komedií. Benefiční koncert pořádají Andělé bez křídel z.s.

so 9. 12. Hlídali jsme Ježíška - 15:00; Knihovní sál
Tradiční vánoční příběh netradičním pohledem – očima Oslíka a Volka. Prohlídka slavné betlémské maštale pro nejmenší. O tom, co se přihodilo v městě Betlémě, tentokrát vyprávějí zvířátka, která u toho skutečně byla. A to dokonce i ve chvílích, kdy se Josef s Marií nedívali. Narození malého spasitele byla veliká sláva, ze všech koutů se do Betléma hrnuly zástupy, které se chtěly poklonit, přinést dárky. Oslík s Volkem mají důležitý úkol - zůstat u jesliček a Ježíška svým dechem zahřívat, kdyby mu začala být zima. Co se ale stalo, zatímco ho naši hrdinové hlídali, zatím žádný příběh nevyprávěl! Veselá vánoční pohádka pro děti od 3 let a všechny, kdo ještě věří na Ježíška! Prohlídku slavné betlémské maštale zprostředkuje Divadlo NAVĚTVI.

ne 10. 12.  Páni kluci & SaH - 17:00; Knihovní sál  - 2. adventní koncert
Společný koncert dvou skvělých pěveckých sborů – chlapeckého sboru Páni kluci z Litoměřic, který má 100 členů a je držitelem řady ocenění v domácích i zahraničních soutěžích, a Děčínské pěvecké sešlosti SaH.

Zámek Děčínso 16. 12.
  Zámecké pohádkové odpoledne - 15:00; Modrý sál
Paní kněžna si pro čtení vybrala pohádky o zvířátkách.         O přestávce vyrobí děti lucerničky, se kterými si na závěr dojdou do glorietu v Růžové zahradě pro Betlémské světlo.

ne 17. 12.  Zámecký adventní trh - 10:00 – 18:00; hlavní nádvoří
Předvánoční trh doplněný o hudební vystoupení dětských i dospělých pěveckých sborů, speciální vánoční prohlídky, loutkové pohádky pro děti, akce „Koláč pro zámek“.

ne 17. 12.  Vánoční prohlídky - 14:00, 15:00 a 16:00;  západní křídlo
Jak trávila Vánoce rodina knížete Jaroslava Thuna? Na tuto i další otázky bude návštěvníkům odpovězeno při vánočních prohlídkách zámku. Ocitnou se ve chvíli největších příprav a zmatků. Vstupenky je nutno rezervovat předem.

ne 17. 12.  GUITAR ARTE TRIO & TOMÁŠ ŘEZNÍČEK - 3. adventní koncert – SLOVA MEZI TÓNY
19:00;  Modrý sál
Netradičně pojatý adventní koncert spojuje kytary s přednesem oblíbené poezie děčínského básníka.

čt 21. 12.  IMPIRA
, houslový soubor - 4. adventní koncert - HOUSLE S VŮNÍ PURPURY
18:00; Knihovní sál
Na skladby průřezem staletími se mohou návštěvníci těšit v podobě několika rock a pop hitů a jazzových evergreenů v úpravě pro housle a klavír. Soubor při ZUŠ Děčín vede p. Radka Kulhánková.

st, čt 27. 12 a 28. 12
.  Vánoční prohlídky - 14:00, 15:00 a 16:00; západní křídlo
Pro ty, kdo nestihli prohlídky vánočně vyzdobeného zámku připravili na zámku v Děčíně kostýmované vánoční prohlídky i těsně po Vánocích.
 
Zámek Děčín a jeho současná podoba je dílem hraběcího rodu Thun-Hohenstein, který držel děčínské panství v letech 1628–1932. Thunové pocházeli původně z jižních Tyrol a postupně se vypracovali mezi přední šlechtické rody habsburské monarchie. Příslušníci rodu pravidelně zastávali důležité politické i církevní úřady. Např. Lev Thun působil v 19. století jako ministr kultu a vyučování, jeho synovec Franz Thun zastával dvakrát (1889–1896 a 1911–1915) funkci místodržitele v Čechách a v letech 1898–1899 se stal dokonce předsedou rakouské (tzv. předlitavské) vlády a současně i ministrem vnitra. Za své zásluhy byl roku 1911 povýšen do knížecího stavu. Rod Thunů, původní majitelé zámku, udržoval kontakty s mnoha předními vědci či umělci – Josefem Dobrovským, Františkem Palackým, malířskou rodinou Mánesů atd. Zřejmě nejznámějším návštěvníkem zámku byl hudební skladatel Fryderyk Chopin. Trvalou vzpomínkou na jeho pobyt zůstává valčík As-dur, op. 34, č. 1, zvaný Děčínský, který zde Chopin poprvé uvedl a poté věnoval komtese Josefině Thunové.
    
Zdroj, foto: Zámek Děčín


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Advent na zámku v Děčíně:

Advent na zámku v Děčíně
Advent na zámku v Děčíně
Advent na zámku v Děčíně
Advent na zámku v Děčíně
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles