Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Advent na zámku v Děčíně

28. 11. 2017 | Vánoční slavnosti
Předvánoční doba, čas adventu, bude na zámku v Děčíně pestrá. Program je kombinací poučení    i zábavy pro celou rodinu. Chybět nebudou Zámecká pohádková odpoledne spojená s vyráběním ozdob a lucerniček, divadelní pohádka Hlídali jsme Ježíška vhodná pro děti od tří let.

Tradiční adventní koncerty letos zpestří například vystoupení chlapeckého pěveckého sboru Páni kluci z Litoměřic či Duo Kchun. 17. prosinec je pak dnem, kdy zámek nabídne zážitek opravdu pro každého. Pořádá totiž pravý Zámecký adventní trh, připraveny budou i kostýmované a oblíbené Vánoční prohlídky zámku se vším, co se na dvoře knížecí rodiny Jaroslava Thuna před Vánoci dělo a chystalo. Vánoční prohlídky zámku pak bude možno navštívit i mezi svátky.

„Skladbu vánočního programu vybíráme skutečně pečlivě. Snažíme se zpříjemnit vánoční atmosféru všem. Jak nově příchozím, kteří náš zámek a jeho historii neznají, tak i skalním fanouškům,“ uvádí Ing. Iveta Krupičková, ředitelka zámku Děčín. „Pro rodiny s dětmi jsme připravili jak pohádková čtení, tak divadýlko nebo ruční tvoření. Malí návštěvníci také velice oceňují kostýmované prohlídky, kdy se dozvědí něco ze zámeckého života zábavnou a pro ně srozumitelnou formou. O kostýmované prohlídky má zájem ale  i dospělé publikum. A pro ty, kteří se u nás zdrží do večerních hodin, jsme připravili pak sérii čtyř adventních koncertů. A zapomenout nemůžeme ani na oblíbený adventní trh,“ dodává Iveta Krupičková.

Advent na zámku v DěčíněADVENT NA DĚČÍNSKÉM ZÁMKU

so 2. 12.  Zámecké pohádkové odpoledne - 15:00; Modrý sál
Pan kníže s paní kněžnou čtou tentokrát pohádky hlavně o Vánocích. Mezi čtením vyrobí děti ozdoby pro zámecký vánoční stromeček. Tento den navštíví děti na zámku i svatý Mikuláš se svými pomocníky.

ne 3. 12. 2017 
Duo Kchun – Martin Prokeš (tenor) & Marek Šulc (baryton), Rudolf Felzmann (mluvené slovo) - 1. adventní koncert – PURGATIO 18:00;  kaple sv. Jiří
jedná se o hudbu a zpěv propojené mluveným slovem – středověká a renesanční inspirace Dantovou Božskou komedií. Benefiční koncert pořádají Andělé bez křídel z.s.

so 9. 12. Hlídali jsme Ježíška - 15:00; Knihovní sál
Tradiční vánoční příběh netradičním pohledem – očima Oslíka a Volka. Prohlídka slavné betlémské maštale pro nejmenší. O tom, co se přihodilo v městě Betlémě, tentokrát vyprávějí zvířátka, která u toho skutečně byla. A to dokonce i ve chvílích, kdy se Josef s Marií nedívali. Narození malého spasitele byla veliká sláva, ze všech koutů se do Betléma hrnuly zástupy, které se chtěly poklonit, přinést dárky. Oslík s Volkem mají důležitý úkol - zůstat u jesliček a Ježíška svým dechem zahřívat, kdyby mu začala být zima. Co se ale stalo, zatímco ho naši hrdinové hlídali, zatím žádný příběh nevyprávěl! Veselá vánoční pohádka pro děti od 3 let a všechny, kdo ještě věří na Ježíška! Prohlídku slavné betlémské maštale zprostředkuje Divadlo NAVĚTVI.

ne 10. 12.  Páni kluci & SaH - 17:00; Knihovní sál  - 2. adventní koncert
Společný koncert dvou skvělých pěveckých sborů – chlapeckého sboru Páni kluci z Litoměřic, který má 100 členů a je držitelem řady ocenění v domácích i zahraničních soutěžích, a Děčínské pěvecké sešlosti SaH.

Zámek Děčínso 16. 12.
  Zámecké pohádkové odpoledne - 15:00; Modrý sál
Paní kněžna si pro čtení vybrala pohádky o zvířátkách.         O přestávce vyrobí děti lucerničky, se kterými si na závěr dojdou do glorietu v Růžové zahradě pro Betlémské světlo.

ne 17. 12.  Zámecký adventní trh - 10:00 – 18:00; hlavní nádvoří
Předvánoční trh doplněný o hudební vystoupení dětských i dospělých pěveckých sborů, speciální vánoční prohlídky, loutkové pohádky pro děti, akce „Koláč pro zámek“.

ne 17. 12.  Vánoční prohlídky - 14:00, 15:00 a 16:00;  západní křídlo
Jak trávila Vánoce rodina knížete Jaroslava Thuna? Na tuto i další otázky bude návštěvníkům odpovězeno při vánočních prohlídkách zámku. Ocitnou se ve chvíli největších příprav a zmatků. Vstupenky je nutno rezervovat předem.

ne 17. 12.  GUITAR ARTE TRIO & TOMÁŠ ŘEZNÍČEK - 3. adventní koncert – SLOVA MEZI TÓNY
19:00;  Modrý sál
Netradičně pojatý adventní koncert spojuje kytary s přednesem oblíbené poezie děčínského básníka.

čt 21. 12.  IMPIRA
, houslový soubor - 4. adventní koncert - HOUSLE S VŮNÍ PURPURY
18:00; Knihovní sál
Na skladby průřezem staletími se mohou návštěvníci těšit v podobě několika rock a pop hitů a jazzových evergreenů v úpravě pro housle a klavír. Soubor při ZUŠ Děčín vede p. Radka Kulhánková.

st, čt 27. 12 a 28. 12
.  Vánoční prohlídky - 14:00, 15:00 a 16:00; západní křídlo
Pro ty, kdo nestihli prohlídky vánočně vyzdobeného zámku připravili na zámku v Děčíně kostýmované vánoční prohlídky i těsně po Vánocích.
 
Zámek Děčín a jeho současná podoba je dílem hraběcího rodu Thun-Hohenstein, který držel děčínské panství v letech 1628–1932. Thunové pocházeli původně z jižních Tyrol a postupně se vypracovali mezi přední šlechtické rody habsburské monarchie. Příslušníci rodu pravidelně zastávali důležité politické i církevní úřady. Např. Lev Thun působil v 19. století jako ministr kultu a vyučování, jeho synovec Franz Thun zastával dvakrát (1889–1896 a 1911–1915) funkci místodržitele v Čechách a v letech 1898–1899 se stal dokonce předsedou rakouské (tzv. předlitavské) vlády a současně i ministrem vnitra. Za své zásluhy byl roku 1911 povýšen do knížecího stavu. Rod Thunů, původní majitelé zámku, udržoval kontakty s mnoha předními vědci či umělci – Josefem Dobrovským, Františkem Palackým, malířskou rodinou Mánesů atd. Zřejmě nejznámějším návštěvníkem zámku byl hudební skladatel Fryderyk Chopin. Trvalou vzpomínkou na jeho pobyt zůstává valčík As-dur, op. 34, č. 1, zvaný Děčínský, který zde Chopin poprvé uvedl a poté věnoval komtese Josefině Thunové.
    
Zdroj, foto: Zámek Děčín


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Advent na zámku v Děčíně:

Advent na zámku v Děčíně
Advent na zámku v Děčíně
Advent na zámku v Děčíně
Advent na zámku v Děčíně
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek