Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční pohodové desatero aneb Jak přežít Vánoce

21. 12. 2023 | Praktické rady
Chceme mít dokonalou domácnost, nepřibrat na váze a s úsměvem absolvovat setkání se všemi příbuznými. Přitom riskujeme kocovinu, žlučníkový záchvat i rozhádanou rodinu. Vánoce mají být svátky klidu a pohody, to se snadno řekne, ale jak se z toho všeho nezbláznit? Jednoduše, stačí pár úprav v pitném režimu, jídelníčku a vlastní hlavě.  

Vánoční pohodové desatero:


    1. Dávejte si pozor na alkohol. Než si dáte skleničku, najezte se, a občerstvení mějte připravené také během případné další konzumace alkoholických nápojů. Současnou konzumací jídla snížíte rychlost vstřebávání alkoholu a předejdete kocovině.

    2. Alkohol prokládejte vodou. Ke každé sklenici či panáku jakéhokoli alkoholického nápoje včetně piva vypijte sklenici vody – ideálně více mineralizované nebo klidně i léčivé. Doplníte tak tělu prospěšné minerální látky, zabráníte odvodňování organizmu a alkoholu vypijete méně.

vánoční relaxace    3. Na každý den si naplánujte nějakou pohybovou aktivitu, například svižnější chůzi. Nemusí to být nic, co vám radikálně zasáhne do programu, počítá se i cesta nebo část cesty na návštěvu pěšky. Důležité je vydávat přibližně tolik energie, kolik jí přijímáte v podobě jídla a pití. 

    4. Ochutnávejte všechno, na co máte chuť, ale v malých porcích a mezi jednotlivými jídly dodržujte pauzu 3 až 4 hodiny. Klidně si dejte bramborový salát se smaženým kaprem a sklenkou oblíbeného vína, ovšem pak dopřejte tělu čas na trávení, aby vám nebylo těžko.

    5. Doplňte hlavní jídla malou dopolední a odpolední svačinou. Díky nim nebudete mít nezadržitelný hlad nebo chutě. Svačiny navíc můžete využít k doplnění jídelníčku zeleninou i ovocem, které dodají tělu důležitou vlákninu a vitamíny.

    6. Cukroví dávejte na stůl na malém talířku jen příležitostně – k snídani, jako dezert po obědě nebo malou svačinku ke kávě. Sníte ho méně, než když ho budete mít připravené na velkém talíři a vystavené na stole celý den.

    7. Nezanedbávejte pitný režim a pijte hlavně čistou vodu, minerálky nebo neslazené čaje. Nadarmo se neříká, že hlad je převlečená žízeň – když budete dostatečně pít, budete jíst tak akorát.

    8. Když vám začne vánoční dění přerůstat přes hlavu a nebudete vědět kudy kam, udělejte si čaj nebo kávu a zavřete se o samotě do vedlejšího pokoje. Na chvíli se zastavte, vypněte, odpočiňte si. Stačí 15 minut, během kterých nedělejte nic jiného, než se soustřeďte na pití teplého nápoje.

    9. Zkuste se zbavit napětí fyzicky a zařvěte si. Svaly na krku jsou mimo jiné spojené s pánví, což je také důvod, proč duly při porodu často povzbuzují ženy, aby vzdychaly nahlas – uvolnění hlasu přirozeným a animálním způsobem uvolňuje tenze v jiných částech těla.

    10. Dalším způsobem, jak ze sebe dostat přetlak fyzicky, je třepání – setřepte to ze sebe. Stoupněte si, pokrčte kolena, uvolněte svalstvo a začněte se třepat. Po 5 až 10 minutách třepání chvíli jen stůjte a vnímejte, co se děje v těle. Budete překvapení, jak je tato jednoduchá technika účinná.


Zdroj, foto: AquaLife Institute


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
My jsme s přítelem přežili letošní svátky úplně v pohodě :-D . Koupila jsem nám totiž k Vánocům degustační sady alkoholu z https://www.dramroom.cz/kategorie/degustacni-vzorky/ , takže jsme se celými svátky tak nějak propili a jak nám pak bylo fajn :-D . Za střízliva se ty všechny návštěvy přežít prostě nedají :-D .
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles