Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Utopení

20. 01. 2013 | Vaše příběhy
Před třemi lety jsme se s přítelem přestěhovali do malé obce blízko Brna, do třípatrového bytového domu a hned první rok nám začali dělat nad hlavou nadstavbu. A jelikož jsme byli úplně nahoře, užívali jsme si to opravdu plnými doušky.

Každé ráno od sedmi hodin až do večera do šesti to bylo samé bouchání, klepání, bourání, zvuky míchačky a smích dělníků (o prachu, vápnu, betonu a jiných nečistotách, co jsme si nosili samozřejmě z chodby do bytu ani nemluvím).

Každý den se pracovalo, ať byl svátek nebo víkend, stavbyvedoucímu to bylo nějak všechno jedno, asi to bylo tím, že jsme se každý večer modlili, aby to alespoň měli co nejdříve hotovo. Prostě život na stavbě, nějak jsme si zvykli.

Za půl roku nám na domě vyrostly dva krásné nové a prostorné byty. Pomalu jsme se tedy smiřovali s tím, že se nám nad hlavu nastěhují dvě nové rodiny.

UtopeníPrvní rodina byla na druhé straně, takže ti nám nijak nevadili, ale noví sousedi s dětmi, co se nastěhovali přímo nad nás, to byla pecka!

Děti přišly večer ze svých zájmových kroužků a do té doby, než šly spát, dupaly jako opravdoví sloni. Skleničky, hrníčky i talířky nám skákaly v kredenci,  dokonce i já jsem měla pocit, že v gauči trošku nadskakuji.

Asi po týdnu tohoto otřásání celé bytovky na nás jednou večer zazvonila sousedka, co bydlí pod námi, jestli bychom mohli přestat tolik dupat, že by chtěla už jít spát, a když zjistila, že to nedupeme my, ale ještě ti nad námi, ihned šla o patro výš.

Takto to pokračovalo asi týden, paní se stále omlouvala, že dětem domluvila, ale že si musí zvyknout na byt, protože doposud bydleli v rodinném domě a tam dětské dupání nikomu nevadilo. Děti nakonec dostaly měkké papuče a bylo po dupání. Jak jednoduché vyřešení problému, že? No napadlo by Vás, že papuče všechno vyřeší? Spor byl tedy konečně zažehnán.

Musím ovšem podotknout, že když si děti papuče zapomněly nazout, měla jsem opět skákací večer.

Brzy poté nastal čas vánočních svátků. Umytá okna, vysmejčené kouty od pavučin, kam se za celý rok nepodíváte, protože na to prostě nemáte čas. Nazdobený stromeček, vyleštěná zrcadla, otřený prach ze všeho, okolo čeho projdete, podlahy se lesknou, nádobí se jen třpytí, a vy se těšíte, až si lehnete a nebudete nic dělat. Jenže to by bylo moc jednoduché.

Dva dny před Štědrým dnem sedím u počítače, všude ticho, děti nedupou, pejsek spokojeně spinká v pelíšku a já mám klid na to dodělat ještě nějaké pracovní resty. Najednou slyším zvuk, jako když kape voda. Jdu tedy do koupelny, ale všechny baterie máme nové, ani záchod neprotéká, ten je přece taky nový. Tak odkud ten zvuk jde? Rozsvítím v celém bytě, až po chvíli se podívám na strop, voda už je skoro všude, na poslední chvíli zachraňuji počítač, odsunuji stůl. Lítám po bytě s kýblem a hadrama jako šílenec. Letím o patro výš k sousedům, zvoním, klepu, ale všude ticho jako v kostele. Asi si užívají na horách a já si tady užívám potopu, připadám si jako na Noemově arše. No neštvalo vy Vás to? Volala jsem přítelovi, byl na služební cestě, naštěstí měl na nové sousedy telefonní číslo, ochotný soused asi za 2 hodiny přijel a vodu v jejich bytě zastavil. Díkybohu!

Mezitím se vrátil domů přítel, místo vůně cukroví a láskyplného objetí na něho čekaly kýble plné vody, opadávající omítka, mokrá podlaha a já zhroucená s hadrem na hlavě. Lepší Vánoce jsme si přát nemohli!

Po svátcích nastalo velké vyřizování na pojišťovně, abyste mohli uplatnit svoji pojistku, všechno se táhne a vy jen čucháte plísně a čekáte. Strop a zdi vypadaly děsivě, v ložnici se nedalo dýchat, museli jsme se přestěhovat do obýváku. Dokud Vám zeď nevyschne, nemůžete absolutně nic dělat. Navíc v zimě ani nemůžete tolik větrat, tudíž to trvá o pár měsíců déle. Tak jsme čekali a topili a stříkali zdi přípravky proti plísním. Nakonec nám pojistka z pojišťovny asi po 3 měsících byla vyplacena a my mohli malovat. Celý rok jsme si na vytopení ani nevzpomněli, až zase na Vánoce, sousedce se nás podařilo vytopit znovu! Tentokrát si dala na čas a bylo to alespoň až po Vánocích, navíc už jsme měli zkušenost a tak jsme věděli, co se všechno musí udělat. Nikomu bych tuhle zkušenost nepřála a bojím se, co zase bude příští svátky. Má vůbec cenu na ty svátky uklízet?

Zjanicka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Utopení:

Utopení
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
už je to ale velmi dávno. Byla jsem v osmém měsíci těhotenství. Jeli jsme na celý den k manželově babičce. Když jsme se večer vrátili domů, v kuchyni bylo asi 15cm vody. Venku mrzlo a paní, která bydlela nad námi, aby nemusela topit odjela před týdnem k synovi. Měli jsme domluveno, že vždy, když někam na delší dobu pojede, zavře vodu.
Ona na to zapomněla, voda jí v potrubí zamrzla a ten den, kdy jsme odjeli z domova se prudce oteplilo a voda u ní v potrubí praskla. Byl veliký problém sehnat jejího syna. Když se pozdě večer objevil, měli jsme už vše zničené. Tehdy jsem si myslela, že určitě porodím. Naštěstí se tak nestalo, ale dát kuchyni do solidního stavu trvalo hrozně dlouho.Přeji vám, aby už k ničemu podobnému ve vašem bytě nedošlo.Smajlík SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Štědrý den 2011: odpoledne jsme se vypravovali k rodičům na Štědrý večer, a jak píšeš, najednou slyším "kap kap kap"... ze stropu v koupelně kape voda. Ještě štěstí, že už jsme nebyli pryč. Protože: Zvoníme na sousedy nad námi, a nic, neotvírají, v bytě je ticho. Odjeli taky na svátky někam k rodině. Přes jejich kamarády jsme sehnali jejich číslo a dovolali se jim. Vrátili se asi za dvě hodiny. Ze Štědrého večera nebylo nic. Ani jsme neměli kapra, měl být u babičky. Mezi svátky jsme horko těžko sháněli pojišťováky. Všechno se muselo nafotit sepsat, podepsat. Papírování celý leden. Naštěstí sousedé jsou rozumní. Zaplatili nám malíře, a pojišťovna to pak vyplatila. Rozhodně to ani tak nebyl příjemný zážitek.
Obrázek uživatelky
profil
Naši milí sousedi po 18cti letech prodali byt.Po letech klidu nás potkalo peklo - půl roku rekonstrukce,potom půl roku techno,které mohlo fungovat jako masážní program a teď miminko,které tahají čtyřikrát denně půl hodiny po plovoučce.Zavíráme oči a sníme o dovolené,neboť je to u nás jako na letišti.Utěšuju se tím,že jednou budu mít svůj vlastní kostel,protože mě budou brzo glorifikovat.
Obrázek uživatelky
profil
mám takové sousedy a taky nás vytopili naštěstí to šlo jen po jádru no naštěstí pro sousedy pod náma. Ta přišla k nám že mě něco teče, že jí kape na linku já taky koukala všude a u nás nic. Vše v pohodě, až na to, že v šachtě co je na záchodě jsem měla Niagarské vodopády to vše se valilo přes rozvody byla to katastrofa, též jsem byla sama doma. Tak jsem vytírala, fénovala a brečela vzteky.A sousedka nad námi, prý no tak co vypadla mě hadice z pračky vy naděláte. Jo mít takové sousedy je terno, každý rok mě lítala z jejich balkonu krabice od cukroví, střepy z lahví a gigaretama propalené prádlo také nic nového. Když jsem jí to řekla tak mě bylo odpověděno, že ta krabice byla stejně už prázdná tak jsem to mohla vyhodit.Naštěstí už náme lodžie tak snad bude klid alespoň doufám.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík mám něco podobného nad hlavou taky a vyřeší to jen čas, až děti odrostou anebo se byt prodá....nikdy bych svůj byt nekoupila, kdybych věděla, co mě čeká, zbývá se jen obrnit obrovskou trpělivostí a dobrou pojistkou, přeji pevné nervy, nejste v tom sama !Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles