8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Světlice

25. 01. 2012 | Vaše příběhy
Čas vánoční i novoroční je časem nejrůznějších slibů, závazků, ale také bilancování. Bohužel je také pravdou, že se i v tomto čase vánočním rozhodují lidé řešit své osobní a soukromé problémy tím nejradikálnějším způsobem. Již několikrát nás šokovaly zprávy o sebevrazích, kteří skočili pod jedoucí vlak. Je velmi těžké někoho odsuzovat, že se odhodlal k takovému činu. Kdoví, zda by případná psychická podpora či rozhovor vůbec něco změnily…

Ve druhý svátek vánoční nás v pozdní večer vyrušil křik a hlasitý rozhovor. Jediné, co bylo možné určit, byla věta: Já skočím pod vlak! Bydlíme kousek od nádraží a na koleje vidíme z okna. Potácely se tam dvě postavy. Vlaky někdy jezdí opravdu jeden za druhým a bylo na podiv, že v té chvíli zrovínka nic nejelo. Zavolat na policii by asi nic nevyřešilo, protože než by někdo přijel, mohlo být už pozdě.

vlakVenku byla tma a tak jsme viděli jen obrysy postav. Hlasitý křik najednou vystřídal klid, jedna z postav utíkala po chodníku do svahu a ta druhá si lehla na koleje. V tu chvíli jsme byli v šoku. Najednou jsme si vzpomněli, že doma už máme nakoupeny světlice. A tak manžel jednu z nich vystřelil a z plna hrdla zakřičel: Utíkej, jede vlááák!!!!

A nastala mela, postava, která utekla, se rychle vrátila a pomohla ležícímu mladíkovi na nohy. Spolu pak beze slova klopýtali pryč z kolejiště. Opravdu do pěti minut projížděl vlak. Snad ona světlice zachránila mladý život, možná potenciálního sebevraha přiměla se zamyslet nad tím, zda banální spor je nutno řešit tak radikálním a konečným způsobem. Když budeme o silvestrovské noci vystřelovat světlice, vzpomeneme si určitě i na tuto příhodu.

Bertice - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Světlice:

Světlice
Světlice
Světlice
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ještě bych ráda dodala, že jsme přece jen ještě zavolali pro jistotu na policii, to už byli mladí lidé za kolejemi,ale hádka a křik pokračovaly. Včera jsem slyšela, že právě havířovští policisté rozmluvili sebevraždy 2 potenciálním sebevrahům.Stalo se tak v období kolem Vánoc. Bohužel několik mladých životů za loňský rok vyhaslo pod kolejemi vlaků právě v našem městě. Některé přímo ve stanici, jiné na trati....
Obrázek uživatelky
profil
Bertice, to byla blesková reakceSmajlíkTo zaslouží pochvalu. Věřím,jak píšeš,že při každém vystřelení si na tuto situaci vzpomenete.
Obrázek uživatelky
profil
díky za člověka, kterému jste zachránili život.
Dnes jsou sebevraždy na denním pořádku. Člověk, který se rozhodne vzít si život je buď opilý, zfetovaný nebo v takovém psychickém stavu, že už prostě dál nemůže. Smajlík Smajlík
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Spravili ste dobrý skutok a zachránili ľudský život. Možno v tej chvíli "úradoval" len alkohol a pri zdravom rozume by to človek urobiť nechcel. Snáď mu po vytriezvení došlo, čo sa mohlo stať, nebyť vašej pohotovej reakcie a druhý raz si rozmyslí, či si ľahne na koľaje.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles