Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje bobování

8. 02. 2012 | Vaše příběhy
Je to příběh starý pomalu 30 let, ale moje maminka mně ho neustále v zimě připomíná, asi proto, že ji málem kleplo a při mně stál anděl strážný a né jeden. Muselo jich být hodně a já jim za to děkuji, bez nich bych tu možná nebyla.

Byla zima, byl sníh, tak sestra navrhla, že bychom  mohly jít bobovat. Nebo si to aspoň myslím, tehdy mně byly pouhé čtyři roky, nebo možná pět. Takže to více méně znám jen z vyprávění od maminky, ani nevím, jestli si to sestra pamatuje, bylo jí tehdy skoro sedm let.

Tak jsme se tedy oblékly, vzaly boby a šly ven. Kam tak asi jít? Nějaký kopec by to chtělo? Ať to jede jako o závod. Ale proč vlastně hledat kopec, si asi řekla sestra, když máme hned vedle potokdomu krásnou stráň, příkrou, to pojede samo, nebo jsem to byla tehdy já, kdo to navrhl? Opravdu si už nevzpomínám, ale to, že přímo pod strání je koryto potoka, jsme nějak neřešily.

Teď si možná říkáte „a jéje, to asi nedopadlo zrovna nejlíp“. Nebojte, naštěstí to dopadlo dobře... Takže, nahoře na stráni jsme nasedly na boby, tedy spíš já a rovnou dolů. Jízda to musela být parádní, co Vám budu vykládat, jela jsem šupem, pod strání máme trochu rovinku, „momentálně tam v létě stává bazén“, takže kousek po rovince a šup rovnou přes potok na trávník, kde jsem se zastavila ...naštěstí.

No ale co čert nechtěl, celé to viděla sousedka, která ani nedýchala, když mě sledovala. Čekala pak na maminku, až přijde z práce a hned jí všechno povyprávěla. Maminku samozřejmě málem trefil šlak, ani se jí nedivím, už sama mám dítě a někdy se nestačím divit, co Tomášek vymyslí, nebo co ho najednou napadne a při představě, že malýho uvidím nahoře na stráni, jak nasedá na boby a chystá se rozjet, je rovnou po mně.

stromyNemohlo to tedy dopadnout jinak, než že jsme dostaly obě dvě nadaný a možná snad i na zadek. To už si fakt nepamatuji, ale ani bych se nedivila…
Když se na tu stráň teď někdy dívám, říkám si, že to snad není ani možný, že jsem nasedla a jela.

Při pomyšlení, co se všechno mohlo stát, mně mrazí v zádech. Naštěstí všechno dopadlo dobře a proto říkám, že těch andílků strážných tam muselo být víc, ještě že tak.

1. fotografie – je onen potok, který teče mezi strání a trávníkem
2. fotografie – je trávník, kde jsem zastavila, samozřejmě po pravé straně nebyly ty stromy, smrk a dvě borovičky. Je tam vidět i kousek domu, vedle kterého je ona stráň.

iris - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
za komentářeSmajlík
maminky jsou asi všechny stejné, my nebudeme jinéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
My jsme měli rekreační domeček v jedné malé vesničce,naproti byl svah a pod ním protékal potok. Na tom svahu jsme také jezdili,na saních či lyžích,ale naštěstí jsme nikdy nespadli do potoka.
Rodiče či prarodiče poučují své děti a ty to nechtějí slyšet
Obrázek uživatelky
profil
Keďže v Trnave žiadne kopce nemáme sánkovali sme sa na svahu do potoka a keďže tam bola malá rovinka, väčšinou sa nám podarilo zabrzdiť pred vodou. Väčšinou. Mne sa to raz nepodarilo a tak som aj so sánkami skončila v potoku. Vysušila ma babka mojej kamarátky, u ktorej som sedela zabalená v deke, chlipkajúc horúci čaj. Neprezradila ma rodičom a ja som sa priznala až keď som bola dospelá a tá dobrá babka zomrela. Takže bitka sa nekonala.
Obrázek uživatelky
profil
že také stále vnoučatům něco připomínám. Oni to ale neradi poslouchají a ani se jim nedivím. Také mi vadilo, když mě maminka nebo babička často poučovala. SmajlíkSmajlík
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
příběh, kdy jsme se sestrou jako malé vjely na saních přímo do potoka. Pak jsme se sušily a rozmrzávaly u jedné hodné paní, která to ale také naším řekla a tak byl i výprask. Odnesla to hlavně sestra,která je o 3 roky starší.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles