Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 15.07. 2018
Dnes má svátek Jindřich
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Recepty na poctivé a lahodné vánoční cukroví

18. 12. 2016 | Vaření, recepty
Máte rádi vánoční atmosféru, linoucí se vůni z trouby a další přípravy na Štědrý den? Upečte si klasické vánoční cukroví podle našich receptů. Nezapomínejte vybírat kvalitní suroviny.

1. LINECKÉ CUKROVÍ
Linecké má rád snad každý. Ta příjemná máslová chuť a k tomu pikantní marmeláda, díky které je cukroví příjemně vláčné. Slepujte cukroví takovou marmeládou, která obsahuje co nejvyšší procento ovoce. Bonusem je jednoduchost receptu, do jehož přípravy můžete bez obav zapojit i děti.

Ingredience:

•    500 g hladké mouky
•    1 vejce + 1 žloutek
•    250 g změklého másla
•    250 g moučkového cukru
•    Jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu
•    Pikantní marmeláda na slepování (jahodová, rybízová, višňová, meruňková apod.)

Postup:
1.    Smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem a citronovou kůrou.
2.    Do suché směsi přidejte vejce, žloutek a máslo nakrájené na kousky.
3.    Rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a uložte ho alespoň na 30 minut do lednice.
4.    Pomoučte si pracovní plochu a vychlazené těsto vyválejte na tloušťku 4 mm.
5.    Z těsta vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na plech vyložený pečícím papírem.
6.    Cukroví pečte dozlatova v troubě předehřáté na 170 °C.
7.    Po vychladnutí slepujte jednotlivé kousky marmeládou.

TIP: Na jednom plechu pečte podobně velké kusy cukroví. Díky tomu zajistíte rovnoměrné propečení všech kousků.

vanilkové rohlíčky2. VANILKOVÉ ROHLÍČKY
Voní vanilkou a při prvním kousnutí se příjemně rozsypou na jazyku. Řeč je samozřejmě o vanilkových rohlíčcích. Aby se vám povedly co nejlépe, vybírejte suroviny označené logy kvality. Díky tomu budou vanilkové rohlíčky doopravdy poctivé.

Ingredience:

•    350 g másla
•    100 g moučkového cukru
•    špetka soli
•    430 g hladké mouky
•    150 g mletých vlašských ořechů
•    Na obalení: 200g moučkového cukru + 2 vanilkové cukry

Postup:
1.    Ze všech uvedených ingrediencí vytvořte hladké těsto.
2.    Těsto zabalte do potravinové fólie a uložte alespoň na hodinu do lednice.
3.    Předehřejte troubu na 160 °C a vyložte plech pečícím papírem.
4.    Z těsta modelujte stejně velké rohlíčky a skládejte na plech s dostatečnými rozestupy – trošku vyrostou.
5.    Pečte do růžova a po vyndání nechte rohlíčky pár minut vychladnout.
6.    Ještě teplé je obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Zdroj, foto: Akademie kvality

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mnáám
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles