8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejlepší dárek na Vánoce? Lev!

24. 12. 2023 | Vaše příběhy

Když byl můj vnuk malý, přemýšlela jsem, co by mu udělalo největší radost na Vánoce pod stromečkem. Na svůj věk měl celkem slušný arzenál hraček, hlavolamů, her a sportovních rekvizit, jeho šatník by v klidu oblékl i tři caparty a botiček měl také dost. Můj vnouček si přál celý život zvířátka, a to jakákoli. Kdyby záleželo na něm, měla rodina chovat v panelákovém bytě slona, opice, koně a spoustu psů. Rodiče mu pořídili křečka a na ostatní zvířata se chodili dívat do zoologických zahrad. Často jsem ho do zoo brala i já a druhá babička. To se vnoučkovi líbilo.

Při jedné takové návštěvě v zoo mě zaujala upoutávka na adopci zvířat. Prohlížela jsem si volná zvířata k adopci, poplatky spojené s péčí o ně a přemýšlela jsem. Vnuka v zoo nejvíc zaujal lev. Ten byl k adopci. Byl sice dražší, než kozy, opice a jiná zvířata, blížily se ale Vánoce a já chtěla malému udělat radost. A tak se stalo, že vnouček dostal od Ježíška pod stromečkem obálku s fotografií lva a psaným certifikátem, že je jeho adoptivní rodinou. To vnuka nadchlo. Nikdy nezapomenu na jiskřičky v jeho očích a zvídavou otázku: „To nám Ježíšek opravdu koupil lva? A bude spát se mnou v postýlce?“

Od té doby chtěl být vnuk v zoologické zahradě téměř pořád. To nebyl problém, protože jako adoptivní rodina lva jsme měli také volný vstup do zoo. A tak se lev Kuba stal novým kamarádem mého vnuka. Dlouhé roky visela na jeho výběhu cedulka se jménem naší rodiny. Vnuka ostatní zvířata málem přestala zajímat. Vždy po vstupu do zoo běžel hned napřed k výběhu našeho nového adoptivního synáčka Kuby. Později získal Kuba také kamarádku ze své skupiny, lvici Jasmínu. Přesto se zdálo, že nás začal poznávat a při naší návštěvě zoo nás vítá. A tak se adopce lva ukázala jako skvělý vánoční dárek pro malého kluka.

Později dostal vnuk nové zvířátko domů, kterým byl pejsek Endy. Ten si rád hrával právě s plyšovým kočičákem, leopardem, kterého malý pojmenoval po adoptovaném lvíčkovi Kuba. Konečně měl vnuk zvířátko, s kterým mohl spát v postýlce! Endy žil v  rodině krásných šestnáct let a přežil i lva Kubu.

Vnuk už je dospělý a jeho láska ke zvířatům mu zůstala. Dnes chová se svou přítelkyní dva kocourky. Inu, co se v mládí naučíš, to ve vyšším věku jako když najdeš.


Osov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Nejlepší dárek na Vánoce? Lev!:

Nejlepší dárek na Vánoce? Lev!
Nejlepší dárek na Vánoce? Lev!
Nejlepší dárek na Vánoce? Lev!
Nejlepší dárek na Vánoce? Lev!
Nejlepší dárek na Vánoce? Lev!
Nejlepší dárek na Vánoce? Lev!
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moje dcera dostala od strejdy k Vánocům 1986 opici, a má ji dodnes...Bobo je už starý, ale dnes si s ním pobčas pohraje vnouček Smajlík
Obrázek uživatelky
profil


Pěkný článek a hezké fotkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles